صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۹۱۳۶۰
تاریخ انتشار: ۰۸ : ۲۰ - ۲۲ دی ۱۳۹۱
با اشاره به نقش تدبیر در گذر از چالش های اقتصادی؛
در صحنه بین الملل با مصاف سختی مواجه هستیم، نمی گویم جنگ اما مصاف سخت همیشه از جنس جنگ نیست بلکه از طرق دیگر نیز ممکن است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اینچنین نیست که مسائل اقتصادی با حل مشکلات بین المللی مرتفع گردد، گفت: حل مشکلات بین المللی به حل مشکلات اقتصادی بر می گردد، در عرصه بین المللی به کسی جایزه نمی دهند، هر جا که ببینند می توانند فشار بیشتری وارد کنند این کار را انجام می دهند.

به گزارش انتخاب به نقل از مهر، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز در جریان سفر یک روزه خود به آران و بیدگل در جمع نخبگان و معتمدان این شهر در ارزیابی خود از وضعیت بین الملل، اظهار داشت: در صحنه بین الملل با مصاف سختی مواجه هستیم، نمی گویم جنگ اما مصاف سخت همیشه از جنس جنگ نیست بلکه از طرق دیگر نیز ممکن است.

وی ادامه داد: پس از انقلاب اسلامی و بیداری اسلامی که در کشورهای منطقه بوجود آمد غربی ها به یک جمع بندی رسیدند که باید کانونی که نوعی از رفتار سیاسی اجتماعی برای مسلمانان ایجاد کند دچار محدودیت کنند. زیرا این محدودیت جنبه سیاسی و بین المللی دارد و یک بعد دیگر آن هم اقتصادی و تحریم است.

نماینده قم گفت: شاید در دهه اخیر مکری که به کار می برند بر اساس همین شیوه است. به جای جنگ ظاهری، فشارهایی بوجود می آورند که ابعادش بیشتر اقتصادی است اما در بعد منطقه ای جمهوری اسلامی با استراتژی درستی کار را تا کنون جلو برده است و نشان داده که شرایط به نفع کشورهای زورگو نیست.

لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود به بحران سوریه اشاره کرد و گفت: ما به اصلاحات در سوریه اعتقاد داریم اما هر اصلاحی به مقدماتی از جمله امنیت نیاز دارد.

رئیس مجلس خطاب به غربی ها گفت: شما می خواهید با سلاح دموکراسی را ایجاد کنید. تصور غربی ها عبور راحت از این شرایط است و علت آن عدم شناخت شرایط است. پس از دو سال غربی ها متوجه شدند با لشکر کشی و سلاح نمی توانند مسئله را حل کنند و در آینده می فهمند که در چه دامی افتاده اند.

وی گفت: عده ای در سوریه دنبال هوسرانی های سیاسی هستند. وضعیتی که گاهی در صحنه بین الملل مشاهده می شود تعجب آور است از جمله آن همین داستان سوریه است که اگر به دقت ابعاد آن آنالیز شود، بخش هایی از آن خنده دار است.

لاریجانی گفت: کشورهایی که بویی از دموکراسی نبرده اند داعیه دار دموکراسی در سوریه شده اند و پول و امکانات فراوانی برای تامین اهدافشان هزینه می کنند. برخی مرتجعان منطقه هم معتقدند که سوریه یک پای مقاومت است و باید این کشور را تضعیف کنند در حالیکه عصر امپراتوری سازی نیست شاید دچار اشتباه استراتژیک هستند. همین کشورهایی که می گویند جزو گروه های اسلامی هستیم نسبت به موضوع بحرین سکوت کرده اند با اینکه می دانند در آنجا لشکر کشی شده است اما همان ها درباره مسئله سوریه به معارضان سلاح می رسانند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در شرایط فعلی منطقه، جمهوری اسلامی به گونه ای حرکت کرده که وزانت آن را نشان می دهد.

رئیس قوه مقننه در بخش دیگری از سخنان خود به مسائل داخلی کشور و چالش های آن اشاره کرد و گفت: چالش هایی داریم که حالت بحرانی ندارند اما در وزن نظام اسلامی نیست. از جمله آن وجود اشرار و مخلان امنیت اجتماعی است. این خیلی مهم است که یک عده در جامعه گردن کلفتی نکنند. البته نیروی انتظامی و قوه قضائیه در این حوزه حرکات خوبی را شروع کرده اند.

وی گفت: موضوع دیگر مواد مخدر است که اثرات سوء در کشور و شخصیت افراد می گذارد.

لاریجانی در خصوص سیاست داخلی نیز گفت: در این عرصه چالش مهمی نداریم شاید اختلافات از حالت جدال احسن خارج شده است که البته بزرگان دینی ما هیچ گاه چنین شیوه ای نداشته اند. ادب، حیا و خوشرویی باید در جامعه ما نهادینه شود. نباید دریدگی ها و اختلافات تبدیل به کینه شود. گاهی می بینیم که در این موارد دچار نقص هستیم افراد با هم، هم نظر هستند اما ممکن است در مسیر اختلاف نظر داشته باشند که البته این نیازی به جدل ندارد. این ضایعه را در کشور در این حد داریم که خیلی مهم نیست اما هزینه برای جامعه ایجاد می کند.

