صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۱۸۱۹۷
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۲۰ - ۲۵ آذر ۱۳۹۸
اسناد ویکی لیکس در «انتخاب»؛ شماره ۱۰۳/
ایتالیا با قدرت از قطعنامه‌ها درباره کوبا، کره شمالی، بلاروس، ترکمنستان و زیمباوه حمایت کرد. ایران همچنان یک استثنا است. شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا روز ۱۸ مارس به این نتیجه رسید که به دنبال تصویب قطعنامه علیه ایران نباشد. کالوتا همان بحث همیشگی را مطرح کرد که امضای یک توافقنامه کلی با اتحادیه اروپا احتمالا می‌تواند ایران را ترغیب به بهبود شرایط حقوق بشری خود کند، که آغاز آن با پایبندی به معیار‌های اتحادیه اروپا خواهد بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

«انتخاب» اسناد ویکی لیکس در رابطه با ایران را که متعلق به سال های ۱۹۷۲ تا ۲۰۰۹ است، را به صورت روزانه و به منظور آگاهی مخاطبان نسبت به تحولات و اتفاقات گذشته، منتشرمی کند

سرویس تاریخ «انتخاب»: سندی محرمانه از رم ایتالیا به تاریخ پنجشنبه ۲۹ اسفند ۱۳۸۱ با عنوان «ایتالیا تقریبا از همه اهداف آمریکا حمایت می‌کند، پیشنهاد زبان افغانستان» منتشر شده است.

به گزارش «انتخاب»؛ متن این سند که ویکی لیکس آن را منتشر کرده، در زیر آمده است:

موضوع سند: ایتالیا تقریبا از همه اهداف آمریکا حمایت می‌کند، پیشنهاد زبان افغانستان
طبقه بندی: محرمانه
پنج شنبه ۱۶:۱۰ دقیقه بیستم مارس ۲۰۰۳
از: رم
به: نامشخص

۱. کالوتا، مدیر دفتر حقوق بشر در وزارت امورخارجه ایتالیا به ما گفت که این کشور تا حد زیادی از اهداف آمریکا حمایت کرده و در نشست کمیسیون حقوق بشر به دنبال قطعنامه‌ای خاص یک کشور است. کالوتا در پاسخ به سوال ما در روز ۱۳ مارس، در روز ۱۹ مارس گفت: (تا قبل از ۱۹ مارس کالوتا در دسترس نبود) وزارت امورخارجه از افزایش همکاری‌های آمریکا و ایتالیا در حوزه حقوق بشر راضی است. او و همکارانش امیدوارند که ما بتوانیم قبل از ریاست ایتالیا در اتحادیه اروپا در نیمه دوم سال، همکاری درباره مسایل حقوق بشری را در مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۲۰۰۳ تقویت کنیم.

۲. کالوتا اعلام کرد که ایتالیا و کشور‌های عضو بصورت کلی با دیدگاه ما درباره صدور قطعنامه‌های خاص هر کشور موافق هستند (دیدگاه‌های ایتالیا درباره نشست‌های کمسیسون حقوق بشر و مجمع عمومی سازمان ملل در تلگراف A. تشریح شده است). این کشور با قدرت از قطعنامه‌ها درباره کوبا، کره شمالی، بلاروس، ترکمنستان و زیمباوه حمایت کرد. ایران همچنان یک استثنا است. شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا روز ۱۸ مارس به این نتیجه رسید که به دنبال تصویب قطعنامه علیه ایران نباشد. کالوتا همان بحث همیشگی را مطرح کرد که امضای یک توافقنامه کلی با اتحادیه اروپا احتمالا می‌تواند ایران را ترغیب به بهبود شرایط حقوق بشری خود کند، که آغاز آن با پایبندی به معیار‌های اتحادیه اروپا خواهد بود. صحنه سیاسی پیچیده ایران، که در آن روحانیون در حال بررسی پیش نویس قوانین در مجلس هستند، به این معنی است که هرگونه تغییر مهم به کندی اتفاق خواهد افتاد. در نتیجه، اتحادیه اروپا تشخیص داده است که دادن زمان (شاید یکسال) برای ارزیابی پایبندی واقعی ایران به این معیار‌ها ضروری است. ما به بدتر شدن شرایط حقوق بشری در ایران با وجود چشم انداز توافق با اتحادیه اروپا اشاره کردیم که نشان می‌دهد صرفا دادن مشوق کافی نخواهد بود. کالوتا می‌گوید وزارت امورخارجه امیدوار است با توجه به تصمیم شورای روابط خارجی، آمریکا قطعنامه‌ای درباره ایران پیشنهاد ندهد که از شکست آن مطمئن است.

۳. کالوتا تایید کرد که ایتالیا در حال پیش نویس لحن قطعنامه‌ای درباره افغانستان است که بصورت قطعنامه ۹ بندی ارایه خواهد شد. او قول داد تا بعد از نهایی شدن لحن قطعنامه را با ما در میان بگذارد (روز ۲۰ مارس آن را با ما در میان گذاشت و ما آن را برای شما ایمیل کردیم). درباره چین هم کالوتا نشان داده است که اتحادیه اروپا با حمایت از قطعنامه چین در صورت ارایه آن توسط آمریکا، موافقت کرده است.

۴. در رابطه با مسایل موضوعی، کالوتا اشاره کرد که مشورت‌های اخیر میان آمریکا و اتحادیه اروپا نتوانسته است به توافق درباره یک لحن قابل قبول برای دو طرف درباره مسایل مهمی مانند مجازات مرگ، کودک سربازی و دادگاه بین المللی جنایی برسد. بعد از چند دقیقه و بررسی مواضع متقابل، کالوتا درخواست کرد که آمریکا برای مخالفت با لحن اتحادیه اروپا درباره این مسایل بیشتر از بیانیه و توضیح آرا استفاده کند بجای تماس‌های رسمی برای جلب رای. این روش باعث می‌شود همگرایی موردنظر هردوی آمریکا و اتحادیه اروپا برای جلسه امسالل کمیسیون حقوق بشر بیشتر شود. ما هم در پاسخ گفتیم این کار برای ما زمانی راحت‌تر می‌شود که لحن موضوعی قطعنامه‌ها بصورت پراکنده در جلسات مختلف بررسی نشود.

۵. کالوتا تایید کرد که ایتالیا تلاش جدی خواهد کرد تا به کرسی در نشست کمیسیون حقوق بشر برسد و به ما هم یادآوری کرد که ایتالیا امسال برای تسهیل بازگشت آمریکا به این کمیسیون، کنار کشید. ما به کالوتا اطمینان دادیم که واشنگتن این کار ایتالیا را فراموش نکرده و می‌داند که رای گیری برای کمیسیون بعدی شورا حقوق بشر دو ماه دیگر برگزار خواهد شد، ما اشاره‌ای به احتمال حمایت آمریکا از عضویت ایتالیا نکردیم. (نکته: انتظار داریم به دفعات بیشتر و در سطوح بالاتر و با نزدیک شدن به انتخابات، این اقدام ایتالیا مجدد مورد اشاره قرار گیرد).
سمبلر