صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۱۵۳۳۹۴
تعداد نظرات: ۱۸ نظر
تاریخ انتشار: ۵۹ : ۱۴ - ۰۴ فروردين ۱۳۹۳
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دولت باراک اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده ادعا می کند که از اینکه افزایش تنش با کرملین بر سر کریمه همکاری این دو کشور در سایر نقاط جهان را متاثر کند نگران نیست. اما با این حال در حال حاضر نشانه هایی وجود دارد که به جهت دیگری اشاره می کند و می تواند برای تلاش ها جهت حل جنگ داخلی در سوریه و مساله هسته ای ایران بسیار مضر باشد.

مقامات امریکایی که در مذاکرات هفته گذشته با ایرانی ها  در وین حضور داشتند اعتراف کردند که نگران بودند فرایند مذاکرات که اکنون دور دوم خود را سپری می کند قربانی اختلافات بزرگتری شود که بر سر آنچه در اوکراین می گذرد به وجود آمده است.

یکی از مقامات حاضر در وین می گوید: «می خواهم امید داشته باشم که وقایع در جریان اوکراین و اقداماتی که احتمالا انجام می شود مذاکرات را تغییر ندهد اما اکنون نمی توانم با قطعیت به شما می گویم این اتفاق رخ می دهد چرا که همه آنچه در دنیا در جریان است تحت کنترل ما قرار ندارد.»

درست پیش از اینکه باراک اوباما روز پنجشنبه تحریم های جدید و بیشتری را علیه 20 تن از مقامات سیاسی و اقتصادی روسی اعلام کند و فرمان اجرایی را برای هموار کردن راه تحریم های بیشتر صادر کند، مقامات بلندپایه روس متعهد شدند در صورتی که اوباما این روند را تشدید کند آنها هم در مقابل همکاری با غرب در مذاکرات برای دستیابی به یک راه حل جامع درباره برنامه هسته ای ایران را به حالت تعلیق در خواهند آورد.

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه روز پنجشنبه در گفتگو با اینترفکس گفت: « ما نمی خواهیم که از این مذاکرات به عنوان عاملی برای امتیازگیری استفاده کنیم اما درصورتی که مجبور شویم به اقدامات تلافی جویانه متوسل خواهیم شد چون ارزش تاریخی آنچه که در ماه ها و روزهای اخیر به لحاظ برقراری عدالت تاریخی و اتحاد کریمه و روسیه صورت گرفته است با آنچه که ما درباره ایران انجام دادیم، قابل مقایسه نیست.»

همچنین روسیه روز پنجشنبه ورود 11 سناتور، عضو کنگره و مقامات امریکایی را به این کشور ممنوع اعلام کرد.

یکی از مقامات پنتاگون می گوید که جامعه اطلاعاتی درباره واکنش پوتین زمانی که موضوع به ایران و سوریه برسد تقسیم بندی شده است. «ما نوعی رضایت را در آنها می بینیم که مایل هستند مسئله اوکراین را از خاورمیانه جدا کنند. اما برخی از ما هم هستند که معتقدند پوتین هر کاری انجام می دهد تا امریکا را خشمگین کند.»

اما چهار مقام ارشد دولت اوباما روز پنجشنبه اعلام کردند که به روسیه اجازه نخواهند داد که مذاکرات با ایران را تضعیف کند. آنها معتقدند که روس ها باید به اندازه ای که غرب نگران برنامه هسته ای ایران است نگران باشد...

یکی از این مقامات می گوید: « اگر ایران نزدیک به توسعه یک سلاح هسته ای باشد، آن سلاح به مراتب به روسیه نزدیک تر است تا خیلی از ما.»

یکی دیگر از این مقامات می افزاید: «روس ها بر روی دیپلماسی با ایران سرمایه گذاری کرده اند به خاطر اینکه به نفع آنهاست، این کار لطفی به ما نیست. آنها در صورتی که وضعیت خود را اصلاح نمی کردند بیشتر منزوی می شدند.»

این مقام مسئول می گوید حتی اگر روسیه دست از همکاری بردارد دولت ایران از سوی غرب تحت فشار باقی خواهد ماند.

