صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۴ مهر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۳۹۸۶۰۵
تاریخ انتشار: ۳۶ : ۱۲ - ۲۱ اسفند ۱۳۹۶
در بررسی‌ جدید مشاهده شد که بین مصرف نوعی از داروهای اسید معده به نام "مهارکننده‌های پروتون پمپ" و اختلال افسردگی ارتباط وجود دارد. متخصصان معتقدند این قرص‌ها ممکن است از طریق اختلال در باکتری‌های روده موجب بروز افسردگی حاد شوند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

پزشکان در یک بررسی دریافتند که داروهای اسید معده می‌توانند موجب افسردگی شوند.

 

به گزارش انتخاب؛ در بررسی‌ جدید مشاهده شد که بین مصرف نوعی از داروهای اسید معده به نام "مهارکننده‌های پروتون پمپ" و اختلال افسردگی ارتباط وجود دارد. متخصصان معتقدند این قرص‌ها ممکن است از طریق اختلال در باکتری‌های روده موجب بروز افسردگی حاد شوند.

 

مطالعات قابل توجهی انجام گرفته که به تاثیرات باکتری روده روی سلامت و آرامش روان و احساسات اشاره دارند. به طور مثال محققان دریافتند در موش‌های آزمایشگاهی عاری از میکروب‌ که بدن ‌آنها از باکتری‌های مفید روده محروم است علائم افسردگی، اضطراب و نارسایی شناختی وجود دارد.

 

از آنجایی که باکتری‌های روده از طریق تولید هورمون‌های خاص یا انتقال‌دهنده‌های عصبی، عملکرد مغز را تغییر می‌دهند جای تعجب ندارد که در برخی از مطالعات ارتباط بین اختلال‌های استرسی پس از ضایعه روانی با انواع خاصی از این باکتری‌ها مشاهده شده باشد.

 

به گزارش دیلی میل، اکنون محققان تایوانی در مطالعه‌ای مشاهده کردند مهارکننده‌های پروتون پمپ که به طور معمول در درمان بیماری‌های مرتبط با اسید معده تجویز می‌شوند خطر ابتلا به اختلال افسردگی را افزایش می‌دهند. این اختلال عامل اصلی از کار افتادگی در آمریکا و سایر کشورهای جهان است.

منبع: ایسنا