پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : صدای خوانندههای نامدار و اسطورههای موسیقی همچنان جاویدان است و آهنگها و آلبومهای آنها در دسترس علاقهمندان قرار دارد. اما اینکه یک هنرمند درگذشته، دوباره پس از مرگ روی صحنه حاضر شده و بهطور زنده موسیقی اجرا کند، چیزی است که فقط با فناوریهای نوین امکانپذیر میشود.
به گزارش انتخاب، هولوگرافی روشی از تصویربرداری و تولید تصاویر سهبعدی است که در سالهای اخیر با کمک آن به بازتولید کنسرت اعجوبههای موسیقی پرداختهاند. در همین راستا، ما تعدادی از این خلاقیتها را برایتان معرفی کرده ایم که امیدواریم مورد توجهتان قرار بگیرند.
الویس پریسلی (Elvis Presley)
تاریخ تولد: ۸ ژانویه ۱۹۳۵
تاریخ فوت: ۱۶ اوت ۱۹۷۷
اجرای دوباره: ۱۴ آوریل ۲۰۰۷
با اینکه اخیرا فیلمهای کنسرتهای «سلطان راک اند رول» جهان با حمایت ارکستر رویال فیلهارمونیک در کشور انگلستان برگزار شد، اما نخستین کنسرت وی پس از مرگ حدود ۱۰ سال پیش برپا شده بود.
به لطف فناوری موسوم به «روتوسکوپی»، اولویس پریسلی به همراه خواننده مشهور آمریکایی، سلن دیون برای اجرای قطعه If I Can Dream روی صحنه آمریکن آیدل ظاهر شد.
تکنیک «روتوسکوپی» (rotoscoping)، به این صورت است که در واقع در این شیوه تصاویر فیلم زنده روی یک پرده ی مات بازتابیده شده و به وسیله ی انیماتور ها دوباره ترسیم می شوند.
توپاک شکور (Tupac Shakur)
تاریخ تولد: ۱۶ ژوئن ۱۹۷۱
تاریخ فوت: ۱۲ سپتامبر ۱۹۹۶
اجرای دوباره: ۱۵ آوریل ۲۰۱۲
توپاک شکور، خواننده نامدار و تأثیرگذار موسیقی رپ بود که بیشتر با نام هنری توپاک (۲Pac) یا «ماکاولی» شناخته میشد، در سال ۲۰۱۲ میلادی در فستیوال کوچلا در کالیفرنیا، در کنار «دکتر دِرِ» و اسنوپداگ به اجرای موسیقی پرداخت.
نحوه این کار به این صورت بود که یک هولوگرام که فرم بسیار پیشرفته از توهم تصویری تئاتری بود و با استفاده از پروژکتور و چندین آینه ساخته شده بود، کمک کرد تا تصویری خیالی از این هنرمند موسیقی رپ روی صحنه به اجرای موسیقی بپردازد.
نت کینگ کول (Nat King Cole)
تاریخ تولد: ۱۷ مارس ۱۹۱۹
تاریخ فوت: ۱۵ فوریه ۱۹۶۵
اجرای دوباره: ۱۱ ژوئن ۱۹۹۱
«فراموشنشدنی» یکی از محبوبترین موزیکهای کول در سال ۱۹۵۱ محسوب میشد. اما دخترش «ناتالی کول» با افزودن صدای خود به این قطعه آن را دوباره در سال ۱۹۹۱ منتشر کرد.
این نخستین آهنگ دونفره مَجازی است که تکنیک بهکار رفته در آن در صنعت موسیقی تاثیر گذاشته و جایگاهی جدید برای خود پیدا کرد.
کول موزیکدان آمریکایی پیانیست جاز و خواننده باریتون بود و در ۴۵ سالگی بر اثر ابتلا به سرطان ریه و در سنتا مونیکا، کالیفرنیا درگذشت.
مایکل جکسون (Michael Jackson)
تاریخ تولد: ۲۹ اوت ۱۹۵۸
تاریخ فوت: ۲۵ ژوئن ۲۰۰۹
اجرای دوباره: ۱۸ می ۲۰۱۴
مایکل جکسون، سلطان پاپ و اِمجِی (MJ)، موفقترین سرگرمیساز و صحنهگردان تاریخ و پرجایزهترین هنرمند جهان چندین سال پس از مرگش، در سال ۲۰۱۴ میلادی در مراسم جوایز بیلبورد روی صحنه رفت و برای دوستداران خود آهنگ برده ریتم را اجرا کرد.
این هنرمند، تماما توسط تکنیکهای کامپیوتری بازتولید و تصویری از چهره او در سن ۳۹ سالگی بازسازی شده بود. رقصها و حرکات این اسطوره نیز توسط افرادی که قبلا با مایکل جسکون کار کرده بودند، طراحی و تولید شد.
فرانک سیناترا (Frank Sinatra)
تاریخ تولد: ۱۲ دسامبر ۱۹۱۵
تاریخ فوت: ۱۴ می ۱۹۹۸
اجرای دوباره: ۱۰ فوریه ۲۰۰۸
فرانک سیناترا در زمان حیات خود در سال ۱۹۶۳ میلادی در پنجمین مراسم اهدای جوایز گرمی حضور داشت و دوباره چندین دهه پس از آن نیز توانست پس از مرگ در پنجاهمین سالگرد این مراسم حضور به هم رسانده و همان آهنگ را اجرا کند.
شرکتکنندهها در مراسم سال ۲۰۰۸ جوایز گرمی با ویدئوی خوانندگی وی با همراهی خواننده مشهور پاپ یعنی آلیشیا کیز بودند.
گفتنی است، سیناترا بهعنوان موفقترین خوانندهٔ تکخوان اواسط دههٔ ۱۹۴۰ شناخته شد. او بهخاطر صدای صاف و شخصیت جذاب خود شهرت داشت و در دوران کاریِ خود بیش از ۱۴۰۰ ترانه اجرا کرد و ۱۰ جایزهٔ گرمی گرفت.
ویتنی هیستون (Whitney Houston)
تاریخ تولد: ۹ اوت ۱۹۶۳
تاریخ فوت: ۱۱ فوریه ۲۰۱۲
اجرای دوباره: ۲۳ می ۲۰۱۶
هولوگرام ویتنی هیوستون نیز در سال ۲۰۱۶ میلادی ساخته شد تا وی در کنار کریستینا آگیولرا، خواننده مشهور پاپ، به اجرای کنسرت دو صدائی بپردازد.
البته پس از لو رفتن ویدئوی این همکاری در اینترنت، اجرای زنده آن بهطور کلی کنسل شد. گفتنی است که نام ویتنی هیوستون به عنوان «جایزهدارترین هنرمند زن تاریخ» ثبت شده است. او طی بیش از سه دهه فعالیت هنریاش ۴۱۵ جایزه دریافت کرد.
رانی جیمز دیو (Ronnie James Dio)
تاریخ تولد: ۱۰ جولای ۱۹۴۲
تاریخ فوت: ۱۶ می ۲۰۱۰
اجرای دوباره: ۶ اوت ۲۰۱۶
رانی جیمز دیو، یکی از مستعدترین خوانندگان هوی متال که تا به امروز در این عرصه ظهور کرده نیز سالها پس از مرگ خود برای اجرای موسیقی روی صحنه پرداخت. او در جشنواره اوپن ایر واکن در کشور آلمان به لطف فناوری هولوگرام روی صحنه موسیقی اجرا کرد.