هیچ کس نمی داند روسیه چرا و چگونه تهدید به قربانی کردن مذاکرات هسته ای با ایران را به عنوان بزرگترین دستاورد دیپلماتیک دور دوم ریاست جمهوری باراک اوباما دنبال خواهد کرد. در صورتی که روسیه از گروه 1+5 خارج شود هم دیگر قدرت ها مذاکره با ایران را ادامه خواهند داد. یا مسکو می تواند همکاری بر سر تحریم های بین المللی ایران را متوقف کند و با این کار فشارها بر تهران را کاسته و به تجار روسی کمک کند.

جیمز لیندسی، معاون اول ارشد شورای روابط خارجی می گوید: «دولت باید محاسبه کند که روسیه احتمالا چگونه این تهدید را پی می گیرد و محاسبه کند که در صورت رخ دادن این اتفاق آثارش تا چه حد مخرب خواهد بود.»

وی می افزاید: « تاریخ درباره دولت اوباما قضاوت خواهد کرد. موضوع کریمه دیگر فقط درباره کریمه نیست؛ این موضوع پایه و اساس منافع و اصول ایالات متحده را درگیر کرده است.»

لیندسی اضافه می کند که دولت اوباما باید در هفته های پیش رو بسیار با دقت عمل کند. آنها باید به صورت همزمان درباره اثرات ممکن بحران کریمه واقع بین باشند اما نباید برای مقابله با تهدید پوتین خجالت بکشند.

وی می افزاید: «الحاق کریمه به روسیه نمی تواند بدون پاسخ بماند. کاخ سفید متوجه شده است که روس ها راه های زیادی برای تلافی دارند. در برخوردهای بسیار بالای دیپلماتیک شما هرگز در همان ابتدای کار چشمک نمی زنید. ما هرگز نمی دانیم که این وضع چگونه قرار است به پایان برسد.»

علاوه بر ایران، روسیه می تواند به دنبال این باشد که بسیاری از دستاوردهای سیاست خارجی اوباما در دور اول که مسکو در آن زمان در انها دخیل بود را بی نتیجه کند. دولت اوباما در سالهای ابتدایی فعالیتش امضای پیمان "استارت" جدید با روسیه را به عنوان یکی از موفقیت های اصولی سیاست خارجی خود می دانست. برخی مقامات امریکایی هم درباره راه هایی صحبت می کنند که روسیه برای ارسال پشتیبانی به افغانستان در اختیار امریکایی ها قرار داده است؛ راه هایی که روسیه می تواند حالا موقع خروج نیروهای امریکایی است انها را ببندد.

روسیه همچنین یکی از بازیگران اصلی در سوریه است؛ کمک به برگزاری مذاکرات سیاسی بین مخالفان و جکومت بشار اسد در ژنو و کمک به امحای تسلیحات شیمیایی این کشور. مذاکرات ژنو حتی با دخالت روسیه هم دچار مشکل شده است. اما در صورتی که مسکو فشار بر اسد را کاهش دهد، وی به راحتی از تعهدی که درباره امحای ذخایر شیمایی خود داده است باز می گردد.

هتر هرلبرت، عضو ارشد «Human Rights First» و کارشناس مسائل امنیتی اروپا می گوید: «به نفع روس هاست که این تسلیحات را از دست کسی که می تواند آنها را به چچن برساند بیشتر دور کنند. به عبارت دیگر، تاریخ روسی سرشار از رهبرانی است که از روی عصبانیت کارهایی انجام داده اند که حتی به ضرر آنها بوده است.»

