صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۵۶۱۶۴
تاریخ انتشار: ۵۳ : ۱۲ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۷
ویروس قادر است تومورهای ایجاد شده در اثر نوعی سرطان چشم کمیاب موسوم به رتینوبلاستوم را که معمولا در کودکان کمتر از 3 سال تشخیص داده می شود، درمان کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

محققان انستیتوی تحقیقاتی سن جان ددو اسپانیا دریافتند ویروس قادر است تومورهای ایجاد شده در اثر نوعی سرطان چشم کمیاب موسوم به رتینوبلاستوم را که معمولا در کودکان کمتر از 3 سال تشخیص داده می شود، درمان کند.

در حال حاضر اولین شیوه درمانی رتینوبلاستوم استفاده از شیمی درمانی است. اما این روش به دلیل مقاومت دارویی تومورها در حدود 30 درصد از موارد کارآیی ندارد و تنها راه باقی مانده جراحی و خارج کردن کره چشم است.

 

به گزارش پایگاه خبری مدیکال ساینس،سلول های دارای جهش ژنتیکی که منجر به ایجاد رتینوبلاستوم می شوند دارای نشانگر خاصی هستند. اکنون محققان ویروسی را مهندسی کردند که تنها در مجاورت این نشانگرها تکثیر می شود و سلول های سرطانی را از بین می برد. بدین ترتیب بافت های سالم اطراف بدون آسیب باقی می مانند.

 

محققان در آزمایشات اولیه روی جانوران نشان دادند که ویروس درون چشمی که به آن تزریق شده باقی می ماند و عوارض جانبی آن بسیار محدود و قابل بازگشت هستند. همچنین محققان نشان دادند که این ویروس در سلول های انسان نیز قابلیت نابودسازی سرطان را دارد.

 

در مرحله بعد محققان این ویروس را روی دو کودک دو ساله آزمایش کردند که قرار بود هردو چشم آن ها با جراحی خارج شود. با وجود این که استفاده از ویروس موجب کاهش اندازه و از بین رفتن تومورهای کوچک درون شبکیه کودکان شد، در پایان کار چاره ای جز خارج کردن چشمان کودکان با استفاده از جراحی باقی نماند.

 

قرار است محققان این آزمایشات بالینی را با مقادیر بیشتری از ویروس روی 13 کودک دیگر آزمایش کرده و میزان اثرگذاری آن را بررسی کنند.


گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Science Translational Medicine منتشر شده است.

 

 

منبع: ایرنا