صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۹۴۷۷۱
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۶ - ۱۶ بهمن ۱۳۹۱
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
غلامعلی حداد عادل، سیاستمدار محجوبی است که معمولا از حاشیه‌ها پرهیز می‌کند و همین مساله باعث می‌شود در طول مصاحبه آنقدر شمرده و حساب‌شده صحبت کند تا مواضعش، باعث جنجال و حاشیه نشود. با این حال نمی‌تواند اختلاف سلیقه خود را با جریان حامی دولت، کتمان کند و از این جریان به عنوان یکی از رقیبان خود و دیگر اعضای ائتلاف سه‌گانه در انتخابات ریاست‌جمهوری یاد می‌کند. وی که از مدتی قبل با محمدباقر قالیباف و علی‌اکبر ولایتی، ائتلافی را برای انتخابات ریاست‌جمهوری آینده تشکیل داده است نسبت به آینده این ائتلاف خوشبین است.


به گزارش انتخاب ؛ در ادامه به بخش هایی از گفت و گوی روزنامه جام جم با حداد عادل را به انتخاب مشرق می خوانید؛

* در نظر من تفاوت انتخابات 92 با 84 و 88 این است که در آنجا رقابت میان اصولگرایان و اصلاح‌طلبان بود اما در شرایط فعلی، یک ضلع سومی هم ایجاد شده و آن جریان طرفدار دولت است که بعضی‌ها نام انحراف را بر آن گذاشته‌اند. به هر حال این جریان یک ضلع سومی در عرصه انتخابات است.

* درون خود اصولگرایان هم از ابتدای مجلس هفتم یعنی در ده سال گذشته، انشعاباتی ایجاد شده است. به همین دلیل، رقابت به یک معنا بیشتر شده است، علاوه بر این فشار اقتصادی هم زیاد شده و تحلیل بنده این است که یک دلیل خاص برای این تحریم‌های اقتصادی این است که ما یک انتخابات پیش رو داریم و عده‌ای هم در صددند بذری را که تحریم‌کنندگان افشانده‌اند، در انتخابات درو کنند.

* چنین واقعیت‌هایی، صحنه انتخابات 92 را از دوره‌های انتخابات گذشته، متمایز و البته حساس‌تر می‌کند. جهات دیگری هم هست و مشکلاتی که هم اکنون در روابط بین قوا و در روابط میان مجلس و دولت یا قوه قضاییه و دولت مشاهده می‌شود، ایجاب می‌کند که ما خیلی حساب شده در انتخابات 92 عمل کنیم و مهم‌ترین نکته این است که با تکثر نامزدها، زمینه شکست اصولگرایی را فراهم نکنیم.

* بالاخره همه برای انتخابات خیز برداشته‌اند و همه هم فکر می‌کنند پیروز می‌شوند. ما اگر لااقل بتوانیم بین آنهایی که با هم اختلاف اصولی ندارند وحدت ایجاد کنیم، احتمال پیروزی‌مان مقداری بیشتر می‌شود.

* ما هیچ منعی نمی‌بینیم که هر کسی مایل باشد بیاید و از نامزدی که از این ائتلاف بیرون می‌آید حمایت کند. منعی نمی‌بینیم، ولی این در اختیار خودشان است.

* بعضی از دوستان ما بیشتر روی آرمانگرایی تاکید می‌کنند، اما من سعی می‌کنم ترکیبی از آرمانگرایی و واقع بینی را در عمل سیاسی، مبنای کارم قرار دهم. همیشه ما این موضوع را مطرح می‌کنیم که انتخاب در عالم سیاست، انتخاب بین خوب و بد نیست و بعضی وقت‌ها غیر از این است. یعنی سیاه و سفید نیست.

* من نمی‌خواهم بگویم دوستانی که من با آنها ائتلاف کرده‌ام بد هستند، ولی می‌خواهم بگویم عالم سیاست این‌طور است که یک وقت شما با این نیت که به خوب‌ترین برسید، گرفتار بدترین می‌شوید.

* بالاخره ما سه نفر، مثل هم که نیستیم. وحدت هم میان کسانی برقرار می‌شود که مثل هم نیستند وگرنه اگر مثل هم بودند که وحدت داشتند.

* ما تلاش می‌کنیم زودتر، افرادی شناسایی شوند که حداقل قابلیت‌ها و تجربه‌های لازم را داشته باشند و این‌طور نباشد که در دقیقه 90 ناچار باشیم برای وزارتخانه‌ها، افرادی را تعیین کنیم و بعد هم پشت سر هم وزیران را عوض کنیم.

* ما جزئیات نتیجه‌گیری از این ائتلاف را در آینده به اطلاع می‌رسانیم. خودمان هم در حال بررسی شیوه‌ها و روش‌ها هستیم. در حال حاضر ما بر سر کلیت امر، توافق کرده‌ایم و آرام آرام راجع به نحوه جمع‌بندی و نتیجه‌گیری با توجه به همین نکاتی که گفتید که مثلا نظرسنجی چگونه انجام شود یا این‌که غیر از نظرسنجی و با روش‌هایی دیگر به نتیجه برسیم، در مورد همه اینها در حال بحث و مشورت هستیم.

* مگر ریاست‌جمهوری میراث پدری ماست که بگوییم فقط باید به ما برسد و به نام ما سه نفر ثبت شده باشد. اگر کسی آمد و دیدیم همان ملاک‌هایی که این سه نفر را دور هم جمع کرده است در آن نفر چهارم هم وجود دارد، حتما او هم مثل این سه نفر خواهد بود. یعنی این فرض، فرض غلطی نیست.

* ما مخالفتی با کارهایی که دیگران می‌کنند نداریم، ولی احتمال می‌دهیم نتیجه‌ای که آنها از راه دیگری به دست خواهند آورد با یکی از این سه نفر انطباق داشته باشد.

* الان شما بین همین سه نفر هم دارید شک می‌کنید چه برسد به سه تا حزب. یعنی اگر سه‌نفر نتوانند با یکدیگر ائتلاف کنند سه تا تشکل یا ده‌تا تشکل به طریق اولی نمی‌توانند ائتلاف کنند.

* در این‌که ما در این انقلاب از روحانیت جدا نیستیم شک نیست، اما این به آن معنا نیست که ما روحانیت را یک حزب می‌بینیم که بخواهیم آن را در انتخابات در کنار بقیه احزاب قرار داده و سهمی را به روحانیت بدهیم.

* ما سعی می‌کنیم در ارتباط با مقامات روحانی و علمای مبارزی مثل آیت‌الله مهدوی‌کنی، آیت‌الله جنتی و آیت‌الله یزدی که آنها را از پیشگامان انقلاب و از یاران رهبر معظم انقلاب می‌دانیم، در هر مقطعی مشورت‌ داشته باشیم و معیارها و ارزش‌های مورد نظر آنها را رعایت کنیم. ولی نه آنها روی مصداق نظرمی‌دهند و نه ما وارد آن وادی می‌شویم.

* من برای آقای عسکراولادی، احترام زیادی قائلم و ایشان را همیشه به عنوان برادر بزرگ‌تر نیروهای انقلابی اصولگرا، تلقی کرده و می‌کنم، ولی با اظهارات اخیر ایشان موافق نیستم و با حفظ‌احترام، باید بگویم موضع بنده در این قضیه با موضع آقای عسکراولادی فرق می‌کند.