صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۵ مهر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۴۲۶۵۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۹ : ۰۸ - ۰۳ آذر ۱۳۹۷
سخنان محمدجواد ظریف پیرامون وجود پولشویی در کشور از روز نخست تا کنون بازتاب‌های گسترده‌ای داشته و افراد مختلف از جریانات متفاوت واکنش‌های غیر همسویی را اتخاذ کرده‌اند، اما نکته قابل تامل حمایت همه‌جانبه دولت از وزیر امورخارجه خود است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سخنان محمدجواد ظریف پیرامون وجود پولشویی در کشور از روز نخست تا کنون بازتاب‌های گسترده‌ای داشته و افراد مختلف از جریانات متفاوت واکنش‌های غیر همسویی را اتخاذ کرده‌اند، اما نکته قابل تامل حمایت همه‌جانبه دولت از وزیر امورخارجه خود است.

جایی که رئیس‌جمهور و سایر دولتیون در مقام حمایت تمام قد برآمدند و اظهارات ظریف را به مثابه موضع دولت قلمداد کردند. حال با اینکه از شدت واکنش‌های مخالف نسبت به اظهارات آقای دیپلمات کاسته شده، اما همچنان هستند کسانی که واکنش‌هایی له یا علیه آقای ظریف اتخاذ کنند.

شجاعت در بیان

اظهارات وزیر امورخارجه کشورمان در باب پولشویی گسترده در کشور بازتاب‌های مختلفی داشت و صف‌بندی جدیدی از موافقان و مخالفان را شکل داد. عده‌ای سخنان ظریف را خیانت به کشور، نظام و خلاف منافع ملی دانستند و برخی دیگر نیز طرح استیضاح وزیر امورخارجه را کلید زدند. رسانه‌های دلواپس نیز بیکار ننشسته و به وفور به ظریف تاختند تا، یا خود استعفا کند یا رئیس‌جمهور تحت فشارها وی را برکنار کند، اما ظریف همچنان ایستاد و از مواضع خود کوتاه نیامد و با بیان دیپلماتیک پاسخ مخالفان دلواپس خود را داد. چه اینکه حامیان دولت و اصلاح‌طلبان نیز به طور جداگانه به حمایت از ظریف و اظهاراتش پرداختند و سخنان وی را بیان مشکلات کشور و از سر دلسوزی خواندند. با همه این احوال باید اذعان کرد که سخنان اخیر ظریف تنها یک تلنگر بود و گمان می‌کردند که در هیچ شرایطی چنین مسائلی آن هم از زبان شخصی مثل وزیر امورخارجه کشور بیان نمی‌شود، اما ظریف با این سخنان نشان داد که که با هیچ جریان سیاسی عقد اخوت نبسته و هر جا که پای منافع ملی میان باشد برای توسعه و پیشرفت کشور پرده از حقایق برخواهد داشت، حال این مساله به هر قیمت که تمام شود برای آقای دیپلمات یکسان خواهد بود.

تهاجم به دیپلماسی کشور

در پی ایجاد هجمه‌هایی علیه وزیر امورخارجه پس از بیان مطالبی درباره وجود پولشویی در کشور، مشاور رئیس‌جمهور با محکوم کردن این هجمه‌ها، عنوان کرد: آنان که کشور را در بحران اقتصادی دچار بحران دیپلماسی کنند، آگاهانه به دنبال تخریب پایه‌های بنیادین استقلال کشور هستند. ایسنا نوشت: حمید ابوطالبی، مشاور رئیس‌جمهوری در حساب کاربری خود در توئیتر در واکنش به هجمه‌های اخیر علیه وزیر امورخارجه، نوشت: تهاجم به ‎وزیر خارجه، تهاجم به دیپلماسی کشور است و از آنجا که دیپلماسی، حاصل اجماع ملی بر کنش‌های دیپلماتیک برای تامین منافع ملی است، حمله به نماد دیپلماسی، حمله به منافع ملی است. آنان که کشور را در بحران اقتصادی دچار بحران دیپلماسی کنند، آگاهانه به دنبال تخریب پایه‌های بنیادین استقلال کشور هستند.

مشی و مرام دلواپسی

دستیار رئیس‌جمهور در امور حقوق شهروندی درباره ادعای کلید خوردن استیضاح محمدجواد ظریف به دلیل عدم ارائه مدارک وجود پولشویی در ایران اظهار کرد: ظاهرا چنین مساله‌ای نیست و فقط یک نفر از نمایندگان نظر خود را درباره استیضاح آقای ظریف بیان کرده است. به عبارت دیگر آن طور که موضوع رسانه‌ای شد، در عمل قدمی برداشته نشد. وی درباره علت عصبانیت دلواپسان از صحبت‌های ظریف راجع به پولشویی گفت: اینها دلواپسند دیگر؛ کلا مشی و مرام شان دلواپسی است. رئیس‌جمهور هم در جلسه اخیر هیأت وزیران مواضع دولت را درباره این موضوع مشخص و شفاف بیان کردند. نایب رئیس مجلس نیز درباره اظهارات ظریف درباره پولشویی و انتقاداتی که به او مطرح می‌شود اظهار کرد: شما ببینید برخی موسسات مالی چقدر پول‌های مردم را گرفتند و مصیبت به بار آوردند؟ اگر ما دارای یک سیستم شفاف بودیم آنها نمی‌توانستند چنین کاری بکنند.

