صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۷ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۹۲۱۹۴
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۰۹ - ۳۰ دی ۱۳۹۱
آمریکا به زودی از واردات نفت بی‌نیاز می شود
نشریه آلمانی "فرمات" در گزارشی نوشت، کشف ذخائر عظیم سنگ‌رستی و پیشرفت‌های چشمگیر در زمینه فناوری استخراج نفت و گاز از این منابع به آمریکا امکان می‌دهد تا سال ۲۰۲۰ از بزرگ‌ترین واردکننده انرژی جهان به صادرکننده بزرگ این فرآورده‌ها تبدیل شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


رویترز نوشت: کشف ذخائر عظیم سنگ‌رستی و پیشرفت‌های چشمگیر در زمینه فناوری استخراج نفت و گاز از این منابع به آمریکا امکان می‌دهد تا سال ۲۰۲۰ از بزرگ‌ترین واردکننده انرژی جهان به صادرکننده بزرگ این فرآورده‌ها تبدیل شود.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ؛  این برآورد حاصل بررسی‌های محرمانه‌ سازمان اطلاعات فدرال آلمان است

به باور کارشناسان سازمان اطلاعات فدرال آلمان، موقعیت جدید آمریکا در بازار انرژی اوضاع سیاسی خاورمیانه را تغییر خواهد داد و موقعیت این کشور را در برابر قدرت روزافزون چین تحکیم می‌کند.

پیشی گرفتن از روسیه و عربستان

فعالیت‌های آمریکا در حوزه‌ استخراج نفت و گاز محبوس در سنگ‌های رستی در حال حاضر در داکوتای شمالی و تگزاس متمرکز است اما این منابع تقریبا در تمام ایالت‌ها شناسایی شده‌اند.

آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی می‌کند ایالات متحده تا هفت سال دیگر روسیه و عربستان سعودی را به عنوان بزرگترین تولیدکنندگان کنونی نفت و گاز جهان پشت سر خواهد گذاشت.

تحلیلگران سازمان اطلاعات فدرال آلمان معتقدند موقعیت آمریکا در سال ۲۰۲۰ پیامدهای سنگینی در مناسبات سیاسی، اقتصادی و ژئوپولتیک بین‌المللی، به ویژه در رقابت با قدرت‌های نوظهوری چون چین به دنبال خواهد داشت.

به گزارش نشریه اقتصادی "فرمات"، یافته‌های جدید در آمریکا در اوضاع کشورهای کناره‌ خلیج فارس نیز تاثیر بسیار خواهد داشت. بر این اساس حضور سیاسی و نظامی چشمگیر آمریکا در خاورنزدیک و میانه در حال حاضر از وابستگی این کشور به واردات نفت ناشی شده است.

در گزارش یاد شده پیش‌بینی می‌شود که آمریکا به زودی از واردات نفت بی‌نیاز خواهد بود. در چنین حالتی تنگه‌ هرمز اهمیت خود را دست‌کم برای ایالات متحد از دست می‌دهد، زیرا صنایع آمریکا دیگر به واردات نفت کشورهای عربی از این مسیر وابسته نخواهند بود.

از دست رفتن اهمیت منطقه خلیج فارس برای آمریکا می‌تواند چین را با معضلات تازه‌ای روبرو کند. این کشور با رشد پر شتاب اقتصادی در آینده‌ نزدیک، واردکننده نیمی از نفت صادراتی کشورهای عربی خواهد شد.

این در حالی است که چین هنوز از قدرت نظامی کافی برای تضمین امنیت گذرگاه‌ها و آب‌های بین‌المللی برخوردار نیست. این وظیفه را در حال حاضر به طور عمده ناوگان دریایی ایالات متحده بر عهده گرفته و چین نیز از آن بهره‌مند می‌شود.

تحلیلگران معتقدند کاهش اهمیت امنیت راه‌های آبی برای ایالات متحده تامین انرژی مورد نیاز چین را به مسئله‌ای مخاطره‌آمیز تبدیل می‌کند که در نهایت امتیازی برای آمریکا در رقابت با غول نوظهور خواهد بود.