صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۹۹۱۳۷
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۰ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۱
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

"لی فنگ‌وی" (Li Fangwei)، شهروند چینی که در سال ۲۰۰۹ مقام‌های قضایی نیویورک به اتهام فروش تجهیزات موشکی به ایران علیه او کیفرخواست صادر کرده بودند بار دیگر تحت اتهامی مشابه قرار گرفته است.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ مقام‌های ناظر بر اجرای تحریم‌های غرب و سازمان ملل به رویترز گفته‌اند، "لی فنگ‌وی" از زمان متهم شدن در نیویورک تاکنون، دست کم ۱۰ میلیون دلار فروش غیرقانونی به ایران داشته است. این مقام‌ها از افشای نامشان خودداری کرده‌اند.

رویترز می‌نویسد، فعالیت‌های احتمالی لی نه تنها امکانات ایران برای دور زدن تحریم‌ها را نشان می‌دهد بلکه توانایی چین برای کنترل مقررات محدود کننده صادرات این کشور را زیر سئوال می‌برد.

رویترز می‌افزاید، سنجش همکاری شرکت‌های خارجی و شخصیت‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای و موشکی‌ایران دشوار است اما تحلیل‌گران معتقدند، غیر ممکن است که برخی از تجهیزات اساسی برنامه موشکی و اتمی ایران در خود این کشور ساخته شود.

لی اتهام‌ها را رد کرده است

"لی فنگ‌وی" مدیر شرکت چینی "لیمت" است که در سال ۲۰۰۶ به دلیل همکاری با برنامه موشکی ایران تحریم شده بود.

وی در چهارم فوریه سال ۲۰۱۳ در گفت‌وگو با خبرگزاری رویتزر تأکید کرده که به رابطه تجاری با ایران در چارچوب‌های قانونی تعیین‌شده، از جمله در عرصه فروش تولیدات فولادی ادامه داده است.

"لی فنگ‌وی" در عین حال تصریح کرد، پس از آنکه چند سال پیش آمریکا تحریم‌های خود را آغاز کرد شرکت او (LIMMT) فروش به ایران را متوقف کرد.

لی اتهام ‌استفاده از روش‌های فریب‌کارانه برای فروش تجهیزات غیر قانونی به ایران را رد کرده است.

مقام‌های آمریکایی می‌گویند، "لی فنگ‌وی" برای فروش تجهیزات غیر قانونی ساخت چین یا دیگر کشورها به ایران نام شرکت را تغییر داد. آنها می‌گویند، این بازرگان چینی برخی از آلیاژهایی که کاربرد دوگانه دارند و می‌توان از آنها برای غنی‌سازی اورانیوم یا در برنامه موشکی‌استفاده کرد را از این طریق به ایران فروخته است.

"لی فنگ‌وی"  در گفت‌وگو با رویترز گفته است: «بله، ما با ایران معامله داشته‌ایم، ولی مواد و تجهیزاتی که آنها می‌گویند را صادر نکرده‌ایم.»

او ادامه داد: «ما هنوز هم از ایران تقاضا دریافت می‌کنیم، ولی به آنها پاسخ نمی‌دهیم.»