صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۴۰۸۶۸۰
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۱۷ - ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷
نیویورک تایمز:
کاخ سفید در اقدامی تامل برانگیز نقش مشاور و هماهنگ کننده امور سایبری را حذف کرده است.نقشی که به نظر می رسد از دید مشاور امنیت ملی دولت دونالد ترامپ از اهمیت چندانی برخوردار نیست.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

کاخ سفید در اقدامی تامل برانگیز نقش مشاور و هماهنگ کننده امور سایبری را حذف کرده است.نقشی که به نظر می رسد از دید مشاور امنیت ملی دولت دونالد ترامپ از اهمیت چندانی برخوردار نیست.

 

به گزارش سرویس آی تی انتخاب به نقل از نیویورک تایمز، جان بولتون اخیرا اعلام کرده باید شورای امنیت ملی را  "ساده سازی" کرد. توجه به این عبارت همه چیز را مشخص تر می کند. 

 

نقش مشاور سایبری یا به عبارتی دقیق تر هماهنگ کننده عملیات های امنیت سایبری سه هدف اصلی را پشتیبانی می کرد : تدوین سیاست برای  دفاع در برابر حملات دیجیتال ، استفاده از سلاح های سایبری تهاجمی و هماهنگی بین کاخ سفید و دستگاه های اجرایی.

 

اما اکنون جان بولتون اعلام کرده که در طرح جدید دولت دیگر نیازی به هماهنگ کننده عملیات های سایبری وجود ندارد. چرا که این موضوع تابعی است از  تیم امنیت ملی رئيس جمهور.

 

کارشناسان امنیت سایبری و اعضای کنگره  نسبت به این اقدام بولتون ابراز تعجب کردند، اگرچه برخی از آن ها معتقدند بولتون این حرکت را انجام داد، چرا که نمی خواست، هیچ مرکز قدرت رقابتی در داخل دستگاه های امنیت ملی وجود داشته باشد.

 

این تصمیم توسط مارک وارنر، سناتور دموکرات ویرجینیا ورئیس کمیته اطلاعات سنا مورد انتقاد قرار گرفت. او در توییتر نوشت: "من درک نمی کنم چرا بولتون باید مقام مشاور سایبری را حذف کند تا کشورمان را در برابر حملات سایبری ناایمن تر کند ."

 

این رفتار جان بولتون را می توان به عنوان آخرین تیر ترکش او به تیم سایبری دولت اوباما در نظر گرفت.  2 سال پیش، کمیسیون ایجاد شده توسط باراک اوباما رئیس جمهور وقت ایالات متحده، درخواستی را با هدف افزایش امنیت سایبری و ایجاد یک دستیار سایبری برای رئیس جمهور طراحی کرد. 

 

این دستیار با هدف  مبارزه با تروریسم و ​​امنیت ملی و به شکل مستقل (بدون وابستگی به سازمان های مختلف فدرال ) و با  خطوط مشخصی از اقتدار و استراتژی های روشن در امنیت سایبری فعالیت می کرد.

 

اما رئیس جمهور جدید ایالات متحده،یعنی  دونالد ترامپ از همان ابتدا،  کار خود را با 2 مشاور وابسته به کابینه در حوزه سایبری آغاز کرد. او از توماس پی بوسرت، دستیار ارشد دولت بوش به عنوان مشاور امنیت داخلی خود و راب جویس به عنوان مشاور ارشد سایبری خود استفاده کرد. 

 

 راب جویس،در زیر مجوعه ای از واحد امنیت ملی آمریکا به عنوان «واحد  سازماندهی و تغییر» کار می کرد. وی  مسئول از میان بردن تمامی سیستم های کامپیوتری خارجی به عنوان بخشی از عملیات پنهانی ایالات متحده بود.

 

بوسرت و  جویس در برخی از سخنرانی های خود به این موضوع اشاره کردند که روسیه و کره شمالی  در حملات سایبری عمده سال گذشته در ایالات متحده مجرم هستند. 

 

هر 2 این مقامات نیز با کمک یکدیگر در حال اجرای تلاشی موازی در راستای کاهش آسیب پذیری های عمومی و توسعه زرادخانه های علمی ایالات متحده برای مقابله با حملات سایبری احتمالی بودند. 

 

اما اکنون جان بولتون به پروژه این 2 خط بطلان کشیده است و درست در دومین روز فعالیت رسمی جان بولتون، بوسرت نیز مجبور شد فعالیت خود را خاتمه دهد . از سوی دیگر جویس نیز به نیویورک بازگشت.

 

هنوز مشخص نیست که قرار است چگونه این مسائل در کاخ سفید مدیریت شوند. بولتون تقریبا هیچ تجربه ای در حوزه مربوط به سایبری ندارد. هنگامی که او در دولت گذشته حضور داشت،  به عنوان سفیر در سازمان ملل در دوران ریاست جمهوری جورج دبلیو بوش،فعالیت می کرد.یعنی زمانی که  امنیت سایبری رسما یک تهدید ملی تلقی نمی شد.

 

 اما در حال حاضر مسائل سایبری به عنوان یک تهدید درجه یک برای کنگره در نظر گرفته می شود. تهدیدی که حتی می تواند تبعاتی جدی برای دولت داشته باشد. 

 

آقای بولتون بارها در مورد "ساده سازی" N.S.C صحبت کرده است و تا این لحظه نیز به نظر می رسد که در کاهش بسیاری از موقعیت های ایجاد شده توسط دولت اوباما موفق ظاهر شده است. 

 

اما از بین بردن نقش امنیت سایبری احتمالا موجب افزایش نگرانی هایی می شود که در خصوص نحوه رفتار ترامپ مطرح می شود. آن هم در شرایطی که کاخ سفید هنوز طرح منسجمی برای محافظت از سیستم های انتخاباتی پیش از انتخابات میان دوره ای ارائه نکرده است.

 

اعتقاد اصلی بر این است که هکرهای روسی از طریق کامپیوترهای انتخاباتی در چند ایالت نفوذ کرده اند، هرچند شواهدی وجود ندارد که شمارش رای گیری ها تغییر کرده باشد.  مقامات می گویند هکرهایی با روابط معنادار با کرملین درگیر مبارزات گسترده ای با مقامات ایالات متحده هستند. مبارزاتی که برای حمله به سیستم های کامپیوتری مقامات دموکراتیک و انتشار اطلاعات غلط در رسانه های اجتماعی قبل و بعد از انتخابات ریاست جمهوری 2016 نیز مشاهده شده است.

 

کارشناسان امنیتی نیز نگران هستند که هکرهای مستقر در ایران و روسیه می توانند از طریق  تلاش های خود  به سیستم های کامپیوتری ایالات متحده،نفوذ کنند و سرویس هایی مانند زیرساخت های حیاتی برق را مختل کنند. 

 

با همه این ها ، بسیاری از کارشناسان سایبری مستقر در کاخ سفید نسبت به این ماجراها دیدگاه هایی منفی دارند. برای مثال مایکل دانیل، که رئیس کمیته هماهنگ کننده امنیت سایبری کاخ سفید در دولت اوباما بود، گفت: دولت ترامپ با این رفتار خود یک پیام روشن صادر کرده است. آن هم این که  پیامی ارسال کرد که "امنیت سایبری چندان مهم نیست."

 دانیل ادامه داد: "این موقعیت بسیار مهم است.چرا که نشان می دهد چشم انداز خطر سایبری نه تنها بدتر شده است، بلکه آسان تر نمی شود."

 

مترجم : رویا پاک سرشت