صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۵۱۶۸۹
تاریخ انتشار: ۰۴ : ۱۸ - ۰۶ خرداد ۱۳۹۹
ارتش آمریکا روز سه شنبه اعلام کرد که روسیه شمار بیشتری هواپیمای جت جنگنده برای حمایت از نیرو‌های روس مستقر در لیبی، به این کشور شمال آفریقا اعزام کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

به گزارش رویترز، فرماندهی ارتش آمریکا در آفریقا در بیانیه‌ای افزود: ماموریت هواپیما‌های جنگی روسیه احتمالا پشتیبانی نزدیک هوایی از نیرو‌های روس گروه واگنر و عملیات تهاجمی در حمایت از ارتش ملی لیبی است که با دولت مستقر در طرابلس می‌جنگند.

به گزارش ایرنا،‌ این بیانیه حاکیست: این هواپیما‌های جنگی که از یک پایگاه هوایی روسیه به پرواز درآمده و پس از تغییر رنگ در سوریه برای پنهان کردن کشور مبدا، در لیبی مستقر شده اند.

بنا بر گزارش رویترز، مقام‌های روسیه برای اظهارنظر در این باره در دسترس نبودند.

این در حالیست که نمایندگی سازمان ملل متحد در لیبی آنچه را نقض تحریم تسلیحاتی این کشور با هجوم بزرگ تسلیحات و جنگجویان خواند، محکوم کرده است.

بحران در کشور آفریقایی لیبی در شمال این قاره بعد از ۹ سال، وارد مرحله جدیدی شده است و کشور‌های طرفدار هر دو دولت مستقر در آن تلاش دارند تا با استفاده از این فرصت، حساب‌های خود را در دیگر کشور‌های منطقه غرب آسیا و دیگر نقاط جهان در کشور بحران زده لیبی تسویه کنند.

لیبی از سال ۲۰۱۱ میلادی در پی خیزش مردمی و حمله نظامی نیرو‌های سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) با هدف برکناری معمر قذافی حاکم وقت این کشور، با تنش‌های سیاسی و درگیری‌های نظامی بسیار گسترده‌ای رو به رو بوده است.

این کشور در نهایت به دو بخش شرقی و غربی تقسیم شد. در بخش غربی با مرکزیت طرابلس دولتی موسوم به دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» بر سر کار آمده که مورد تأیید و حمایت سازمان ملل متحد و برخی کشور‌ها مانند ترکیه، قطر و ایتالیا است و در بخش شرقی و جنوب نیز خلیفه حفتر ژنرال بازنشسته ارتش بر امور مسلط شده است که از سوی کشور‌هایی مانند عربستان، روسیه، فرانسه، مصر، امارات، یونان و قبرس حمایت می‌شود.

۱۰ سال قبل پنج کشور همسایه سوریه، برخی کشور‌های عرب نظیر عربستان، برخی دول غربی و رژیم صهیونیستی با تشکیل دو اتاق هماهنگی و مدیریت در ترکیه و اردن و استقرار نیرو‌های امنیتی حرفه‌ای خود همه با هم به دنبال بسیج تروریست‌هایی از سراسر جهان با هزینه‌های میلیاردی برای بحران در سوریه بودند و، چون بعد از ۱۰ سال شکست خورده و صف آن‌ها از هم جدا شده و برخی اختلاف‌های عقیدتی مانند حمایت از اخوانی‌ها و تلاش برای سرمایه گذاری بیشتر در افریقا و حفظ جایگاه قبلی آن‌ها به خطر افتاده است، اکنون بعضی از این کشور‌ها در لیبی در برابر هم قرار دارند و به دنبال تسویه حساب‌های خود در این کشور نفت خیز آفریقایی هستند.