صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۳۱ شهريور ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۵۱۱۴۳
تاریخ انتشار: ۲۷ : ۱۱ - ۱۶ دی ۱۳۹۷
مادران بعد از به دنیا آمدن نوزادشان دچار نگرانی و اضطراب می شوند که مبادا نتوانند کودکشان را با شیر خود سیر کنند. گاهی اطرافیان هم با نسخه هایی که می پیچند، مشکل پدر ومادر را بیشتر می کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مادران بعد از به دنیا آمدن نوزادشان دچار نگرانی و اضطراب می شوند که مبادا نتوانند کودکشان را با شیر خود سیر کنند. گاهی اطرافیان هم با نسخه هایی که می پیچند، مشکل پدر ومادر را بیشتر می کنند.

به نقل از خراسان ،چند روز اول بعد از زایمان، ممکن است شیر مادر کم باشد ولی به مرور با مکیدن شیر و همچنین تنظیم هورمون های بدن، شیر مادر به اندازه کافی ترشح می شود که بتواند کودک را کاملا سیر کند . بعضی مواقع پزشک کودک ونوزاد، مصرف بعضی گیاهان را توصیه می کند که باعث افزایش شیر مادر می شود.

گالگا که به عنوان علف شیرآور هم شناخته می‌شود، هم‌خانواده شنبلیله است اما بهتر است در مصرف آن دقت زیادی داشته باشید زیرا می‌تواند تا حدی قند خون را نیز پایین بیاورد. در ضمن مصرف گیاه تازه آن خطرناک است.

 

دلایل مختلفی می‌تواند باعث کاهش شیر مادر شود یا مادر شیرده احساس کند که مقدار شیرش کاهش یافته است. مثلا زمانی که سیکل قاعدگی شروع می‌شود یا زمانی که شروع به مصرف داروهای ضد بارداری هورمونی می‌کنید یا وقتی که استرس‌های روزانه‌تان خیلی زیاد است و... . البته در هر کدام از این موارد، استفاده از ترکیبات گیاهی می‌تواند به شما کمک کند تا شیر بیشتری برای تغذیه کودکتان داشته باشید اما با توجه به این که هر کدام از این گیاهان علاوه ‌بر تاثیربر شیردهی، آثار مختلف دیگری هم بر بدن شما می‌گذارند، قبل از مصرف هرکدامشان باید با پزشکتان مشورت کنید.

 

از داروهای گیاهی بهترین نتیجه را بگیریم
داروهای گیاهی و دیگر ترکیبات شیرافزا معمولا به خودی خود کار نمی‌کنند بنابراین شما برای افزایش شیرتان باید همزمان با مصرف داروهای گیاهی، تولید شیر را نیز درسینه‌هایتان تحریک کنید. برای انجام این کار لازم است تعداد دفعات شیر دادن را افزایش دهید، زمان شیر دادن را طولانی کنید تا نوزاد بیشتر به سینه‌هایتان مک بزند یا بعد از هر بار شیردهی، سینه‌هایتان را بدوشید.

 

شنبلیله
شنبلیله یکی از مهم‌ترین و رایج‌ترین گیاهانی است که مصرف آن به خانم‌های شیرده توصیه و البته ترکیبات آن در اغلب داروهای شیرافزا هم یافت می‌شود. شنبلیله اگر به طور متعادل مصرف شود، هیچ عارضه جانبی خاصی برای شما ندارد اما ممکن است کمی بوی بدن، عرق یا ادرارتان را عوض کند که البته بد بو نیست.

 

رازیانه
رازیانه یکی ازگیاهان دارویی پرطرفداردرحوزه مدیترانه است که نه فقط به عنوان دارو بلکه به عنوان طعم دهنده در مواد غذایی مختلف استفاده می‌شود. رازیانه در درمان مشکلات گوارشی و بهبود علایم قاعدگی موثر است و می‌تواند تولید شیر را در بدن مادر افزایش دهد.

 

گزنه
گزنه یک گیاه برگ سبز تیره است که آهن بالایی دارد و سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است. در کنار افزایش شیر، گزنه می‌تواند به کاهش خستگی‌ شما در دوران شیردهی که معمولا به دلیل کم‌خوابی است و همچنین رفع کم‌خونی کمک کند.

 

زنجبیل
زنجبیل معمولا برای بهبود حالت تهوع و مشکلات گوارشی استفاده می‌شود اما در بعضی مناطق جهان، از این گیاه تند و تیز به عنوان مکملی در رژیم غذایی مادر شیرده استفاده می‌کنند تا شیرش بیشتر شود و تا وقتی که در حد تعادل استفاده شود هیچ ضرری برای مادر یا نوزاد ندارد.

 

سیر
شاید بد بو باشد اما از هزار و یک خاصیتش، نمی‌توان به همین سادگی گذشت. سیر هم طعم‌دهنده غذاست، هم یک مکمل غذایی و هم می‌توان از آن به عنوان دارو استفاده کرد. مصرف سیر در برنامه غذایی مادر شیرده می‌تواند تا حدودی تولید شیر او را افزایش دهد ولی روی طعم شیر اثر می‌گذارد و البته نوزادان هم این طعم را دوست ندارند بنابراین نباید در مصرف آن در این دوران زیاده‌روی کرد.(همه مواد با مشورت پزشک مصرف شود .)