صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۶۴۴۵۸
تاریخ انتشار: ۵۹ : ۱۶ - ۲۱ اسفند ۱۳۹۷
آنقدر تمیز کردن خانه برایش مهم است که به سلامتی خود توجهی ندارد، یکی از شوینده های بسیار قوی را با وایتکس مخلوط می کند تا دیوارهای آشپزخانه را برق بیاندازد، یک آن سرش گیج می رود دیگر چیزی نمی بیند، چشمانش سیاهی می رود و کف آشپزخانه می افتد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

آنقدر تمیز کردن خانه برایش مهم است که به سلامتی خود توجهی ندارد، یکی از شوینده های بسیار قوی را با وایتکس مخلوط می کند تا دیوارهای آشپزخانه را برق بیاندازد، یک آن سرش گیج می رود دیگر چیزی نمی بیند، چشمانش سیاهی می رود و کف آشپزخانه می افتد.

 

شاید چنین اتفاقی را بسیاری از زنان تجربه کرده باشند، تجربه ای که برای سایر اعضای خانواده نیز چندان خوشایند نیست و گاه با اعتراض آنها مواجه می شوند.

 

خانه تکانی و تمیز کردن وسایل، امر پسندیده ای است اما به چه قیمتی. چه بسیار افرادی که در روزهای پایانی سال به جای اینکه در کنار اعضای خانواده لحظات شادی را سپری کنند، به دلیل مسمومیت های ناشی از مواد شوینده در بیمارستان بستری شده و گاه این مسمومیت به حدی بوده که افراد را دچار آسیب های شدید ریوی کرده است.

 

از طرف دیگر برخی افراد که عموما زنان هستند، خانه تکانی را تا جایی پیش می برند که در ایام نوروز به جای دید و بازدید و سفر، باید در استراحت مطلق بسر ببرند چرا که جابجا کردن غیراستاندارد اجسام سنگین درد مفاصل، کمردرد، دیسک کمر، دیسک گردن، دست درد و سایر دردهای اندام تحتانی را به دنبال دارد.


همچنین برخی افراد نکات ایمنی در خانه تکانی را رعایت نمی کنند و چنان غرق تمیز کردن خانه هستند که متوجه خالی شدن چهارپایه از زیر پاهایشان نمی شوند و این واژگون شدن ها حتی منجر به مرگ برخی از هموطنان شده است.

 

مریم یکی از شهروندان تهرانی 45 ساله از خاطرات تلخ یکی از خانه تکانی های سال های گذشته به خبرنگار ایرنا می گوید: قبل از فرارسیدن سال 94، هنگام تمیز کردن سرویس بهداشتی با مواد شوینده دچار مسومیت شدید شدم. کسی در منزل نبود و ساعت ها بدون اینکه دریچه ای باز باشد و هوا رد و بدل شود، به سختی نفس می کشیدم تا اینکه در نهایت همسرم به منزل آمد و مرا به بیمارستان رساند.
وی می افزاید: در نوروز آن سال از ناراحتی ریوی بسیار رنج بردم و تعطیلات برایم شیرین نبود. اکنون که چند سال از آن ماجرا می گذرد، همچنان مشکل تنفسی داشته و با استشمام کمترین بو، دچار سرفه و تنگی نفس می شوم.

 

مریم اضافه می کند: اکنون می فهمم که تمیز کردن خانه به قیمت سلامتی انسان ارزشی ندارد و باید نکات ایمنی با اولویت قرار دادن سلامتی رعایت شود.


رضا یکی دیگر از شهروندان در این زمینه به خبرنگار ایرنا می گوید: همسرم وسواس شدید دارد و من و فرزندانم را کلافه کرده است، سال گذشته به دلیل استفاده بیش از اندازه از مواد شوینده چشمان یکی از فرزندانم دچار سوزش و خارش شد و کم کم به قرمزی رفت، تا حدی که مجبور شدیم او را نزد پزشک ببریم و در نهایت با اقدامات درمانی فراوان، چشمان فرزندم رو به بهبودی رفت.


وی اظهار می دارد: نمی دانم چرا عده ای از زنان تا این حد به پاکیزگی خانه آن هم در ایام پایانی سال اهمیت می دهند در حالی که باید خانه همیشه تمیز باشد و عید در آیین باستانی ما به معنای پاکیزگی است نه بیماری، در حالی که بسیاری از افراد به دلیل خستگی روزهای پایانی سال ناشی از خانه تکانی در تعطیلات نوروزی استراحت می کنند.


مجید جوان 24 ساله ای است که از خانه تکانی سال گذشته جان سالم به در برده است؛ با خنده می گوید: پارسال به اصرار مادرم پرده های خانه را نصب می کردم پایم لیز خورد و به زمین سقوط کردم به خاطر پرده زدن دستم یک ماه در گچ بود، عید آن سال برایم تلخ شد از آن روز به بعد تصمیم گرفتم به هیچ عنوان روی چهارپایه نروم.


