صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

چهارشنبه - ۲۶ دی ۱۴۰۳
کد خبر: ۹۵۸۸۳
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۲ - ۲۳ بهمن ۱۳۹۱
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان گفت: بازجويي از برخي مقامات جمهوري اسلامي ايران در راستاي رسيدگي به پرونده آميا صحت ندارد.

رامین مهمانپرست در گفتگو با باشگاه خبرنگاران با اشاره به آخرین وضعیت "پرونده آمیا" گفت: طبق توافقی که بین مسئولین کشورمان با آرژانتین انجام شد مقرر شد کمیته‌ای متشکل از حقوق‌دانان بی‌طرف تشکیل شده و اصل پرونده بررسی شود تا معلوم گردد که جزئیات مسئله چه بوده و چه کسانی در این امر مقصر بوده و دخالت داشته‌اند.

وی تصریح کرد: این توافق باعث شد فتنه‌ای که صهیونیست‌ها دنبال می‌کردند و اتهاماتی که به ملت ما می‌زدند و از طریق اینترپل برخی شخصیت‌های ما را در لیست قرار داده بودند، برطرف شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: براساس این توافق از پلیس اینترپل خواسته شد که دیگر لزومی ندارد تا این مسئله را پیگیری کند و خود کشور ایران و آرژانتین از طریق توافقات انجام شده و کمیته‌ای که تشکیل خواهد شد مسئله را پیگیری ‌مي‌کنند.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا در راستای رسیدگی به پرونده آمیا از برخی مقامات ایرانی بازجویی خواهد شد یا خیر گفت: چنین چیزی صحت ندارد.

مهمانپرست در ادامه به مذاکره دور بعدی ایران و گروه 5+1 به میزبانی کشور قزاقستان اشاره کرد و گفت: برای برگزاری چنین گفتگوی مهم بین‌المللی کشوری که به عنوان میزبان پیشنهاد می‌شود باعث ارتقای جایگاه بین‌المللی آن کشور نیز خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: نقش مهمی که برای کشور قزاقستان در خصوص برگزاری مذاکرات ایران و 1+5 داده شد می‌تواند زمینه مناسبی برای توسعه همکاری فی‌مابین دو کشور باشد.

تحريم و تهديد در کنار مذاکره معنايي ندارد
 
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به حضور گسترده مردم در راهپيمايي 22 بهمن و تاثیر آن بر انقلاب کشورهای منطقه گفت: جمهوری اسلامی ایران الگويي براي مردم منطقه بوده چرا که با گذشت 34 سال از پيروزي انقلاب اسلامي و توطئه‌های غرب علیه کشورمان و به سربردن مردم در سخت‌ترين شرايط اقتصادي و مشکلات جانبي آن مشاهده مي‌شود که مردم هنوز در صحنه‌ حضور دارند و با تمام وجود از استقلال خود حمايت مي‌کنند.
 
وي تصریح کرد: ما همواره در عرصه‌‌هاي مختلف شاهد پيشرفت‌هايي بوديم و به عنوان کشوري مقتدر در دنيا شناخته شده‌ایم و قطعا فشارها و تحريم‌هاي اقتصادي گذرا بوده و دشمني  با ملت ايران براي دشمنان شرمندگي به بار مي‌آورد.  
 
مهمانپرست تصريح کرد: کشورهايي که بيشترين دشمني را با ملت ايران دارند، تبديل شدن کشورمان به قدرتي بزرگ را به خوبي درک کرده‌اند بنابراين براي مذاکره با ايران با يکديگر رقابت دارند.

ملاک ارزيابي براي مذاکره با آمريکا، اثبات حسن نيت اين کشور است
 
سخنگوي وزارت امور خارجه با اشاره به فرمايشات رهبر معظم انقلاب مبني بر بي‌فايده بودن رابطه با آمريکا به دليل عدم حسن نيت اين کشور اظهار داشت:  پيام رهبر انقلاب کاملا روشن است چرا که اگر آمريکايي‌ها براي مذاکره جديت دارند مي‌بايست در عمل حسن نيت خود را ثابت کنند بنابراين هنگامي که تحريم، فشار و تهديد در کنار گفتگو و مذاکره قرار مي‌گيرد به معناي اين است که آمريکا حسن نيت خود را نشان نداده است.  
 
وي افزود: آمريکا مي‌بايست دست از دشمني با ملت ايران بردارد و فشارهاي غيرمنطقي و ظالمانه عليه دولت و ملت ايران را کاهش دهد.

سخنگوي دستگاه ديپلماسي کشورمان در پايان خاطرنشان کرد: بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب 4 سال پيش که اوباما چنين ادعايي کرد ما قضاوت زودهنگام نکرديم و منتظر مانديم تا در عمل رفتار آمريکايي‌ها را ارزيابي کنيم اما حسن نيتي نديديم و اکنون ملاک ما براي ارزيابي، عملکرد طرف مقابل است.

گفتنی است؛ 18 سال پيش انفجار خودروی حامل مواد منفجره در مقابل انجمن یهودی‌ها در آرژانتین در سال 1994، موجب شکل‌گیری پرونده‌ای شد که به سرعت در عرصه بین‌الملل به پرونده آمیا مشهور شد و مقامات صهیونیستی و رسانه‌های غربی از آغاز این این حادثه، تلاش کردند ایران را به حمایت از این اقدام متهم کنند؛ اما به رغم اینکه این پرونده تاکنون باز بوده هیچ مدرکی این ادعای رژيم صهيونيستي را تائید نکرده است.