صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۶ آبان ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۴۸۳۱۱
تاریخ انتشار: ۲۳ : ۰۹ - ۰۳ دی ۱۳۹۷
خستگی می‌تواند فعالیت نواحی از مغز را که به اشتها و تسهیل غذا خوردن مرتبط است و نیز هورمون‌هایی که به ما می‌گوید چه زمانی گرسنه‌ هستیم، افزایش دهد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یک مطالعه نشان می‌دهد کمبود خواب موجب گرایش بیشتر افراد به هله هوله خوری و غذای ناسالم و صرف هزینه بیشتر برای تهیه این قبیل خوردنی‌ها می‌شود.

 به نقل از ایسنا، خستگی می‌تواند فعالیت نواحی از مغز را که به اشتها و تسهیل غذا خوردن مرتبط است و نیز هورمون‌هایی که به ما می‌گوید چه زمانی گرسنه‌ هستیم، افزایش دهد.

متخصصان سلامت معتقدند اختلال در عملکرد طبیعی بدن می تواند منجر به افزایش احتمال پرخوری و به مرور زمان منجر به چاقی شود. این ممکن است توضیحی باشد برای این که چرا برخی نسبت به دیگران برای خوردن بیسکوییت در بعدازظهرها تمایل بیشتری دارند.

دکتر "جولیا ریم" نویسنده اصلی این مطالعه به همراه تیم تحقیقاتی خود ۳۲ مرد سالم ۱۹ تا ۳۲ ساله را برای شرکت در این مطالعه در نظر گرفتند. شرکت کنندگان این مطالعه در دو شب جداگانه برای صرف شام شامل پاستا و گوشت گوساله به همراه سس خامه ای قارچ و ماست سیب و توت فرنگی به آزمایشگاه این تیم تحقیقاتی رفتند.

در یکی از بازدیدها پس از شام آن ها برای خواب معمولی به خانه بازگشته و در بازدید دیگر برای بیدار ماندن در آزمایشگاه باقی ماندند. صبح روز بعد تمایل آن ها برای غذاهای میان وعده، فعالیت مغزی و سطوح هورمون آن ها مورد بررسی قرار گرفت.

سپس به هر یک از این افراد مبلغ سه یورو داده شد تا هر میان وعده غذایی مانند شکلات یا چیپس یا هر نوع اقلام مورد نیاز خانگی یا دانشگاهی که می خواهند، خریداری کنند. به شرکت کنندگان گفته شد در یک مزایده آنلاین شرکت کنند و تا هر میزانی که می خواهند برای اقلام روی صفحه پیشنهاد دهند تا تمام سه یورویشان را خرج کنند. نتایج نشان داد افراد فقط بعد از کمبود خواب تمایل دارند بیش از ارزش اقلام غذایی بابت آن ها پول پرداخت کنند.

اسکن MRI مغزی این افراد نشان داد کمبود خواب نورون های ناحیه آمیگدال و هیپوتالاموس مغز را تحریک می‌کند. آمیگدال ناحیه ای از ماده خاکستری مغز است که با رفتار جویای پاداش، مانند "خوردن در هنگام استرس زیاد" در ارتباط است و هیپوتالاموس نیز اشتها را کنترل می کند.

افزایش فعالیت این دو ناحیه از مغز احتمال خوردن بیش از حد و در نتیجه چاقی را افزایش می‌دهد.

آزمایش‌های خون هم چنین حاکی از این بود که سطوح هورمون "گرلین" که به ما دستور خوردن می‌دهد پس از کمبود خواب افزایش می‌یابد.

همچنین به رغم میزان یکسان گرسنگی در هر دو شرایط، اما نتایج نشان داد افراد پس از کمبود خواب پول بیشتری صرف خرید هله هوله می کنند.

به گفته دکتر ریم، کمبود خواب منجر به افزایش خطر چاقی شده و این امر ارتباط قوی بین مدت زمان خواب و تغییرات در شاخص توده بدنی یا درصد چربی بدن را نشان می دهد.

به گزارش دیلی میل، نتایج این مطالعه نشان داد کمبود خواب افراد را به پرخوری بدون توجه به ارزش غذایی خوراکی‌های مصرفی‌شان متمایل می‌کند.