حسین کاظمی متخصص داخلی در زمینه آسیب هایی که خانه تکانی برای سلامت ایجاد می کند، به خبرنگار ایرنا گفت: خانه تکانی غیراصولی باعث بروز مشکلات فراوانی برای سلامت می شود.


وی اظهار می دارد: دردهای مفاصل شامل گردن، کمر و زانو از شایعترین معضلات خانه تکانی است که بسیاری از افراد به ویژه زنان را دچار می کند.


کاظمی ادامه می دهد: خم نگه داشتن طولانی گردن به پایین و به خصوص بالا، آسیب عضلات، ربات های گردنی و حتی بیرون زدگی دیسک های ناحیه گردن را به دنبال دارد، به همین دلیل نباید در انجام بی وقفه کارهایی که نیازمند خم شدن گردن هستند، اصرار کرد.


این پزشک اضافه می کند: دیسک ها و اندام تحتانی در روزهای خانه تکانی آخر سال همواره در معرض خطر قرار دارند و انجام کارهای سنگین می تواند حتی باعث جابجایی مهره ها شود. خم شدن، ایستادن و نشستن های طولانی به علاوه حرکات چرخشی ناگهانی می تواند به کمر آسیب های غیرقابل جبرانی وارد کند.


کاظمی تصریح می کند: زانوها نیز از دیگر اعضایی هستند که بر اثر کار زیاد با تورم کیسه های آب مواجه می شوند، عمده دردی که در ناحیه زانو حس می شود، بر اثر نشستن طولانی مدت روی زانوها است.


وی ادامه می دهد: باید برای شروع فعالیت‌های سنگین توجه داشت که اگر فردی از قبل مشکلی در ستون فقرات دارد، از عضو آسیب دیده به هیچ عنوان استفاده نکند و قبل از انجام فعالیت‌های سنگین بهتر است عضلات بدن، به خصوص عضلات پشت ران، ناحیه ستون فقرات، ناحیه شکم، شانه و دست‌ها را در حالت کششی قرار داده و عضلات را برای جابه جایی و فشار بیشتر آماده کند.


کاظمی می افزاید: باید از بلند کردن و کشیدن اجسام سنگین به تنهایی و بدون کمک دیگران پرهیز کرد و برای نظافت قسمت های خارج از دسترس، از چهارپایه یا نرده بان استفاده شود تا از کشیده شدن زیاد دست ها و جابه جا شدن احتمالی عضلات و تاندون ها پیشگیری شود.


این پزشک می گوید: افراد باید برای بلند و جابه جا کردن اجسام سنگین، کار را با کمک چند نفر انجام دهند و در ضمن به جای خم کردن کمر، ابتدا نشسته و بعد جسم را بلند کنند.

 

وی با بیان اینکه آسیب های تنفسی و به ویژه آسیب به حنجره، به دلیل استفاده بی رویه و عدم رعایت نکات ایمنی در استفاده از مواد سفیدکننده و پاک کننده های شیمیایی در اسفند ماه بسیار شایع است، اظهار می دارد: بدترین شیوه استفاده از مواد پاک کننده و شوینده آن است که با آب گرم مخلوط شوند یا از آنها در محیط های بسته ای که بخار آب در آن موجود است، استفاده شود.

 

کاظمی تصریح می کند: استفاده از مواد شوینده و سفید کننده ها، در کنار آسیب رسانی به ریه، مسمومیت های داخلی در بدن انسان را نیز در پی دارد.
این متخصص داخلی، استفاده از ماسک و دستکش را در هنگام استفاده از مواد اسیدی، ضروری می داند و خاطرنشان می کند: یکی دیگر از خطرات نظافت نوروزی که در مراکز درمانی شاهد آن هستیم، برق گرفتگی در اثر شست وشوی لوازم برقی مانند لوستر، چراغ روشنایی کلید برق و دیگر لوازمی است که زنان بی توجه به آن هستند.

 

کاظمی می گوید: حملات بیماری آسم از دیگر معضلاتی که در اسفندماه در مراکز درمانی زیاد مشاهد می شود و افراد برای شست وشوی سرویس های بهداشتی و سطوح آشپزخانه و کف خانه ها، از مایع های شیمیایی مانند انواع سفیدکننده ها و جوهر نمک استفاده می کنند و از آنجا که سرویس های بهداشتی در فضای بسته و کوچک قرار دارد، ماندن طولانی مدت در این فضاها می تواند آسیب زیادی را به ریه و حنجره افراد وارد کند و استفاده از این شوینده ها باعث تشدید بیماری در افراد مبتلا به بیماری آسم شود.


وی اظهار می دارد: افراد باید هنگام خانه تکانی آخر سال موارد ایمنی و بهداشت را کاملا رعایت کنند و زیاد به عضلات بدن فشار وارد نکنند.

 

منبع: ایرنا