صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

يکشنبه - ۳۰ دی ۱۴۰۳
کد خبر: ۹۳۶۵۷
تاریخ انتشار: ۳۷ : ۰۹ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۱
دیکتاتور فراری تونس که پس از دو سال از سرنگونی دیکتاتوری‌اش در تونس لب به باز کرده بود، تمام اتهامات وارده به خود از جمله دادن دستور حمله به انقلابیون تونسی را رد کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
تسنیم به نقل از پایگاه خبری القوه الثالثه نوشت:

«زین العابدین بن علی»، دیکتاتور فراری تونس سرانجام پس از دو سال برای اولین بار سخن گفت.

بن علی در اولین اظهاراتش پس از فرار از تونس و مخلوع شدن از قدرت گفت که اصلا قصد ترک کشور را نداشته و طی حوادث انقلاب 14 ژانویه 2011 به وزارت کشور و دفاع دستور شلیک به سمت تظاهرات‌کنندگان را نداده است.

وی که با یک پایگاه اطلاع رسانی به نام «تونسی سیکریه» گفت‌وگو می‌کرد، در ادامه اظهار کرد: خود را برای چهارمین سخنرانی‌ام آماده می‌کردم که دربردارنده تصمیمات مهم  بود و به هیچ وجه قصد ترک تونس را نداشتم.

بن علی افزود: اما پس از اینکه مرا قانع کردند که زندگی من و افراد خانواده‌ام در معرض خطر قرار دارد، راضی به ترک تونس شدم.

وی گفت: درحالی تونس را با یک فروند هواپیما ترک کردم که حتی داروها و عینکم را با خود به همراه نیاوردم، چون قصد داشتم پس از رسیدن به عربستان دوباره با همان هواپیما به تونس بازگردم که یکباره دیدم هواپیما بدون اطلاع من به تونس بازگشته است.

زین العابدین بن علی مدعی شد که آماده است به تمام اتهاماتی که به وی وارد شده است در یک دادگاه مستقل پاسخ دهد.

اما در خصوص دارایی‌ها و مواد مخدر و سلاح‌هایی که در کاخ ریاست جمهوری‌اش در تونس کشف شد و  تلویزیون رسمی تونس آن را پخش کرد، دیکتاتور مخلوع تونس در ابتدا وجود هرگونه سلاح و مواد مخدر در کاخش را تکذیب کرد و درباره اموال و دارایی‌های یافت شده هم گفت که این اموال جزو دارایی‌ها رئیس جمهوری به شمار می‌آمدند.

وی افزود: می‌خواستم به مردم اطلاع دهم که کشور در خطر است و گروه‌های تروریستی از اروپا وارد کشور شده‌اند و ما در معرض خیانت کشورهای عربی دوست و همچنین کشورهای غربی قرار گرفته ایم.

بن علی مدعی شد که در چهارمین سخنرانی خود خبر تشکیل دولت وحدت ملی به ریاست «کمال مرجان»، وزیر خارجه وقت تونس را بدهد و مقرر بود که این دولت یک سال به فعالیت خود ادامه دهد و در طول این مدت زمینه برگزاری انتخابات پارلمانی را فراهم کند.

دیکتاتور مخلوع تونس مدعی شد که در این سخنرانی قصد داشته به مردم تونس اعلام کند که در آستانه انتخابات بازنشستگی خود را اعلام خواهد کرد.

انقلاب تونس به عنوان اولین انقلاب بهار عربی در 14 ژانویه با خود سوزی یک خرده فروش دوره گرد به نام «البو عزیزی» در شهر «سیدی بوسعید» رقم خورد و موجب سرنگونی رژیم دیکتاتوری بن علی و فرار وی و خانواده‌اش به عربستان سعودی شد.