صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

چهارشنبه - ۲۶ دی ۱۴۰۳
کد خبر: ۹۴۳۶۱
تاریخ انتشار: ۰۷ : ۱۱ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۱
تاکنون جمهوری اسلامی با آمریکایی‌ها به صورت موضوعی در عرصه‌های مختلف همچون بحران عراق مذاکراتی داشته است اما این موضوع با مذاکرات کلی در عرصه‌ روابط دوجانبه متفاوت است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر این که تصمیم‌گیری در مورد مذاکره مستقیم با آمریکا در عرصه هسته‌یی به عهده شورای عالی امنیت ملی است، گفت: جمهوری اسلامی ایران تاکنون به صورت موضوعی با آمریکا مذاکراتی داشته است که این متفاوت از مذاکرات کلی در عرصه روابط دو جانبه به شمار می‌آید.

علاءالدین بروجردی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به استقبال اشتون رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزیر امورخارجه آلمان از پیشنهاد معاون رییس جمهور آمریکا در خصوص مذاکره مستقیم ایران و آمریکا، گفت: تاکنون جمهوری اسلامی با آمریکایی‌ها به صورت موضوعی در عرصه‌های مختلف همچون بحران عراق مذاکراتی داشته است اما این موضوع با مذاکرات کلی در عرصه‌ روابط دوجانبه متفاوت است.

وی افزود:‌ البته تصمیم‌گیری در مورد مذاکره مستقیم با آمریکا در عرصه هسته‌یی به عهده شورای عالی امنیت ملی است اما مطمئنا جمهوری اسلامی براساس منافع ملی‌اش در این خصوص تصمیم‌گیری می‌کند.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین با بیان این که آمریکایی‌ها در بیان اظهارات خود از حداقل صداقت برخوردار نیستند، گفت: یکی از دلایلی که جمهوری اسلامی هیچ وقت از پیشنهاد مذاکره مستقیم با آمریکایی‌ها استقبال نکرده است عدم صداقت آنها است.

وی افزود:‌ در شرایطی که معاون رییس جمهور آمریکا پیشنهاد مذاکره مستقیم با ایران را مطرح می‌کند کنگره آمریکا به دنبال تحریم‌های بیشتر است که این دو رویکرد با یکدیگر تناسب ندارد این موضوع نشان می‌دهد سخنان آمریکایی‌ها به عنوان مبنای اولیه ایجاد اعتماد از حداقل صداقت برخوردار نیست.

بروجردی در ادامه خاطرنشان کرد:‌از طرف دیگر آمریکایی‌ها در شرایطی علاقه‌مند به مذاکره مستقیم با ایران هستند که مجموع مذاکرات آنها در ده سال گذشته با ایران هیچ سودی برایشان نداشته است و آنها نتوانسته‌اند جلوی پیشرفت و هسته‌یی شدن ایران را بگیرند.

رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد:‌ آمریکایی‌ها چه بخواهند و چه نخواهند ایران کشوری دارای توانمندی‌های صلح‌آمیز هسته‌یی است که به شدت با بمب هسته‌یی مخالف است؛ همچنین معتقد است که آمریکا در عرصه ساخت بمب‌های نسل جدید و عدم اجرای ماده 6 عهدنامه ان.پی.تی در حال تخلف است.