صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۴ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۴۲۴۸۱
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۰۸ - ۰۲ آذر ۱۳۹۷
عضو انجمن پزشکان ورزشی ایران معتقد است: پیاده‌روی سریع، دوچرخه‌سواری، کوهنوردی و کار با وزنه از مناسب‌ترین فعالیت‌های ورزشی در جهت تقویت استخوان‌ها و عضلات هستند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

عضو انجمن پزشکان ورزشی ایران معتقد است: پیاده‌روی سریع، دوچرخه‌سواری، کوهنوردی و کار با وزنه از مناسب‌ترین فعالیت‌های ورزشی در جهت تقویت استخوان‌ها و عضلات هستند.

حسین سعادت‌مهر در گفت وگو با ایسنا، افزود: انجام تمرینات کششی، هوازی و قدرتی سبب افزایش تراکم استخوان، حجم ماهیچه‌ها و کارایی تاندون‌ها، رباط‌ها و حجم غضروف‌ها می‌شود. با انجام تمرینات ورزشی فشار از روی مفاصل کم شده و جریان خون به اندام‌ها افزایش پیدا می‌کند و همچنین سبب افزایش دامنه حرکتی می‌شود.

وی گفت: از مناسب‌ترین فعالیت‌های ورزشی جهت تقویت استخوان‌ها و عضلات، پیاده‌روی سریع، دوچرخه‌سواری، کوهنوردی و کار با وزنه است به طوری که برای تقویت سیستم اسکلتی عضلانی حداقل 5 جلسه در هفته و هر جلسه به مدت 30 دقیقه به انجام فعالیت‌های ورزشی بپردازید.

عضو انجمن پزشکان ورزشی ادامه داد: مصرف 8 الی 12 لیوان آب در روز به بهبود حرکات مفاصل کمک می‌کند. سعی کنید در حین ورزش هر 15 دقیقه یک‌بار 200 تا 300 سی‌سی آب بنوشید.

بهتر است قبل از انجام ورزش بدن را گرم‌کنید. این کار به چربی سوزی بیشتر در حین ورزش کمک می‌کند که خود در کاهش بیماری آرتروز مؤثر است. همچنین گرم کردن قبل از تمرین سبب ترشح مایع بین مفصلی می‌شود، ترشح این مایع که به مایع سینوویال معروف است سبب تسهیل حرکت در مفاصل می‌شود. اگر پس از ورزش درد ماهیچه‌ای به سراغتان آمد می‌توانید با گذاشتن یخ به مدت 20 دقیقه روی آن موضع سبب رفع درد شوید.

وی خاطرنشان کرد: یکی از شایع‌ترین بیماری اسکلتی عضلانی آرتروز است که اضافه وزن یکی از عوامل تشدید این بیماری می‌باشد که البته می‌توان با ورزش و تغذیه سالم از بروز آن پیشگیری کرد.

سعادت‌مهر اضافه کرد: برخی ناهنجاری‌های اسکلتی مانند پای پرانتزی باعث ساییدگی غضروف شده تا جایی که کاملاً غضروف از بین می‌رود و فرد مجبور به تعویض مفصل در آن ناحیه می‌شود. با انجام فعالیت‌های ورزشی می‌توان مانع از به وجود آمدن ناهنجاری‌های اسکلتی شد.

وی یکی از ورزش‌های موثر برای افراد مبتلا به آرتروز را شنا عنوان کرد و گفت: انجام تمرینات ورزشی در آب به علت مقاومت آب در برابر حرکت عضله سبب تقویت آن و همچنین به دلیل سبک شدن وزن در آب فشار کمتری را به مفاصل وارد می‌کند. باید به این مساله توجه کنیم که بیماری آرتروز با استراحت بهتر نمی‌شود، بلکه با انجام تمرینات مقاومتی می‌توان به پیشگیری و بهبود این بیماری کمک کرد.

سعادت مهر در پایان از دیگر فواید ورزش در ارتباط با سلامت عضلانی اسکلتی را به کاهش پوکی استخوان، تحلیل ماهیچه‌ها، بهبود آرتریت، پیشگیری از ناهنجاری‌های اسکلتی و رماتیسم مفصلی اشاره کرد.