صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۹۹۱
تاریخ انتشار: ۱۹ : ۲۳ - ۱۵ بهمن ۱۳۸۹
آمريکا در تلاش براي متقاعد کردن مبارک به کناره گيري از قدرت است
امریکا جمعه استدلال حسنی مبارک رئیس جمهور مصر را که می گوید اگر از قدرت کناره گیری کند، هرج و مرج در این کشور حاکم خواهد شد رد کرد و گفت: بدون اصلاحات سیاسی ملموس، ناآرامی ادامه خواهد یافت و چه بسا افزایش نیز پیدا کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
امریکا جمعه استدلال حسنی مبارک رئیس جمهور مصر را که می گوید اگر از قدرت کناره گیری کند، هرج و مرج در این کشور حاکم خواهد شد رد کرد و گفت: بدون اصلاحات سیاسی ملموس، ناآرامی ادامه خواهد یافت و چه بسا افزایش نیز پیدا کند.

آمريکا ادامه حضور مبارک در قدرت را خطرناک مي داند

العربیه گزارش داد: آمریکایی ها ادامه حضور حسنی مبارک در قدرت را خطرناک می دانند. «پییر غانم» خبرنگار شبکه تلویزیونی العربیه در گفتگوی زنده با این شبکه از واشنگتن درباره مواضع آمریکا درخصوص اوضاع مصر گفت: به نظر می رسد آمریکا با رفتن حسنی مبارک رئیس جمهور مصر از قدرت توافق دارد ولی مسئله اصلی چگونگی تبدیل اوضاع کنونی به روند سیاسی منتهی به تغییر است که باید مصریها در این زمینه نظرات خود را اعلام کنند.

گزارش هایی که در آمریکا منتشر می شود نشان می دهد هرج و مرجی که در مصر ایجاد شده با ادامه کار حسنی مبارک ادامه خواهد داشت.

ارتباطات میان آمریکایی ها و حسنی مبارک از بین رفته است.

مبارک دیدار دوم با فرانک ویزنر فرستاده باراک اوباما را رد کرد.

درگیریهایی میان طرفداران و مخالفان مبارک در مصر روی می دهد و این درگیریها برای آمریکایی آزار دهنده است و این مسائل باعث می شود تا واشنگتن بر خروج مبارک از قدرت تاکید داشته باشد. وی درباره تغییر مواضع آمریکا درخصوص قیام مردم مصری تاکید کرد: شکی در این نیست این مواضع در مقایسه با مواضع اولیه متفاوت است.

آمریکایی با توجه به تحولاتی که در مصر می گذشت ابتدا خواهان تغییر بودند اما پس از نشستهای متعدد شورای امنیت ملی به این نتیجه رسیدند ادامه کار حسنی مبارک به معنای هرج و مرج بیشتر در مصر است. پییر غانم درباره انتقادات در داخل آمریکا از کاخ سفید به دلیل قطع حمایت از مبارک تصریح کرد: این انتقادات وجود دارد ولی دولت آمریکا تاکید می کند که ملت مصر باید سرنوشت خود را تعیین کند و ملت مصر متحد طبیعی آمریکا است.

آمریکایی ها نمی توانند مواضعی را اتخاذ کنند که منافع آنان را در منطقه در معرض خطر قرار دهد.

انتقاد دیگری که به دولت آمریکا وجود دارد بی توجهی واشنگتن به گزارش دستگاه های جاسوسی آمریکا از ماه پاییز گذشته مبنی بر آغاز تحرکات گسترده مردمی در مصر است.

آمريکا در تلاش براي متقاعد کردن مبارک به کناره گيري از قدرت است

آمریکا از دولت مصر می خواهد مذاکرات درباره انتقال قدرت را فورا آغاز کند و گفته می شود خواستار کناره گیری فوری حسنی مبارک رئیس جمهور مصر از قدرت است .

روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت مقامات آمریکا و مصر درحال گفتگو درباره انتقال قدرت از مبارک به یک دولت انتقالی به رهبری عمر سلیمان معاون رئیس جمهور مصر هستند . بااین حال کاخ سفید تلاش کرد این تصور را که یک برنامه واحد در دست بررسی است کم اهمیت جلوه دهد اما درعین حال از تکذیب کامل گزارش منتشر شده در روزنامه نیویورک تایمز نیز خودداری کرده است .

یک مقام بلندپایه در دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا گفت بیان این مسئله که مقامات مصری و آمریکایی درحال مذاکره درباره یک طرح واحد آمریکایی هستند کاملا نادرست است . جنبش اخوان المسلمین در قاهره اعلام کرده آماده است تا درصورت کناره رفتن مبارک از قدرت ، در مذاکرات درباره انتقال قدرت مشارکت کند . آمریکا روز پنجشنبه حمله مصر به رسانه ها را به شدت محکوم و آن را اقدامی برنامه ریزی شده برای جلوگیری از پوشش رسانه ای ناآرامی های ضد دولتی در مصر توصیف کرد .

هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا و جوزف بایدن معاون رئیس جمهور آمریکا هردو فشار بر عمر سلیمان معاون رئیس جمهور مصر را افزایش دادند تا به وعده های مطرح شده درمورد اصلاحات در این کشور عمل کند . بایدن در تماس تلفنی با سلیمان از وی خواست فورا مذاکراتی معتبر و فراگیر را به منظور فراهم کردن زمینه برای روند انتقال قدرت در مصر آغاز کند .

کاخ سفید اعلام کرد بایدن در این تماس تلفنی بار دیگر بر انتقاد اوباما از خشونت ها در مصر تاکید کرد. مبارک که پیشتر اعلام کرده بود قصد ندارد دیگر در انتخابات ریاست جمهوری مصر شرکت کند روز پنجشنبه گفت مایل است از قدرت کناره گیری کند اما شرایط مناسب نیست . درگیری بین تظاهرکنندگان مخالف رژیم در مصر با طرفداران مبارک تاکنون هشت کشته و بیش از هشتصد زخمی درپی داشته است