صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۸۹۶۴۰
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۹ - ۱۰ دی ۱۳۹۱
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده، روز جمعه، هشت دی، با امضای خود به قانونی در جهت مقابله با آن‌ چه نفوذ ایران در منطقه آمریکای لاتین توصیف می‌شود رسمیت داد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این قانون قرار است به‌واسطه استراتژی سیاسی و دیپلماتیک نویی که وزارت خارجه آمریکا طراحی خواهد کرد اجرا شود. 

وزارت امور خارجه ایالات متحده بر اساس قانونی که قانون‌گذاران آمریکا چند ماه قبل با عنوان «قانون مقابله با ایران در نیم‌کره غربی» تدوین کردند، موظف است ظرف ۱۸۰ روز طرحی راهبردی را برای «حل مسئله حضور و گسترش فعالیت خصمانه ایران» در منطقه آمریکای لاتین تدوین کند.

این قانون همچنین از وزارت امنیت میهن ایالات متحده می‌خواهد که نظارت بیشتری بر مرزهای این کشور با کانادا و مکزیک داشته باشد تا «از ورود عاملان ایران، اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نیروی قدس، حزب‌الله یا هر سازمان تروریستی به خاک ایالات متحده جلوگیری شود».

اما درباره کشورهای آمریکای لاتین نیز این قانون زمینه اجرای طرح مشترکی توسط نهادهای مختلف امنیتی را برای برقراری امنیت در این کشورها فراهم می‌آورد و از جمله بر اجرای «طرح مقابله با تروریسم و افراطی‌گری» با هدف منزوی ساختن ایران و متحدانش تاکید می‌کند.

ایران در منطقه آمریکای لاتین به‌ویژه با ونزوئلا روابط نزدیکی دارد. محمود احمدی‌نژاد و هوگو چاوز، روسای جمهور ایران و ونزوئلا، که هر دو نیز مواضعی ضدآمریکایی دارند، بارها از کشورهای یکدیگر بازدید داشته‌ و بر گسترش همکاری‌های اقتصادی، نظامی و امنیتی تاکید کرده‌اند.

تاسیس بانک مشترک ایران و ونزوئلا، احداث مجتمع‌های پتروشیمی به صورت اشتراکی و ساخت هواپیمای بدون سرنشین در ونزوئلا با کمک ایران از جمله موارد همکاری میان دو کشور است.

واشینگتن همواره تکرار کرده است که فعالیت‌های ایران در آمریکای لاتین را زیر نظر دارد، اگرچه مقامات ارشد وزارت امورخارجه و نهادهای اطلاعاتی ایالات متحده تاکید کرده‌اند که هیچ نشانه‌ آشکاری از فعالیت‌های غیرقانونی ایران در این منطقه به چشم نمی‌خورد. 

ایران که به خاطر برنامه هسته‌ای مناقشه‌‌برانگیز خود تحت تحریم‌های شدید بین‌المللی قرار دارد، از سال ۲۰۰۵ تاکنون شش سفارتخانه جدید در این منطقه افتتاح کرده است تا تعداد سفارتخانه‌های خود را در آمریکای لاتین به عدد ۱۱ برساند.

تهران همچنین با کشورهای بولیوی و اکوادور نیز روابط نزدیکی دارد.