صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۳ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۹۴۰
تاریخ انتشار: ۱۴ : ۱۷ - ۱۴ بهمن ۱۳۸۹
گزارش خبری - تحلیلی «انتخاب»
جمعیت مخالفان دیکتاتور مصر به شدت در حال افزایش هستند. استقامت آنها در برابر گروه حکومتی حامی مبارک که دیروز به آنان حمله ور شده بودند مردم را برای حضور در میدان تا خلع مبارک مُصِر تر کرده است .
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

جمعیت مخالفان دیکتاتور مصر به شدت در حال افزایش هستند. استقامت آنها در برابر گروه حکومتی حامی مبارک که دیروز به آنان حمله ور شده بودند مردم را برای حضور در میدان تا خلع مبارک مُصِر تر کرده است . اندک موافقین مبارک هم در گوشه ای از میدان در حال سنگ پرانی به جمعیت قیام کننده هستند.

به گزارش خبرنگار سرویس بین الملل خبرگزاری انتخاب (Entekhab.ir)؛ در بخشی از میدان گروهی درخال نماز خواندن هستند ، گروهی در حال مباحثه و افرادی هم در جمع های مختلف سخنرانی میکنند.  وضعیت بگونه ای است که نشانی از تمایل به ترک میدان التحریر از سوی معترضین دیده نمی شود ، گویا همه منتظر جمعه وداع با مبارک هستند.

احمد شفیق نخست وزیر مصر می گوید : اوضاع از کنترل خارج شده است. وی از ایجاد درگیری بین هواداران و مخالفان دولت در میدان تحریر که منجر به کشته شدن دست کم پنج نفر شد، عذر خواهی کرد و ارتباط دولت با بسیج این افراد را مردود دانست .  آقای شفیق گفت که نقش وزیر سابق کشور در ارتباط با ناآرامی های اخیر مورد بازرسی قرار می گیرد. وی گفته که دولت نیروهی پلیس کافی برای استقرار امنیت در تمامی شهرهای مصر ندارد. آقای شفیق همچنین تاکید کرده  که "مخالفان از حضور در میدان تحریر طرفی نخواهند بست." 

با تمام این گفته ها که نشان از هراس حامیان دولتی مبارک از ادامه تظاهرات مردم مصر دارد باز شاهد آن هستیم که طرفداران مبارک با چاقو و معترضان با پرتاب سنگ در محل هایی با یکدیگر درگیر شده اند. به دلیل اجباری بودن برخی همراهی ها با دولت و سکوت معنادار ارتش ، بی بی سی این احتمال را مطرح کرده است که اگر طرفدران حسنی مبارک دست از خشونت برندارند سربازان ارتش در حمایت از معترضان دست به اسلحه ببرند.

اقدام حامیان مبارک در ضرب و جرح مردم جامعه جهانی را بشدت نگران کرده است .بان کی مون نسبت به روند ناآرامی‌ها و گسترش خشونت در مصر ابراز نگرانی کرد.هیلاری کلینتون تأکید کرده است که تغییرات در نظام سیاسی مصر بایستی هر چه سریعتر آغاز شود.
 گیدو وستروله وزیر خارجه ی آلمان نیز نگرانی کشور مطبوعش را از بروز درگیری های خونبار تر در آستانه جمعه ی وداع را مطرح کرده ، وی در یک مصاحبه رادیویی تأکید کرد که احتمال می‌رود در آستانه روز جمعه درگیری‌های خونبار در قاهره ابعاد گسترده‌تری به خود بگیرد.

با تمام این احوال و پس از طی شدن 10 روز از قیام مردم ، مخالفان دولت مصر همچنان خواهان کناره‌گیری فوری حسنی مبارک رئیس جمهوری این کشور هستند.
 

سازمان عفو بین الملل از عمر سلیمان، معاون رئیس جمهوری مصر خواسته که حملات علیه تظاهرات مسالمت آمیز مخالفان را متوقف کند.

وزیر خارجه مصر در پاسخ به برخی رهبران جهان که خواستار انتقال فوری قدرت در مصر شده بودند گفت:«پیشنهادهای مربوط به انتقال فوری قدرت باید رد می‌شد. این کار بحران داخلی مصر را تشدید خواهد کرد.»

باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا و کاترین اشتون مسئول روابط خارجی اتحادیه اروپا، پیش از این از حسنی مبارک خواسته بودند که بدون اتلاف وقت با تشکیل دولت موقت برای گذار به دموکراسی موافقت کند.

حزب ملی گرای وفد که امروز صبح مذاکره با دولت را برای مباحث اصولی پذیرفته بود ، اعلام کرده است که به علت ادامه خشونت علیه معترضین و اینکه حکومت را مسئول سازماندهی حملات به مخالفان  در میدان تحریر قاهره می داند ، مذاکره با دولت را به تعلیق در آورده است.

نکته ی دیگری که در مواجهه ی غرب با مصر به چشم می خورد این است که در گفتگوهای دیروز وامروز حاکمان دنیا با مسئولین مصری ، عمر سلیمان مخاطب قرار می گیرد که  نشان از عدم تایید مبارک از سوی آنها دارد.

اینکه فردا مردم مصر مبارک را مجبور به استعفا کنند و جنبش آزادی خواهی خود را به پیروزی نزدیک کنند ، توجهی خاص راطلب می کندبه برخورد رژیم صهیونیستی با تحولات مصر در روزهای اخیر ، از عدم اعلام نظر تا درگیر کردن خود در تجهیز دولت برای مقابله با تظاهرکنندگان انها و بسیار بیش از اینها نشان از این دارد که جمعه ی وداع حوادث بسیاری را برای مصر از یکسو و جامعه ی جهانی از سوی دیگر به دنبال خواهد داشت .