صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۴۵۰۰۳
تاریخ انتشار: ۵۹ : ۲۳ - ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
شب میهمان رهبرى بودم. دربارة وضع انتخابات، اختلافات داخلى جامعه مدرسين [حوزه علمیه قم] و وضع جامعه روحانيت مبارز، سفر من به تركمنستان و تاجيكستان، وضع تركيه و احتمال سقوط دولت [نجم‏ الدین] اربكان و حمايت پاكستان از طالبان و تأمين آب شرب تهران با توجه به خشكسالى و نيز [انتشار کتاب] خاطرات من [= عبور از بحران] صحبت‏ كرديم. شب به خانه آمدم. حال عفت بهتر است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

خاطرات مرحوم  آیت الله هاشمی رفسنجانی از سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۶، هر شب منتشر می‌‌شود. پیشتر، خاطرات «آیت الله» از سال ۵۸ تا ۷۱ در «انتخاب» منتشر شده بود.

متن خاطرات آیت الله هاشمی در روز ۷ اردیبهشت ۱۳۷۶ که برای نخستین بار در «انتخاب» منتشر می شود، در زیر آمده است

 

سال ۱۳۷۱
متأسفانه هنوز درگيرى ميان گروه‌هاى مجاهد افغان در كابل ادامه دارد؛ طبعاً وضع مردم بدتر از زمان رژيم سابق خواهد شد. دكتر [رضا] ملك‌زاده، [وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي] آمد. راجع به حوادث شيراز گفت و اداره اطلاعات را و همچنين آقاي [رسول] منتجب‌نيا، [نماينده شيراز] را مقصر دانست.
آقاى [محمد] اسحاق مدنى، [مشاور رييس‌جمهور در امور اهل‌سنّت] آمد و گزارش سفر به عربستان سعودى را داد. از پذيرايى آنها راضى است؛ تحت تأثير پيشرفت و عمران سعودى‌ها از زمان حضور او در زمان تحصيل در آنجا قرار گرفته است. گفت دانشگاه‌هاى علوم دينى سعودي‌ها، پنجاه و دو هزار دانشجو دارد.
آقاى [محمدحسن] شجاعى‌فر، بازرس شوراى عالى انقلاب فرهنگى آمد. طرحى راجع به دانشجويان مشروطى دانشگاه صنعتي شريف آورد و گزارش وضع دانشگاه‌ها را داد.
ظهر ضيافتى براى [آقاي پترس غالي]، دبيركل سازمان ملل دادم. قبل از ناهار و ضمن ناهار مذاكرات متفرقه‌اى داشتيم. عفت هم براى همسر او ناهار ترتيب داده بود. خانم غالى از توجه بيشتر به مادرشوهرها و عدم توجه به همسران گله داشته و از خطر اخلاقى ماهواره‌ها در آينده گفته بود. شوراى اقتصاد جلسه داشت. خبر دادند كه مهدى و فرشته فردا به تهران برمى‌گردند.

 

سال ۱۳۷۲
مسئولان سازمان تبليغات اسلامي آمدند. آقاى [محمود محمدي] عراقى گزارش داد و من صحبت مفصلى براى آنها نمودم. آقاى [احمد] جنتى آمد و خواستار شركتم در سمينار امر به معروف و نهى از منكر در قم شد؛ قول ندادم، رد هم نكردم.
استاندار خوزستان آمد. گزارش بازسازى مناطق جنگ‏‌زده را داد و براى عمران شهر اهواز استمداد كرد. مديرعامل و اعضاي هيأت ریيسه بانك كشاورزى آمدند. گزارش عملكرد بانك و نيز برنامه آماده‌سازى اراضى زير سدها و تأسيسات آبيارى تحت فشار و واگذارى به مردم و بيمه‌هاى كشاورزى را دادند؛ فعاليت‌هاى خوبى دارند.
بعد از ظهر شوراى عالى ادارى جلسه داشت. دربارة تسريع در كار سازمان ثبت اسناد و املاك و نيز موافقت‌هاى اصولى صنعتى مورد بحث بود كه هر دو ناتمام ماند. امروز هم هوا ابرى و بارانى بود. در بعضى نقاط كشور سيل جاري شده است.

 

سال ۱۳۷۳

با والده، همشیره‌ها، فاطمه و طاهره، صبحانه خوردیم. عفت هم که معمولاً برای پیاده‌روی می‌رود، مراجعت کرده بود. باران و رعد و برق داشتیم. به دفترم رفتم.

[آقای نجم‌الدین شیخ]، سفیر پاکستان برای خداحافظی آمد؛ فارسی هم می‌فهمد. آقای [علی‌محمد] بشارتی، [وزیر کشور] آمد. در مورد مبارزه با قاچاق و بعضی از استاندارها صحبت شد. نصیحت کردم که در مصاحبه‌ها مواظب باشد، حرف‌های خلاف قانون نزند. گزارشی از ملاقات با رهبری و مذاکره دربارة آینده نظام داد.

