صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۹۶۶۰۵
تاریخ انتشار: ۰۹ : ۱۱ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۱
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرد: سیاست های غلط و نادرست دولت علت اصلی اجرای نامناسب قانون هدفمندی یارانه ها است چرا که قرار نبود پول نفت بین مردم توزیع شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مهر: عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: میان دولت و مجلس برای اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها اختلاف وجود دارد.

احمد توکلی، شامگاه پنجشنبه در دانشکده پزشکی دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: میان دولت و مجلس برای اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها اختلاف وجود دارد و مجلس با اجرای این طرح در گام دوم مخالف است.

وی ادامه داد: مجلس معتقد است تا زمانی که بازار به ثبات نرسیده مرحله دوم این طرح اجرایی نخواهد شد و هم اکنون میان دولت و مجلس برای اجرای گام دوم طرح هدفمندی اختلاف وجود دارد.

وی تاکید کرد: تا هنگامی که در بازار ثبات اقتصادی به وجود نیاید مجلس تصمیمی برای اجرایی کردن فاز دوم هدفمندی ندارد و در این زمینه با نظر دولت مخالف است.

وی تصریح کرد: هدف از اجرای قانون هدفمندی اصلاح قیمت ها به منظور جلوگیری از مصرف بی رویه انرژی بود و در واقع مجلس درصدد بود که با این اقدام از از اسراف انرژی بکاهد.

وی ادامه داد: در حقیقت مجلس اعتقاد داشت که مرگ یک بار باشد و شیون هم یک بار اما دولت در ابتدای تصویب قانون هدفمندی یارانه ها می خواست با وارد آوردن یک شوک هدفمندی را عملیاتی کند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرد: سیاست های غلط و نادرست دولت علت اصلی اجرای نامناسب قانون هدفمندی یارانه ها است چرا که قرار نبود پول نفت بین مردم توزیع شود.

وی با بیان اینکه قانون هدفمندی 16 اصل دارد افزود: متاسفانه دولت در 17 نقطه از اجرای این طرح دچار نقض قانون شده است.

وی بیان کرد: در گام اول هدفمندی تهدید نمایندگان بخش خصوصی به خوب اجرایی نشدن این طرح کمک کرد، هرچند که در ابتدای اجرای این طرح 65 درصد راه طی شد و دولت توانست با پرکردن بازار و ریختن رایانه در حساب مردم طرح را به خوبی آغاز کند.

وی تصریح کرد: دولت در ابتدای این طرح متعهد شد که سیاست‌های غیرقیمتی نظیرایجاد طرح ترافیک، تغییر فناوری پالایشگاه ها و افزایش کیفیت محصولات پالایشگاهی که منجربه کاهش مصرف انرژی می شوند را در دستور کار قرار دهد تا زمانی که به سمت سیاست های قیمتی روی آورد.

وی ادامه داد: تغییر فناوری سیستم های تولیدی مهمترین گام در طرح هدفمندی است اما تغییر فناوری تولید یک پدیده بلند مدت است زیرا این امر تنها تابع مقدار و قیمت نیست بلکه به نوع فناوری نیز بستگی دارد.

وی با تاکید بر اینکه ما برای تغییر فناوری سیستم های تولیدی زمان کافی در اختیار تولیدکننده قرار ندادیم تصریح کرد: اینکه گفته شود حداکثر ظرف پنج سال زمان برای تغییر فناوری کافی است تنها تولیدکننده را از نظر زمانی محدود کرده ایم و سبب افزایش فشار روی تولیدکننده می شویم و از آن سو تولید کننده نیز برای جبران این فشارها نرخ کالاهای محصولات خود را افزایش خواهد داد.

دولت بزرگترین مصرف کننده است

نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از 170 هزار میلیارد تومان حساب سرمایه گذاری صندوق ارزی تنها 16 هزار میلیارد تومان هزینه کسب و کار و تولید شد و این امربه معنای این است که دولت تمام آن پولی را که از گران کردن انرژی کسب کرده را به مردم داده است.

وی تصریح کرد: دولت خودش بزرگترین مصرف کننده است و باعث شد پول نفت بین مردم توزیع شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه وضعیت بازار و اقتصاد بی ثبات نیست بلکه متلاطم است، گفت: نوسانات و بی ثباتی بازار ضرر بیشتری برای اقتصاد دارد و همانند سم مهلک است چرا که افراد آشنا با بازار و دلال خوب می دانند کی بخرند و چه زمانی بفروشند.

وی با بیان مطلب فوق بیان کرد: اکنون ما با بی ثبات کردن بازار کاری کرده ایم که نرخ رشد نقدینگی امسال دو برابر نرخ نقدینگی در ماه های سال قبل شود.

کمک نقدی شب عید به مردم مضر است

وی در خصوص وعده دولت برای کمک نقدی شب عید به مردم افزود: این کمک نقدی سبب می شود خریدار عجله کرده و فروشنده نیز با انبار کردن کالاها از فروختن آنها خودداری کند تا قیمت کالا افزایش یابد و به نوعی احتکار صورت گیرد.

وی با مضر خواندن کمک نقدی برای بازار شب عید عنوان کرد: این کمک نقدی را می توان به صورت بسته های کالای مورد نیاز نظیر برنج و روغن به مردم داد چرا که با این کار مردم برای خرید کردن صبر کرده و کسانی هم که به انبار کردن کالاها مشغول می شوند مجبورند کالاها را به بازار بیاورند.

وی یادآور شد: هرچند که پرداخت پول نقد به مردم به متلاطم تر شدن و بی ثبات تر شدن بازار شب عید کمک می کند.