رئیس مجلس در خصوص اوضاع اقتصادی کشور نیز گفت: مهمترین مسئله ای که با آن مواجه هستیم، مسئله اقتصادی است که یک بعد آن مربوط به فشارهای بین المللی و تحریم هاست که مقداری کار را در اداره کشور مشکل می کند. البته ملت ما برای مقابله با این فشارها آمادگی دارد.

وی گفت: یک بعد دیگر وضعیت اقتصادی اداره کار در داخل است ما ظرفیت های زیادی در جامعه داریم که اگر آنها را کنار هم قرار دهیم با مدیریت مناسب و برنامه ریزی قطعا توانمندی هایی ایجاد می شود که هم جواب صحنه بین المللی را می دهد و هم مشکلات داخلی را کم می کند.

وی تاکید کرد: اگر اعتقاد باشد که همه مشکلات اقتصادی مربوط به تحریم هاست به نظرم این، واقعیت ها را ندیدن است. اگر کسی مرض خود را خوب نفهمد، نمی تواند آن را درمان کند. اگر فکر کنیم همه این مسائل مربوط به تحریم هاست نگاه واقع بینانه نداریم یا در امور مسلط نیستیم یا نخواسته ایم که مسلط شویم.

لاریجانی به مسئله گرانی مرغ در ماه های گذشته اشاره کرد و گفت: مسئله قیمت مرغ در ماه رمضان مشکلاتی ایجاد کرد. چطور هم اکنون این مسئله حل شده؟ از آن زمان تا امروز تحریم ها کمتر نشده بلکه بیشتر هم شده است. پس تدبیری شد که این مشکل حل شد. اگر از ابتدا در این مورد تدبیر صورت گرفته بود ما چالشی نداشتیم که گندم کاران این مقدار اضطراب داشته باشند.

نماینده قم در مجلس در ادامه به افزایش رشد نقدینگی در کشور اشاره کرد و گفت: رشد نقدینگی در کشور ما زیاد است. این رقم از 65 هزار میلیارد به 400 هزار میلیارد تومان رسیده است. در حالیکه اگر این نقدینگی به تولید برود تبدیل به محصولات می شود. ما در این موضوع چالش مهمی داریم.

رئیس مجلس با اشاره به برخی اظهارنظرها مبنی بر حل مسائل داخلی و اقتصاد از طریق حل مشکلات بین المللی ممکن است، اظهار داشت: عده ای می گویند باید ابتدا شرایط بین المللی را حل کنیم بعد سراغ مسائل اقتصادی بیاییم. با تجربه ای که دارم می گویم چنین نیست و مسائل داخلی به این طریق قابل حل نیست. در شرایط بین المللی به کسی جایزه نمی دهند هر جا که ببینند می توانند فشار بیشتری بیاورند، این کار را انجام می دهند. اما باید احساس کنند که کشور مقاوم شده است. راه حل مشکلات بین المللی به حل مشکلات اقتصادی درونی بر می گردد. اگر این درست شود هم مشکلات صحنه داخلی درست می شود و هم صحنه بین الملل را تحت تاثیر قرار می دهد. ذهن ما باید روی ساماندهی وضعیت اقتصادی متمرکز شود.

لاریجانی تاکید کرد: سیاست های اقتصادی باید روشن باشد و افراد مختلف باید بدانند چگونه حرکت کنند تغییرات در عرصه سیاست های اقتصادی باید کم باشد. هر چه تغییرات کاهش یابد وضع مردم قابل پیش بینی تر می شود. از طرف دیگر باید تلاش کنیم نقدینگی در کشور گسترش نیابد. وقتی تورم بوجود می آید ثروت افراد کم می شود. مسئله تورم آنقدر جدی است که ثروت مردم را از بین می برد و مناسبات اقتصادی را زیر سئوال می برد. نقدینگی نباید افزایش یابد شاید نیازمند اصلاحات در اقتصاد باشیم اما در شرایط تورم و رکود نمی شود جراحی کرد. مثل این است که فردی مشکل تنفسی و مغزی دارد در کنار آن مشکل آپاندیس هم دارد نمی توان آپاندیس را عمل کرد. اصلاحات هم وقتی صورت می گیرد که شرایط تا حد نسبی ثابت باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بر فراهم کردن فضای کسب و کار تاکید کرد و گفت: ما می خواهیم مردم با کرامت زندگی کنند و شغل داشته باشند و از ظرفیت شغل خود زندگیشان را بگذرانند. اینکه به آنها پول بدهیم دیگر مردم با کرامت زندگی نمی کنند بنابراین شغل مهم است. باید تولید محور باشیم و هر کسی صاحب شغلی باشد تا از دسترنج خود زندگی کند.