منبع: دیلی بیست/ دیپلماسی ایرانی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۵
سجاد
|
۱۵:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۵
واقعا این روسها خائنن بازم دم امریکا گرم که از هر کشوری که متحدشه تا جایی که بتونه حمایت میکنه ولی این روسها ... اصن موقعی که این همه تحریمو علیه ایران تو سازمان ملل تصویب میکردن روسیه چه غلطی میکرد ؟
ابراهیم
|
۰۹:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۵
کمی مطالعه تاریخ گذشته، کمی هوش و درایت ، کمی شجاعت و صداقت با مردم و کمی ... با اینها میشه از این وضعیت موجود به نفع کشور عزیز خودمان خوب بهره برداری کنیم... اما متاسفانه این خیالاتی بیش نیست ....
ناشناس
|
۰۸:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۵
باید قبول کنیم که روسیه در حال دگردیسی قدرتش هستش ولی با این حال غرب به مراتب مطمئن تر از روسیه هستش به دلیل اینکه متحدان زیادی دارد و روسیه تک افتاده و ایران ذلیل براش خیلی بهتر از ایرانی پیشرفته هستش چون اونوقت می تونه از منابع ما به شدت سوء استفاده کنه مثلا باز نشدن 2 چاه نفتی واقعا عظیم گرمسار و شهرستان سمنان که متصل به چاه های روسیه هستند و عدم اجازه به ایران برای فروش نفتشون و استخراج نفت
ناشناس
|
۲۳:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۴
مسئولین سیاست خارجی ما باید بسیار باهوش عمل کنند ولی تاریخ نشان داده که روسیه همیشه از ما به عنوان یک ابزار استفاده میکنه
ناشناس
|
۲۳:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۴
همیشه کشورهای ضعیف در تنش های بین المللی قربانی هستند. ولی باز هم می گویم ایران نباید اشتباهی محاسباتی که در طرفداری از آلمان در جنگ جهانی دوم انجام داد و در آخر آلمان شکست خود و متعاقب آن کشور ایران اشغال شد؛ دوباره تکرار شود. نگذاریم دوباره تاریخ تکرار شود.
ناشناس
|
۲۳:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۴
مرگ بر میراث داران جنگ جهانی
ناشناس
|
۲۱:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۴
ما میتونیم با روس ها معامله ای تاریخی داشته باشیم بمب هسته از روس ها بخریم همراه پدافند اس400وآمریکا رو از خاورمیانه بیرون کنیم
پاسخ ها
ناشناس
| |
۰۹:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۵
چیزی زدی ناشناس بمب اتمی میخوایم چکار کنیم
حمید
|
۲۰:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۴
دقیقا.به نظر من پوتین به باراک گفته تو مسئله کریمه دخالت نکن که ما هم در مورد ایران با شما باشیم
ناشناس
|
۲۰:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۴
مگر ما مستعمره روس هستیم! ما چقدر خود را به روسیه وابسته کرده ایم؟
محسن
|
۲۰:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۴
ذاتشون خیانت بس........
نا شناس
|
۲۰:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۴
هرکس موافق ایران به نفع خودش کارکنه وبه روسیه خائن پشت کنه.مثبت بده یاعلی
محسن
|
۱۹:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۴
روسیه را باید خط زد
ناشناس
|
۱۹:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۴
خدا وکیلی آمریکاییها نسبت به هم پیمان هاشون وفادارتر هستند نسبت به روسیه . متاسفانه ایران روی دیوار چه کشوری(روسیه) هم یادگاری نوشته!!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
|
۱۸:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۴
خوب بنده خدا همیشه میگفتن که روسیه به ما از پشت خنجر میزده و با امریکا بر سر برنامه هسته ای ایران همکاری میکرده و وتو میکرده به ضرر ما اگه روند این بوده تا اینجا بعد اینم همین باشه که چیزی فرق نکرده اگه قراره چیزی فرق کنه باید روسیه این بار سر مسله هسته ای ایران بیسته که به نفع ماست پس به ضرر ما نیست منطق اینو میگه اگه روسیه دوست بوده حالا دشمن میشه اگه دشمن بوده حالا دوست میشه حالا شما بگین روسیه دوست ما بوده یا دشمن ما تکلیف امریکا رو هم مشخص کنین دوست بده یا دشمن خیلی پیچیده نیست اگه پیچیدش نکنن
اردلان
|
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۴
روس ها مثل همیشه به ما خیانت میکنند
باز هم دورویی روسیه
پاسخ ها
ناشناس
| |
۱۸:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۴
با چه دلیلی این حرف میزنی اگه اوضاع کریمه باعث اختلاف نظر بین روسها و امریکاییها بشه باید دید در گذشته روسیه و امریکا کدوم دوست ما بودن کدوم دشمن ما فرض حرف شما صحیح روسیه خیانت کرده دشمن بوده پس حالا باید بشه دوست ما وقتی قراره مخالف امریکا باشه در این مذاکرات اگر هم بگیم نه روسیه دوست ما بوده و امریکا دشمن ما پس حالا امریکا باید بشه دوست ما اگر اینجوره که مذاکره تمومه و همه چیز حل شده اگه غیر اینه ممنون میشم جواب منو بدین
ناشناس
| |
۱۱:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۵
از روسیه متنفرم