صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۳۰ شهريور ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۵۲۴۱۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۱۲ - ۱۲ خرداد ۱۳۹۹
گزارش «الاخبار» از نتایج لغو معافیت های هسته ای ایران؛
ایالات متحده به معافیت هایی که اجازه ادامه فعالیت‌های مرتبط با برنامه‌های هسته‌ای ایران را می‌داد، پایان داد، تا آخرین گام برای قطع ارتباط آمریکا با توافق بین المللی که در سال ۲۰۱۵ امضا شد را بردارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

هادی أحمد در روزنامه عرب زبان الاخبار، چاپ بیروت نوشت: ایالات متحده به معافیت هایی که اجازه ادامه فعالیت‌های مرتبط با برنامه‌های هسته‌ای ایران را می‌داد، پایان داد، تا آخرین گام برای قطع ارتباط آمریکا با توافق بین المللی که در سال ۲۰۱۵ امضا شد را بردارد.

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: پس از این اقدام، تحلیل‌های زیادی نوشته شد مبنی بر اینکه گام‌های بعدی ایران احتمالا گسترش روابط با اروپایی‌ها و نزدیکی زمان رفع ممنوعیت فروش سلاح به ایران، خواهد بود.

بیشتر بخوانید:

ایرانی‌ها به نحوی رفتار می‌کنند که گویا این اقدام آمریکا تاثیری بر کشورشان ندارد، همانطور که سخنگوی سازمان انرژی هسته‌ای ایران، بهروز کمالوندی به این مساله اشاره کرد. اما در واقعیت، تصمیم آمریکا تاثیرات حساسی دارد که نقش مهمی در سرنوشت درگیری بین دو کشور ایفا می‌کند.

در ابتدا، این تصمیم شامل مرکز تحقیقات اراک می‌شود که با آب سنگین کار کرده و ماده پلوتونیوم تولید می‌کند و این ماده می‌تواند برای تولید بمب‌های هسته‌ای مورد استفاده قرار گیرد. با علم به اینکه تهران تاکید می‌کند که این مراکز پژوهشی اش تنها در زمینه توسعه تحقیقات در زمینه‌های پزشکی و صنعتی فعالیت می‌کند.

نیروگاه اراک، یکی از بزرگترین تاسیسات هسته‌ای در ایران است که در زمان مذاکرات ماراتنی بین محمد جواد ظریف و جان کری، بزرگترین معضلی بود که بحث در مورد آن به تاخیر انداخته شده و ماه‌ها طول کشید.

نگرانی فعلی آمریکا آن است که این نیروگاه دربردارنده یک طرح نظامی باشد، از این رو طبق توافق هسته‌ای ایرانی‌ها سعی کردند به ایالات متحده و چین اطمینان دهند که هیچ نیتی برای انجام فعالیت نظامی و ساخت سلاح اتمی در این منطقه ندارند.

خروج آمریکا از توافق هسته‌ای که پس از رسیدن ترامپ به ریاست جمهوری اتفاق افتاد، منجر به اجرای برخی نکات مورد توافق در خصوص نیروگاه اراک شد، از این رو، تصمیم جدید آمریکا می‌تواند نیروگاه اراک را به زمان قبل از توافق برگرداند و این مساله‌ای است که تهران بار‌ها اعلام کرده است و براساس آن، می‌تواند تاسیسات اراک را به شکلی که قبل از توافق هسته‌ای بود بازگردانده و طرح جدید خود را بر پایه توانایی‌های داخلی اش، پیش ببرد، بویژه در صورتی که تحریم‌های آمریکا موجب کارشکنی در همکاری هسته‌ای بین ایران و گروه ۴+۱ شود.

ایران پیش از توافق هسته‌ای به نسبت ۲۰ درصد غنی سازی اورانیوم داشت و پس از آن، این مقدار را متوقف کرد تا طبق توافق عمل کرده باشد. عمل براساس تصمیم آمریکا به معنای بازگشت تهران به گزینه غنی سازی اورانیوم به میزان قدیمی آن است و بازگشت به این تصمیم، عملا به معنای پاره کردن توافق هسته‌ای است، آنچه که ایران در زمان تهدید ترامپ در مورد خروج از توافق، تصریح کرده بود.

اما این پاره کردن توافق احتمالا باعث می‌شود آمریکایی‌ها از یک سو به اروپایی‌ها فشار بیشتری وارد کنند تا مکانیسم مبادلات تجاری با ایران را متوقف کنند و از سوی دیگر، ایالات متحده به چین و روسیه و انگلیس برای توقف همکاری در زمینه فعالیت‌های نیروگاه هسته‌ای اراک، فشار می‌آورد. آمریکا این تصمیم را گرفت تا جبهه درگیری‌ها را علیه ایران بشوراند و اروپایی‌ها را نیز با خود همراه کند، تا با قدرت مانع از دادن فرصت به تهران برای استفاده از رفع ممنوعیت فروش سلاح به آن شود.

در مقابل، ایرانی‌ها دست بسته نمی‌ایستند و حداقل تا آخرین لحظه مبارزه می‌کنند و چه بسا، اقدامات هسته‌ای خود را تا بعد از فرا رسیدن زمان رفع ممنوعیت فروش سلاح به این کشور، به تاخیر می‌اندازند.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
۱۳:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۲
انتخاب ! روابط ایران و آمریکا هیچ آینده ای نداره، این تیتر ها رو دیگه نزنید لطفا!