اعضای شورای مرکزی [حزب] مؤتلفه اسلامی آمدند. گزارشی از تشکیلات جدید دادند؛ اظهار تسلیم و وفاداری به سیاست‌های دولت داشتند. من هم تشویق و نصیحت‌شان کردم. عصر در هیأت دولت، جلسه داشتیم. بحث مبارزه با مصرف سیگار و همچنین انتخاب محلی برای ساختمان وزارتخانه‌های بی‌ساختمان مطرح بود که به جایی نرسید.

 

سال ۱۳۷۴

تا ساعت یازده صبح کارها را انجام دادم. در گزارش‌ها هنوز انفجار اوکلاهما  مورد توجه است. مجمع تشخیص مصلحت نظام برای مسأله قاچاق جلسه داشت؛ تمام نشد ولی پیشرفت داشتیم. عصر برای مراسم اربعین احمدآقا به مرقد امام رفتیم‌ و مغرب به خانه
رسیدم.

محسن قرار است امشب از نیویورک بیاید. بعد از جلسه شورای عالی امنیت ملی، امشب دکتر روحانی دربارة وضع مجلس و بد عمل کردن جناح اکثریت گفت و برای چاره مشورت کرد.

 

سال ۱۳۷۵
در منزل بودم. بیشتر به مطالعه برای سفر به استان فارس، با آمار و ارقام مربوط به توسعه و سازندگی در ابعاد فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی گذشت. ظهر بخشی از بچه‌ها جمع شدند و فاطی میزبان بود. عصر همشیره صدیقه آمد.

مغرب، آقای [فریدون] وردی نژاد، [مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)]، از خبرگزاری اطلاع داد که قرارداد آتش‌بس در لبنان و اسراییل امضاشده و این حادثه بزرگی است که اسراییل جنگی را شروع کند و در مقابل مقاومت حزب‌الله، مجبور به پذیرفتن شرایط آن‌ها شود و باعث شرمندگی آمریکا و اسراییل است؛ به‌خصوص که دیشب مجمع عمومی سازمان ملل هم اسراییل را محکوم کرد و گرفتن خسارت را حق لبنان دانست. در همین ایام، توافق‌های چین و روسیه هم مشکلی برای آمریکا شده است.

 

 

سال ۱۳۷۶
محسن آمد. براى مراسم روز كارگر، با هم به كارخانه كفش بلا رفتيم. ابتدا گزارش وضع كارخانه را استماع كرديم. قديمى و فرسوده و با تكنولوژى عقب‏مانده و با بيش از سه هزار كارگر است. از خط توليد بازديدكرديم. قسمت‌هايى از آن تعطيل است. بناست ماشين‌هاى جديد وارد شود. با كارگران صحبت‏‌كردم. در مراسمى، جوايز كارگران نمونه را به مناسبت روز كارگر دادم و گزارش آقايان [حسین]كمالى، [وزیر کار و امور اجتماعی] و [علیرضا] محجوب، [دبیرکل خانه کارگر] و اميراصلانى، مدیرعامل بانك ملى را شنيدم و در مورد خدمات فراوان كارگران به انقلاب و نيز كارهاى زيادى كه براى كارگران از حيث بالا بردن حقوق و كم كردن ماليات و آموزش و مسكن و بيمه‌ها و بُن و ورزش انجام شده سخنرانى‏ كردم و تقدير نمودم.
به دفترم برگشتم. ستاد تنظيم بازار جلسه با گزارش چند مصوبه در مورد توزيع سبوس و چاى داشت. عصر در هیأت دولت چند مصوبه داشتيم. [آقای علی‏‌محمد بشارتی]، وزير كشور گزارش داد كه تاكنون 140 نفر براى انتخابات ثبت نام كرده‌اند و آقايان [ابراهیم] يزدى، [دبیرکل نهضت آزادی ایران] و [عزت‏‌الله] سحابي و [علی‏‌اکبر] معين‌فر حاضر نشده‌اند كه اصل ولايت فقيه را امضا كنند.
شب میهمان رهبرى بودم. دربارة وضع انتخابات، اختلافات داخلى جامعه مدرسين [حوزه علمیه قم] و وضع جامعه روحانيت مبارز، سفر من به تركمنستان و تاجيكستان، وضع تركيه و احتمال سقوط دولت [نجم‏ الدین] اربكان و حمايت پاكستان از طالبان و تأمين آب شرب تهران با توجه به خشكسالى و نيز [انتشار کتاب] خاطرات من [= عبور از بحران] صحبت‏ كرديم. شب به خانه آمدم. حال عفت بهتر است.