صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۵۱۶۶۰۱
تاریخ انتشار: ۳۴ : ۱۶ - ۱۶ آذر ۱۳۹۸
به نظر می رسد که طی ده سال گذشته روند رشد تاثیرگذاری شبکه های اجتماعی بر کاربران رشدی صعودی داشته، اما این رشد نکاتی منفی را نیز شامل می شود. تا سال 2011 ، جمعیت فیس بوک معادل سومین کشور بزرگ جهان بود. رشد توییتر، اینستاگرام ، پینترست و اسنپ چت  نیز بسیار بالا بود. اما تقریباً در همین زمان پژوشگران دریافتند که کاربران و به ویژه نوجوانان از نظر روانشناختی دچار مشکلاتی شده اند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

به نظر می رسد که طی ده سال گذشته روند رشد تاثیرگذاری شبکه های اجتماعی بر کاربران رشدی صعودی داشته، اما این رشد نکاتی منفی را نیز شامل می شود. تا سال 2011 ، جمعیت فیس بوک معادل سومین کشور بزرگ جهان بود. رشد توییتر، اینستاگرام ، پینترست و اسنپ چت  نیز بسیار بالا بود. اما تقریباً در همین زمان پژوشگران دریافتند که کاربران و به ویژه نوجوانان از نظر روانشناختی دچار مشکلاتی شده اند.

 به گزارش سرویس آی تی و فناوری انتخاب، زیاده روی در کار با شبکه های اجتماعی برخی از کاربران را افسرده تر، پرخاشگر تر یا واجد بسیاری از صفات منفی دیگر می کند. اما بد نیست مروری کنیم بر مقالات و پژوهشهای معتبری که 8 تاثیر منفی شبکه های اجتماعی را گلچین کرده اند:

اعتیاد

مانند یک معتاد واقعی، وابستگی بیش از حد به شبکه های اجتماعی می تواند خطرناک باشد. نتایج یک مطالعه در سال 2012 در دانشگاه شیکاگو نشان داد که شبکه های اجتماعی از سیگار یا الکل اعتیاد بیشتری دارند. یک مطالعه دیگر ، از دانشگاه  ولز ، نشان داد که افرادی که تقریباً پنج ساعت در روز را بصورت آنلاین و در شبکه های اجتماعی می گذراندند، اغلب در زمان مسافرت یا هر زمانی کهه به اینترنت یا شبکه های اجتماعی دسترسی ندارند عصبی و پرخاشگر می شوند.

افسردگی

این یک استدلال مرغ یا تخم مرغ قرن بیست و یکم است: آیا ما افسرده شده ایم زیرا در شبکه های اجتماعی هستیم ، یا به دلیل افسردگی در شبکه های اجتماعی هستیم؟ شاید کمی از هر دو. از سال 2010 ، میزان افسردگی ، به ویژه در بین نوجوانان ، نوجوانان و افراد جوان افزایش یافته است ، اما لزوما شبکه های اجتماعی مقصر نیستند، بلکه شبکه های اجتاعی می توانند به عنووان یکی از عوامل ایجاد افسردگی در نظر گرفته شوند. در یک مطالعه ، که در ژانویه سال 2019 منتشر شد ، محققان دریافتند افرادی که از قبل معیارهای اختلال افسردگی را داشتند، بیشتر احتمال دارد که به صورت آنلاین رفتارهای منفی را انجام دهند.

اضطراب

افسردگی می تواند به شکل اضطراب مداوم نیز نمایش داده شود و جای تعجب نیست که شبکه های اجتماعی را عاملی برای بروز اضطراب پنهان در بسیاری از کاربران بدانیم. در یک مطالعه ، از آوریل سال 2017 ، مشخص شد که هرچه بیشتر در شبکه های اجتماعی فعالیت کنید ، سطح علائم اضطراب عمومی شما بیشتر است.

انزوای ارتباطی

جالب اینجاست که شبکه های اجتماعی ما را از گذشته(بدون وجود این شبکه ها)منزوی تر می کنند. یک مطالعه در  ژوئیه سال 2017 در دانشگاه پیتسبورگ نشان داد که هر اندازه افراد جوان در شبکه های اجتماعی بیشتر وقت صرف می کنند، احساس انزوای بیشتری خواهند داشت.

بی خوابی

مانند بسیاری موارد با رسانه های اجتماعی ، غیرفعال کردن برنامه از تلفن هوشمند کار سختی است. اما یک مطالعه مستقیماً استفاده از رسانه های اجتماعی - به ویژه در 30 دقیقه قبل از خواب را به محرومیت از خواب پیوند می دهد. این فقط چراغ آبی نیست که مسئله ای است. برایان پریماک ، محقق دانشگاه پیتسبورگ ، اظهار می دارد که "وقتی سعی می کنیم بخوابیم ، فکر و احساسات به ما بازمیگردند."

عدم تحرک بدنی

یک کار موذیانه که شبکه های اجتماعی انجام می دهند این است که باعث می شوند کمتر تحرک داشته باشید و بیشتر بنشینید. بسیاری از مطالعات این موضوع را به مشکلات اضافه وزن نوجوانان امروزی مرتبط می دانند. بر همین اساس است که توصیه می شود افراد زمانهایی را به تحرک خود اختصاص دهند و از شبکه های اجتماعی خارج شوند.

مشکل عدم تمرکز

یکی از رایج ترین عوارض استفاده بیش از حد از شبکه های اجتماعی ابتلا به مشکلات عدم تمرکز است. درواقع حواس پرتی و تمایل به بررسی دائم گوشی و شبکه های اجتماعی باعث می شود افراد نتوانند به اندازه کافی روی موضوعات مختلف دیگر متمرکز شوند.

فراموشی

محققان دریافتند که ما از چیزهایی که به صورت آنلاین به اشتراک می گذاریم ، خاطرات کمتری داریم. جالب است بدانید که استفاده مداوم از شبکه های اجتماعی منجر به کاهش سطح هشیاری و فراموشی می شود.