CFTخیانت به نظام!

امام جمعه مشهد در ارتباط با اتفاقات حول محور پولشویی در کشور اظهار کرد: یکی از فسادها پولشویی است که وجود دارد و کسی هم منکر نیست؛ همه جور انسان در جامعه 80 میلیونی است و همه جور آدم در آن است، اما آنچه برای دشمن در تصمیمات بین‌المللی سند می‌شود و برحسب آن تصمیم‌گیری می‌کند. حرف تولیت اجرایی نظام و تولیت دیپلماسی آن است و اگر اینها حرف بزنند در عرصه بین‌المللی به عنوان یک سند اخذ شده و در تصمیمات ضد ملت به این استناد می‌کنند. ایسنا نوشت، آیت‌ا... علم الهدی گفت: امروز نخبگان و مردم ما CFT را جایز ندانسته و آن را در حد خیانت به نظام می‌دانند و مضر تشخیص می‌دهند؛ اینکه شما بگویید در کشور ما پولشویی است و این مصوبه هم تصویب نشود؛ به همین حرف استناد می‌کنند. وی در ارتباط با سخنان اخیر وزیر امورخارجه افزود: کسی نگفت ایشان دروغ می‌گوید؛ نخیر، پولشویی هست. اشکال در این کار است نه اشکال در اینکه چرا گفتید. تولیت سیاست خارجی حرفی بزند برای دشمن سند می‌شود؛ اینکه گفته شود مخالفان FATF نیز دنبال پولشویی هستند صحیح نیست؛ مخالف FATF مراجع تقلید و سیاستمداران و متخصصان سیاست خارجی و حقوق بین‌الملل و اقتصاد هستند. این تهمت زده شده و بخش عظیمی از چهره‌ها را دربرگرفته است.

درک واقع‌بینانه از شرایط

یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره هجمه علیه محمدجواد ظریف و مطرح کردن بحث استیضاح وی اظهار کرد: هجمه علیه آقای ظریف موضوع جدیدی نیست و همیشه وجود داشته است. ایلنا نوشت، علیرضا رحیمی با بیان اینکه وزیر امورخارجه از ظرفیت مدیریت این بحران‌ها برخوردار است، گفت: ظریف مدیریت دیپلماسی کل کشور را به دوش می‌کشد و صحنه‌های بدتر از اینها دیده است، بنابراین ایشان توان این را دارد که در مقابل این هجمه‌ها و حملات ایستادگی کند. وی ادامه داد: آنچه که در این برهه از زمان مهم است، این است که تکلیف ما در مقابل این حملات و هجمه‌ها چیست و چگونه باید رفتار کنیم. رحیمی با تاکید بر اینکه ما به لحاظ قانونی و اخلاقی وظیفه داریم از دیپلماسی کشور دفاع کنیم، افزود: باید به صورت ملی از دولت و شخص ظریف به عنوان پرچمدار دستگاه دیپلماسی و در مقابل مخالف و حمله‌های که علیه وی می‌شود، حمایت کنیم. نماینده تهران در مجلس اضافه کرد: کسانی که در این برهه از زمان به سمت تخریب دولت، تیم دیپلماسی و وزیر امورخارجه گام برداشته‌اند و حملاتی را انجام می‌دهند، درک واقع‌بینانه از شرایط ایران در سطح جهانی ندارند. عضو فراکسیون امید مجلس در ارتباط با استانداردهای دوگانه تخریب‌کنندگان ظریف ابراز کرد: دادستان کل کشور و دادستان هر منطقه و حوزه انتخابیه وظایف‌شان به لحاظ قانونی روشن است، اما اینکه به آنها عمل کنند یا نکنند موضوع مهمی است، زیرا هم در معرض قضاوت افکارعمومی و هم نمایندگان مجلس قرار دارند. رحیمی ادامه داد: هنگامی که جرم مشهودی در حوزه‌های سیاسی و اجتماعی اتفاق می‌افتد، مشاهده می‌کنیم که در مواردی قوه قضائیه سکوت می‌کند؛ قاعدتا همه تخلفات و جرائمی که رخ می‌دهد، نمی‌شود منوط به شاکی خصوصی کرد.

منبع:روزنامه آرمان

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
۰۹:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۹/۰۳
متاسفم که برآیند عملکرد جناب آقای سفیر در منصب وزارت برای ملت خسارت بار بوده که این به قیمت خرید پرستیژ برای خودش بوده. نگاه کنید به وضعیت ملت ایران در کف جامعه، ببینید دولت دیپلماسی چه بلایی سر مردم آورده اما وزیر ما دائما توئیت و سخرانی میکنه.