پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : در این مطلب به عادتهای غذایی میپردازیم که با کمک آنها میتوانید بدون رژیم گرفتن، سلامت و تناسب اندام خود را حفظ کنید.
تحقیقات نشان داده، رژیمهای کوتاه مدت در بیشتر موارد، تأثیر مثبتی در وزن و سلامت ما ندارند. علاوه بر این، پژوهشها نشان میدهد اگر افراد سالم برای حفظ سلامتی شان به گرفتن رژیم روی بیاورند، این رژیمها نه تنها مفید نیستند، بلکه مضر خواهند بود.
در حقیقت، روش درست برای حفظ سلامتی و توان بدن، تغییر در سبک زندگی است که شامل تغییر در عادتهای غذایی هم میشود. در ادامه به عادتهای غذایی میپردازیم که با کمک آنها میتوانید بدون رژیم گرفتن، سلامت و تناسب اندام خود را حفظ کنید.
۱- آرام غذا بخورید و خوب بجوید
طبق تحقیقات، کسانی که سریع غذا میخورند، در مقایسه با کسانی که آرام غذا میخورند، زودتر وزن اضافه میکنند. آرام غذا خوردن و خوب جویدن باعث میشود، حتی زمانی که کمتر غذا خورده باشید، احساس سیری کنید. برای اینکه عادت آرام غذا خوردن را در خودتان به وجود آورید، میتوانید با شمردن تعداد دفعاتی که هر لقمه را میجوید شروع کنید و اگر احساس کردید به اندازهی کافی غذا را نمیجوید، به تدریج تعداد دفعات جویدن را بیشتر کنید.
۲- به طور منظم آب بخورید
مصرف آب برای حفظ سلامتی ضروری است. علاوه بر این، نوشیدن آب، قبل از وعدههای غذایی میتواند به شما کمک کند وزن تان را کم کنید، چون به شما احساس سیری میدهد و بنابراین بیشتر از نیازتان کالری دریافت نخواهید کرد. در تحقیقی مشاهده شد، کسانی که ۳۰ دقیقه قبل از خوردن غذا، نیم لیتر آب میخوردند، در مقایسه با کسانی که این کار را انجام نمیدادند، غذای کمتری میخورند. نتایج این تحقیق که در یک بازهی ۱۲ هفتهای انجام شد، نشان داد آن دسته از شرکت کنندگان پژوهش که قبل از غذا خوردن آب مینوشیدند، در مقایسه با گروه دیگر، ۴۴ درصد بیشتر وزن کم کردند.
۳- غذاهای ناسالم را در ظروف قرمز رنگ سرو کنید
دانمشندان در آزمایشی مواد غذایی یکسانی را یک بار در لیوانها و بشقابهای آبی رنگ و بار دیگر در ظروف قرمز رنگ برای شرکت کنندگان سرو کردند. جالب آنکه افراد شرکت کننده از مواد غذایی ظروف قرمز رنگ کمتر میخوردند. احتمالاً دلیل این مسأله آن است که ما رنگ قرمز را علامت توقف تعبیر میکنیم.
۴- از مصرف نوشیدنیهای قند دار پرهیز کنید
قندهای افزودنی عامل بسیاری از مشکلات جسمانی هستند، از دیابت و چاقی گرفته تا بیماری قلبی. یک قوطی نوشابه حاوی ۵۲ گرم قند است، در حالی که مقدار مجاز مصرف روزانهی قند افزودنی برای زنان و مردان ۳۷/۵ گرم است. به جای آن، نوشیدنیهای سالمی مثل چای، قهوه یا آبمیوهی تازه بخورید.
۵- حواس جمع غذا بخورید
وقتی غذا میخورید اجازه ندهید تماشای تلویزیون یا بازی کردن و هر کار دیگری، حواس تان را پرت کند. این کار کمک میکند کمتر غذا بخورید و کالری کمتری دریافت کنید. اگر هنگام غذا خوردن، چیزی حواس تان را پرت نکند، انتخابهای سالم تری در مورد مقدار و نوع مواد غذایی خواهید داشت. تحقیقات نشان میدهد کسانی که هنگام خوردن غذا چیزی حواس شان را پرت میکند، به میزان ۱۰ درصد بیشتر غذا میخورند.
۶- هر روز ۲ عدد تخم مرغ بخورید
طبق تحقیقات، اگر قصد کاهش وزن داشته باشید و برای این منظور رژیم غذایی کم کالریای را در پیش گرفته باشید، خوردن تخم مرغ برای صبحانه، به روند کاهش وزن شما کمک میکند. چون پروتئین زیاد تخم مرغ، مدت زیادی شما را سیر نگه میدارد.
۷- هر روز صبحانه بخورید
حتماً برایتان پیش آمده که صبحها به خاطر اینکه دیرتان شده و عجله داشته اید، صبحانه را از قلم انداخته اید یا به اندازهی کافی نخورده اید. خوردن صبحانه نه تنها به شما انرژی زیادی برای شروع روز میدهد، بلکه ریسک ابتلا به دیابت، بالا رفتن وزن و بروز بیماری قلبی را در شما کم میکند. تحقیقات نشان داده است خوردن صبحانه به کاهش وزن کمک میکند. در حقیقت، ۷۵ درصد از افراد چاقی که بیشتر از ۱۲ کیلوگرم وزن کم کرده اند، هر روز صبحانه میخورند.
۸- هر وقت گرسنه شدید، آدامس نعنایی بجوید
جویدن آدامسهای نعنایی بدون قند میتواند به رفع گرسنگی کمک کند. طعم نعنا پرزهای چشایی را خسته میکند و میل به غذا خوردن را از بین میبرد. در تحقیقی مشاهده شد، کسانی که آدامس میجویدند، در زمان ناهار کالری کمتری دریافت میکردند و به جبران آن در ساعات بعدی روز غذا نمیخوردند.
۹- جایی غذا بخورید که نور خوبی داشته باشد
غذا خوردن در مکانهای پر نور به ما کمک میکند انتخابهای غذایی سالم تری داشته باشیم. در تحقیقی مشاهده شد، کسانی که در مکانهای روشن غذا میخوردند، در مقایسه با کسانی که در مکانهای کم نور غذای خود را میخوردند، ۳۹ درصد کمتر کالری دریافت میکردند.
۱۰- بیشتر از سه بار در روز غذا بخورید
به جای آنکه در روز سه وعدهی غذایی پرحجم بخورید، بهتر است شش وعدهی غذایی کم حجمتر داشته باشید. تقسیم وعدههای غذایی باعث کم شدن فاصلهی زمانی زیادی میشود که بین وعدههای صبحانه، ناهار و شام وجود دارد. حالا دیگر اثبات شده که هر چه مدت زمان بیشتری منتظر خوردن یک وعدهی غذایی باشید، احتمال پرخوری تان بیشتر میشود. به گفتهی کارشناسان، اگر به مدت سه ساعت غذایی به بدن نرسد، قند خون افت میکند. بعد از گذشت چهار ساعت، بدن دیگر تمام چیزهایی که قبل از این مدت خورده بودید را هضم کرده. بعد از پنج ساعت، قند خون به قدری افت میکند که برای بهتر شدن حالتان هر چیزی که در دسترس تان باشد خواهید خورد.
باشگاه خبرنگاران جوان