صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

چهارشنبه - ۲۶ دی ۱۴۰۳
کد خبر: ۹۶۲۱۵
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۰۸ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۱
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
خبرگزاری‌های جهان ه نقل از منابع نزدیک به دولت پیونگ یانگ، اعلام داشتند که کره شمالی سومین بمب اتمی خود را «در وضعیتی مناسب و با موفقیت آزمایش کرده است». با این حال ساعاتی پس از انتشار این خبر از سوی مقامات کره جنوبی، مطبوعات کره شمالی انجام آزمایش اتمی را تائید کردند.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛ با انتشار این خبر نسبتاً غافلگیر کننده، کشورهای همسایه کره شمالی، کره جنوبی و ژاپن، وضعیت هشداردهنده و آماده‌باش اعلام کردند.

لی‌می‌ ونگ باک، رئیس جمهوری کره جنوبی، اعضاء شورای امنیت ملی کشورش را به یک نشست اضطراری فرا خواند.

ساعتی پس از انتشار خبر، شورای امنیت سازمان ملل نیز اعلام داشت که در یک نشست اضطراری اقدام کره شمالی را مورد بررسی قرار خواهد داد.

گزارش‌ها حاکی است، قدرت بمب آزمایش شده در کره شمالی، بین ٦ تا ٧ کیلو تن بوده است.

به گزارش منابع خبری، همزمان با آزمایش سوم کره شمالی، زمین لرزه‌ای به قدرت ٤٫٩ریشتر، بخش‌هائی از این کشور را لرزانده است. از آنجائی که کره شمالی سرزمین زلزله‌خیزی نیست، احتمال می‌رود که این زمین لرزه حاصل انفجار اتمی زیرزمینی باشد.

به گفته مقامات وزارت دفاع کره جنوبی، زمین لرزه‌ای که درکره شمالی ثبت شد، ممکن است ناشی از انفجارهسته‌ای با قدرت ٦ تا ٧ کیلو تونی باشد.

کره شمالی، در رابطه با دو آزمایش قبلی خود اعلام کرده بود برای مقابله با آمریکا و متحدانش در نظر دارد برنامه‌های اتمی و صنایع موشکی خود را پیگیری نماید.

بان کی‌مون، دبیر کل سازمان ملل، آزمایش اتمی کره شمالی را محکوم کرد.

دولت پاریس نیز آزمایش اتمی کره شمالی را محکوم کرد؛ فرانسوا هولاند، رئیس جمهوری فرانسه، امروز گفت که دولت پاریس در شورای امنیت خواستار اقدام جدی این شورا علیه دولت پیون یانگ خواهد شد.

در واشنگتن، باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، اقدام پیون یانگ را تحریک آمیز دانسته و تأکید کرده که این امرکمکی به امنیت بیشتر کره شمالی نخواهد کرد. اوباما از جامعه جهانی خواست با اقدامی سریع و مناسب به آزمایش هسته‌ای کره شمالی واکنش نشان دهد.

اوباما گفت: این اقدام تحریک آمیز که پس از پرتاب موشک قاره پیما در ماه دسامبر گذشته صورت می‌گیرد، ثبات منطقه را به مخاطره می‌اندازد و ناقض قطعنامه‌های شورای امنیت است.

دولت پکن، نیز در یک موضعگیری کم سابقه، از آزمایش اتمی کره شمالی به شدت انتقاد کرده و در بیانیه خود در این رابطه تأکید کرده است که دولت پیون یانگ بهتر است به تلاش‌های خلع سلاح جهانی بپیوندد و امنیت منطقه را بیش از این در مخاطره نیندازد.

درایران، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، نیز گفت دولت تهران آزمایش اتمی کره شمالی را تائید نمی‌کند؛ زیرا به گفته وی، ایران خواستار خلع سلاح بین‌المللی است.