صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۸۹۳۶۶
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۵ - ۱۰ دی ۱۳۹۱
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 نویسنده کتاب حقوق ماهواره گفت: ماهواره همانند دیگر وسایل ارتباطی می تواند در مسیر تعالی انسان به سوی کمال، عدالت و پیشرفت به کار رود و هم در تنزل وی به حضیض ناهنجاری و بی عدالتی نقش داشته باشد.

مسلم خلفی در گفتگو با مهر، با اشاره به نگارش کتاب حقوق ماهواره گفت: کتاب «حقوق ماهواره» توسط مرکز پژوهش های اسلامی صدا و سیمای مرکز قم منتشر شد. این کتاب در سه بخش تدوین و تنظیم شده است. وی با اشاره به بخش های مختلف قم ادامه داد: کلیات و مفاهیم حقوق ماهواره، توسعه حقوق ماهواره و ابعاد حقوقی ارتباطات ماهواره ای بخش های مختلف این کتاب را تشکیل می دهد. این نویسنده، معاهدات بین المللی، آموزه های حقوقی، عرف بین الملل، فضای ماورای جو، مناسبات میان حقوق و دیگر رشته های حقوق، انواع ماهواره از نظر مدار محل استقرار، ماهواره های غیرفعال، ماهواره های نظامی و غیرنظامی، سرویس های ماهواره های ثابت، سیستم ماهواره ای بین المللی، منطقه ای و محلی و نیز تسهیل کاربرد امواج کوتاه را از جمله موضوعات بخش اول این کتاب دانست.



خلفی، اظهار داشت: نقش سازمان های بین المللی و منطقه ای غیرماهواره ای در توسعه حقوق ماهواره و نقش سازمان های ماهواره ای بین المللی، منطقه ای و محلی در توسعه حقوق ماهواره را از جمله فصول بخش دوم این کتاب ذکر کرد.

وی امکان سنجی استناد به حاکمیت ملی به منظور عدم مشروعیت پخش برون مرزی، امکان سنجی استناد به اصل آزادی اطلاعات برای مشروعیت یافتن پخش برون مرزی، مسئولیت بین المللی در ارتباطات ماهواره ای، مالکیت معنوی در اتباطات ماهواره ای، انعقاد قرارداد به وسیله ماهواره و حل اختلافات بین المللی مرتبط با ماهواره، حقوق ماهواره در برخی کشورهای جهان و حقوق ماهواره در ایران را از جمله موضوعات مطرح در بخش سوم برشمرد.


نویسنده کتاب حقوق ماهواره با اشاره به متن کتاب ابراز داشت: ماهواره همانند دیگر وسایل ارتباطی می تواند در مسیر تعالی انسان به سوی کمال، عدالت و پیشرفت به کار رود و هم در تنزل وی به حضیض ناهنجاری و بی عدالتی نقش داشته باشد.

خلفی ادامه داد: شناخت ملت ها، مذهب ها، تمدن ها، اقوام، گروه ها و حتی افراد، کمک به توسعه اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، ارتقای سطح دانش و مهارت های فنی، انتقال سریع و صریح اخبار و اطلاعات به سراسر جهان، آموزش از راه دور در زمینه های مختلف علوم انسانی و تجربی، ارائه خدمات تفریحی سالم و هزاران کاربرد مفید دیگر استفاده از ماهواره است که نباید تحت الشعاع چند برنامه ناسالم و احیانا مستهجن تلویزیونی قرار بگیرند.


وی اذعان کرد: جرائم ارتباطی مانند ارسال و دریافت غیر مجاز برنامه های ماهواره ای، فاش کردن اسرار، مالکیت بخش فضایی ارتباطات ماهواره ای، مداخله در ارتباطات، رمزگشایی غیرمجاز، مشروعیت پخش برون مرزی ماهواره ای با توجه به جریان آزاد اطلاعات و نامشروع بودن آن با توجه به حاکمیت ملی کشورهای دریافت کننده و مسئولیت بین المللی ارتباط گران ملی و فراملی از جمله مباحثی است که در حقوق ماهواره قابلیت بررسی را دارا می باشد.

این نویسنده انعقاد قرارداد از طریق ارتباطات راه دور و مسائل مرتبط به زمان و مکان قراداد در این گونه موارد، حقوق مالکیت معنوی در ارتباطات ماهواره ای، ، شیوه حل اختلافات بین المللی ناشی از ارتباطات ماهواره ای، تجاوز به حریم خصوصی، جاسوسی از طریق ماهواره و نیز مباحث مربوط به شیوه استفاده مسالمت آمیز از فضای ماورای جو، را از دیگر مباحث مطرح در حقوق ماهواره دانست.


خلفی با اظهار اینکه مقررات نوشته یا عرفی موجود درباره حقوق ماهواره برای حل تمام مسائل یاد شده، ناکافی است تصریح کرد: روشن و بدیهی است که با وضع یک یا دو کنوانسیون، وسیع تر از حقوق ماهواره یا صدور چند قطعنامه و اعلامیه از سوی مجامع بین المللی نمی توان این مشکلات پیچیده را حل کرد.