رئیس مجلس ادامه داد: در بخش محصولات مورد نیاز مردم باید به خودکفایی برسیم نمی توانیم و عاقلانه نیست که برنج، گوشت و گندم وارد کنیم. رهبر انقلاب در 2 دولت قبل یعنی 16 - 17 سال پیش بر خودکفایی در محصولات مورد نیاز مردم تاکید داشتند. همان زمان عده ای مناقشه داشتند که مثلا گندم از محصولات مهم و مورد نیاز نیست در حالیکه کشوری که حریف سخت دارد باید مایحتاج خود را داشته باشد. این استعداد در کشور وجود دارد که ما در محصولات دامی و استراتژیک به خودکفایی برسیم تا این حریف بیرونی که غرغر می کند بداند این مسیر به سنگ می خورد.

لاریجانی ادامه داد: باید قبول کنیم طوری عمل کنیم که مردم احساس مشارکت در تولید کنند. ما به کار دولتی عادت کرده ایم باید این را از ذهن خود خارج کنیم. اینکه توسعه در کشور در دست عده ای محدود باشد، منجر به پیشرفت توسعه نمی شود و توسعه رخ نمی دهد. توسعه و پیشرفت باید با مشارکت همگانی رخ دهد.

نماینده قم در مجلس با بیان اینکه در کشور دارای ظرفیت های غنی هستیم، گفت: باید از همه ظرفیت ها به درستی استفاده کنیم. در تصمیم گیری ها باید مشورت صورت گیرد کسی که مشورت می کند سود می برد و به نوعی از عقول نخبگان استفاده مجانی دارد. ما حتما به مشورت با نخبگان نیازمند هستیم. در هدفمندی یارانه ها احساس می کنیم اقدامی که می خواهد بشود تورم ایجاد می کند. این موضوع جای بحث تخصصی دارد اگر در این مسیر هر کدام از مسئولان دولتی اگر با توجه دنبال کار هستند و نظرات رهبری در رونق تولید را پیگیری می کنند حتما با آنها همکاری می کنیم اما آنجا که مخالف مسیر باشند، نمی توانیم از حقوق ملت بگذریم. یا باید این مسیر را برویم یا اینکه غیر از آن، چالش کشور بیشتر می شود.

لاریجانی گفت: اگر غربی ها احساس کنند تورم در کشور افزایش یافته فشار آنها بیشتر می شود باید به آنها بفهمانیم که نقطه ضعفمان را رفع کرده ایم. آنها نباید پیام های غلط بگیرند.

وی با اشاره به نوسانات قیمت ارز در ماه های گذشته، گفت: در همان زمان اوباما رئیس جمهور آمریکا یک موضعی گرفت مبنی بر اینکه وضعیت اقتصاد ایران فضاحت بار است. جدای از آنکه آنها مکر دارند، اگر ما نقطه ضعفی داشته باشیم آنها سوء استفاده می کنند و به سمت فشار و تخریب پیش می روند. در این دوره باید با مشورت و تدبیر تصمیم گیری کنیم. برداشت ما از وضعیت بر اساس نظرات تخصصی در کشور است.

رئیس مجلس گفت: در تلاطم اقتصادی مجلس مصوبه ای را گذراند که بر اساس آن مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه ها امسال اجرا نشود و مردم خیالشان راحت باشد که تغییراتی رخ نمی دهد. به دنبال آن هم ثبات بوجود آمد.

لاریجانی تصریح کرد: در وضعیت فعلی، اگر این مسیر را دنبال کنیم تا تولید رونق پیدا کند و فضای کسب و کار تعدیل شود غرب حتما شرایط را تغییر می دهد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود شرایط سیاسی کشور را بسیار مهم خواند و گفت: یکی از مزایای کشور ما برگزاری همه ساله انتخابات است که مردم در آن مشارکت دارند و این امر مبارکی است. چالش قبل و بعدش آن را تخریب می کند که باید مراعات کرد. مراعات این فضا، نشان از بلوغ سیاسی جامعه دارد. رعایت مسائل کمک می کند انتخاب با دقت بیشتری انجام شود.

رئیس قوه مقننه در بخش پایانی سخنان خود به آزادی زائران ایرانی ربوده شده در سوریه اشاره و خاطر نشان کرد: دیپلماسی خوبی انجام شد که نشان می دهد رفتار جمهوری اسلامی در مناسبات منطقه ای، داهیانه و با تدبیر است. همچنین نشان دهنده آن است که قدرت مانور جمهوری اسلامی ایران بالاست.

لاریجانی از همه کسانی که در صحنه بین المللی کمک کردند تا این مشکل حل شود تقدیر و تشکر کرد.

به گزارش مهر، رئیس مجلس شورای اسلامی پس از زیارت امامزاده هلال ابن علی و امامزاده هادی و همچنین با حضور در گلزار شهدای شهر آران و بیدگل به تهران بازگشت.