صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۲۴۰۵۹
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۲۰ - ۲۵ دی ۱۳۹۸
اسناد ویکی لیکس در «انتخاب»؛ شماره ۱۲۰/
وزیر امورخارجه امارات حمدان بن زاید در دیدار خود با سفیر در روز 31/5 به ناامیدی امارات از بیانیه نشست هفته گذشته سازمان همکاری کشورهای اسلامی در تهران اشاره کرد. قبل از دیدار با سفیر، حمدان به تازگی با وزیر امورخارجه مراکش بن علیسه دیدار کرده بود و هردوی آنها توافق کرده بودند که بیانیه سازمان همکاری کشورهای اسلامی «صددرصد» توسط ایران آماده و قبل از مراسم نوشته شده بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

«انتخاب» اسناد ویکی لیکس در رابطه با ایران را که متعلق به سال های ۱۹۷۲ تا ۲۰۰۹ است، را به صورت روزانه و به منظور آگاهی مخاطبان نسبت به تحولات و اتفاقات گذشته، منتشرمی کند

سرویس تاریخ «انتخاب»: سندی محرمانه از امارات به وزارت امورخارجه آمریکا به تاریخ  دوشنبه ۱۲ خرداد ۱۳۸۲ با عنوان «ناامیدی دولت امارات از بیانیه سازمان همکاری کشورهای اسلامی و نگرانی از به حاشیه رفتن خاتمی» منتشر شده است.

به گزارش «انتخاب»؛ متن این سند که ویکی لیکس آن را منتشر کرده، در زیر آمده است:

موضوع سند: ناامیدی دولت امارات از بیانیه سازمان همکاری کشورهای اسلامی و نگرانی از به حاشیه رفتن خاتمی
طبقه بندی: محرمانه
دوشنبه 11:04 دقیقه دوم ژوئن 2003
از: امارات
به: وزارت امورخارجه

1. طبقه بندی شده توسط سفیر مارسل واهبا
2. وزیر امورخارجه امارات حمدان بن زاید در دیدار خود با سفیر در روز 31/5 به ناامیدی امارات از بیانیه نشست هفته گذشته سازمان همکاری کشورهای اسلامی در تهران اشاره کرد. قبل از دیدار با سفیر، حمدان به تازگی با وزیر امورخارجه مراکش بن علیسه دیدار کرده بود و هردوی آنها توافق کرده بودند که بیانیه سازمان همکاری کشورهای اسلامی «صددرصد» توسط ایران آماده و قبل از مراسم نوشته شده بود. بر اساس گزارش ها ایران حاضر به هیچگونه تغییری در این سند نشده است. بن علیسه و حمدان هردو نگران تحولات داخلی ایران بوده و بن علیسه اعلام کرده بود که وزیر امورخارجه ایران، خرازی، در این نشست بسیار تحت استرس و نگران بوده است. (نکته: ابراز ناامیدی خصوصی حمدان در تقابل با بیانیه رسمی دولت امارات در نشست وزرای سازمان همکاری اسلامی است که نتیجه کنفرانس را خوب ارزیابی کرده است. پایان نکته).
3. حمدان همچنین نگرانی امارات را از جدالهای داخلی ایران بین تندروها و میانه روها ابراز کرد. از دیدگاه او خاتمی کاملا به حاشیه رانده شده ...
4. نکته: اماراتی ها امید زیادی به خاتمی به عنوان یک واسط میانه رو داشتند که هم به بهبود روابط ایران و امارات کمک خواهد کرد و هم امنیت منطقه ای را تقویت می کند. خاتمی و محمد ابطحی، معاون او همکاری نزدیکی با حمدان در رهبری امارات به منظور رسیدن به راه حلی برای مجادله سی ساله میان دو کشور بر سر جزایر ابوموسی و تنب های کوچک و بزرگ داشتند. با توجه به اتمام دوره خاتمی، امارات نگران است که تمامی فرصتها برای حل و فصل اختلافات دوجانبه از بین برود. مهمتر اینکه آنها شدیدا نگران عدم ثبات منطقه به دلیل رویکرد تندروها هستند. پایان نکته.
وهبا