صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۱ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۲۱۹۲۱۱
تاریخ انتشار: ۴۲ : ۱۳ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۴
گفته می‌شود بیش از ۴۰ درصد انسان‌ها در برهه‌‎ای از زندگی خود شدیدا احساس تنهایی می‌‎کنند. تنهایی دیگر مسئله‌‎ای رایج است، اما بسیاری از ما از تاثیرات آن آگاه نیستیم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نمی‌توان به سادگی تاثیرات مخرب تنهایی را التیام بخشید، اما شاید دانستن آثار آن مفید باشد. مقصود از تنهایی در این نوشتار، احساسِ برآمده از تنهایی به علت فقدان روابط عمیق با اطرافیان است.

یک| تعداد دوستان یا روابط شما با دیگران با احساس تنهایی تفاوت دارد
تنهایی کاملا به کیفیت روابط شما بستگی دارد. به عبارت بهتر، شما اگر از نظر احساسی یا اجتماعی از دیگران فاصله گرفته‌اید، احساس تنهایی به سراغتان خواهد آمد.

دو| بیش از ۶۰ درصد افراد تنها، متاهل هستند
زمانی که هر یک زوجین احساسات، افکار و تجارب خود را با یکدیگر به اشتراک نمی‌گذارند، آن‌ها تنها و منزوی خواهند شد. در واقع کسانی که در این شرایط قرار دارند معتقدند که همسرشان نمی‌توانند رابطه‌ی عمیقی با آن‌ها برقرار کنند.

سه| تنهایی درک ما از رابطه را تغییر می‌دهد
در پژوهشی، از برخی افراد خواسته شد تا آخرین تجربه‌ی تنهایی خود را به یاد بیاورند. نتایج آن پژوهش‌ها نشان داد که این افراد پس از مرور خاطرات تنهایی خود نسبت به روابطشان با دیگران کمی بدبین‌تر باشند. همین انحرافات ادراکی نسبت به ماهیت رابطه باعث می‌شود که افرادِ تنها از کسانی که می‌توانند منبع آرامش آن‌ها باشند هم دوری کنند. از همه بدتر این است که دوستانتان نیز از برقراری رابطه با شما اجتناب خواهند کرد. بنابراین می‌توان گفت که تنهایی، تنهایی می‌آورد.

چهار| تنهایی در شبکه‌های اجتماعی مسری است
تنهایی علامتی خاص دارد: ما تمایل داریم تا افراد تنهای اطرافمان را شناسایی کنیم. پژوهش انجام‌شده در یک بازه شش ماهه نشان داد که افراد تنها بیشتر به شبکه‌های اجتماعی روی می‌آورند. بنابراین شاید بتوان حدس زد که اعضای شبکه‌های اجتماعی آدم‌های تنهاتری هستند.

پنج| تنهایی ما را سردتر می‌کند!
وقتی از شرکت‌کنندگان یک پژوهش خواسته شد تا تجربه‌ی تنهایی خود را مرور کنند، آن‌ها احساس کردند که دمای اتاق در حال کاهش است. دمای واقعی بدنشان نیز واقعا کمتر شده بود. این ایده که ما هنگام تنهایی سردمان می‌شود از سیر تکاملی ما نشات می‌گیرد. زمانی که ما به صورت قبیله زندگی می‌کردیم، اگر یکی از اعضای قبیله با نظر عمومی تبعید می‌شد باید از آتش وسط قبیله و افراد آن دور می‌شد و به همین دلیل احساس سرما می‌کرد. در واقع بدن ما نسبت به تنهایی این‌گونه واکنش می‌دهد.

شش| تنهایی مانند حس تهدید شدن است
بدن نسبت به تنهایی فورا واکنش نشان می‌دهد. فشارخون و کلسترول در بدن افزایش پیدا کرده و واکنش‌های فیزیکی و روانی ما نیز فعال می‌شود.

هفت| تنهاییِ شدید احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی را افزایش می‌دهد
بدن هنگام تنهایی، تحت فشارِ استرس قرار می‌گیرد. بنابراین احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی در افرادی که برای مدت طولانی تنها می‌مانند، بیشتر است. البته باید بدانید که تنهایی آثار مخربی دیگری هم دارد.

هشت| تنهایی بر عملکرد دستگاه ایمنی بدن تاثیر می‌گذارد
تنهایی بر عملکرد دستگاه ایمنی بدن تاثیر می‌گذارد و باعث می‌شود که افراد تنها در طولانی‌مدت به بیماری‌های مختلف مبتلا شوند.

نه| تاثیر کمتر داروها بر روی افراد تنها
در پژوهشی از چند دانشجو مشخص شد که بدن افراد تنها در مقایسه با افراد معمولی نسبت به واکسن فصلیِ آنفلوانزا واکنش ضعیف‌تری نشان می‌دهد. روی هم رفته می‌توان گفت که تنهایی آثار مخربی بر بدن ما دارد.

ده| تنهایی مانند سیگار کشیدن مضر است
دانشمندان تمام آثار تنهایی بر روی بدن ما را بررسی کرده و به این نتیجه رسیدند که تنهایی در طولانی‌مدت، درست به اندازه سیگار کشیدن به بدن ما آسیب می‌رساند. در حقیقت، تنهاییِ شدید یا به تعبیر پزشکی مزمن، احتمال مرگ پیش از موعد طبیعی را ۱۴ درصد افزایش می‌دهد.

بر اساس داده‌های علمی و روانی می‌توان گفت که تنهایی آثار جسمانی و روانی زیادی داشته و ما نباید آن را دست‌کم بگیریم. بنابراین باید علاوه بر آموزش عواقب ناخوشایند تنهایی به دیگران، خودمان نیز سعی کنیم با بهبود کیفیت روابط با دیگران از تنهایی فاصله بگیریم.

فرادید