پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : يك نماينده شاخص اصلاحطلبان در مجلس ششم در باره وضعيت كنوني تشكلها و فعالان سياسي اصلاحطلب براي فعاليت در عرصه انتخابات آينده رياستجمهوري گفت: فضا براي فعاليت اصلاحطلبان هيچگونه تغييري نكرده است.
محمد كيانوشراد در گفت و گو با بهارنيوز در رابطه با اظهارات مختلف پيرامون حضور اصلاحطلبان در انتخابات آينده اظهار داشت: اين هم از عجايب روزگار ماست كه مواضع اصلاحطلبان عمدتا توسط چهرهها و رسانههاي مخالف اصلاحطلبان يعني اصولگرايان تندرو بيان ميشود! زيرا رسانههاي داخلي به دليل شرايط حاكم بر فضاي سياسي و رسانهاي كشور بازمانده از انتخابات ۸۸، مواضع اصلاحطلبان را به نقل از خودشان منتشر نميكنند.
نماينده اهواز در مجلس ششم ادامه داد: بر همين مبنا تا هنگاميكه چهرههاي شاخص اصلاحطلب همچنان در بايكوت رسانهاي و خبري و انواع محدوديتها قرار دارند چه انتظاري از آنها براي ورود به مباحث انتخاباتي ميتوان داشت؟ ما فقط نظارهگر امور كشور هستيم.
كيانوشراد در باره شرايط كشور هم گفت: در اين مورد هم نظرات ما در داخل انعكاس داده نميشود ولي قضاوت مردم را ميبينيم كه دوران اصلاحات را با دوران اصولگرايي مقايسه ميكنند و نمره ميدهند و اين به خودي ميتواند ميزان حضور يك طرز تفكر (اصلاحطلبي) را در لايههاي جامعه نشان دهد. شرايط كشور به گونهاي رقم خورده كه پس از حدود ۸ سال، بسياري از دوستان واقعبين اصولگرا به دغدغههاي اصلاحطلبان اعتراف كرده و منتقد دوستان اصولگراي خود شدهاند.
در همين حال گفته ميشود مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در باره انتخابات ریاستجمهوری به این تحلیل رسیدهاند که بهترین برخورد با انتخابات نامزدی آقای خاتمی است زيرا اگر وی تایید صلاحیت شود، اصلاحطلبان پیروز انتخابات خواهند بود و اگر تایید نشود اصلاحطلبان وظيفه خود را براي مشاركت كردهاند و پس از آن انتقادي بر آنها نخواهد شد، زيرا اعلام عدم شركت پيشاپيش در انتخابات هم از سوي دوستان و بدنه وسيع اجتماعي و مردمي خودمان و از طرف ديگر لايه هاي تندروي نظام به چالش كشيده ميشود. البته ظاهرا آقای موسوی خوئینیها به شدت با این نظر مخالفت ميکند و ميگوید که آنها به تبعات تصمیم شان توجه نکردهاند چرا که اگر آقای خاتمی رد صلاحیت شود آنها ميایستند و اعتراض ميکنند؟ اگر چنین کنند یعنی با نظام درگیر شدهاند. بدین ترتیب فضا را رادیکال ميکنند اما آنها قطعا چنین نخواهند کرد و مجبورند سکوت کنند. بدین ترتیب آبروی خودشان ميرود.
طبق همین شنیده آقای خاتمی نیز گفته است اگر هدف ما نجات کشور است نمیتوانیم روشی را انتخاب کنیم که نتیجه اش دعوا و بحران است. اگر هم تایید شویم و پیروز انتخابات هم بشویم با این وضع و با ادامه این سیاستها چه کار ميتوانیم بکنیم و چه مشکلی را ميتوانیم حل کنیم؟
از سوي ديگر خبرنگار بهارنيوز كسب اطلاع نمود كه بحث اعلام كانديداتوري چهرههايي چون عارف، جهانگيري، مهرعليزاده، نجفي و ... از سوي شوراي هماهنگي اصلاحات كه قرار است در دي ماه همايشي را برگزار كند با فضاي حاكم كنوني كاملا مبهم و بنا به گفته برخي از اعضاي اين شورا حتي منتفي است گرچه شايد برخي از اين افراد به صورت مستقل وارد انتخابات شوند كه البته با هشدارهايي كه نسبت به شكست سنگين خود به دليل عدم حمايت بدنه اصلي اصلاحات از آنها و همچنين نداشتن توان مالي و پتانسيل بسيج اجتماعي براي تبليغات حتي از سوي دوستان و اعضاي خانوادههاي خود نيز به شدت زير فشار هستند تا به صورت مستقل كانديدا نشوند.
نكته آخر اينكه همانطوريكه در مطلب ديگري نوشتيم دي ماه پيش رو براي مناسب شدن شرايط فضاي سياسي و يا تداوم وضع كنوني براي ارزيابي نهايي حضور اصلاحطلبان در انتخابات آينده، «ماه سرنوشتسازي» باشد.