صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۶ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۸۵۵۲۲
تاریخ انتشار: ۵۹ : ۰۶ - ۰۹ آذر ۱۳۹۱
تنها ۶۰۰ هزار یورو برای تامین دارو به حوزه سلامت اختصاص داده و دارو‌ها به کشور هنوز وارد نشده است/به اندازه کافی دارو در کشور ذخیره نشده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس گفت: در طرح پزشک خانواده قول‌ها و وعده‌های رئیس جمهور تحقق پیدا نکرده است.

به گزارش انتخاب، حسینعلی شهریاری در گفت‌و‌گو با ایلنا در رابطه با نحوه اجرایی طرح پزشک خانواده در کشور گفت: با توجه به اینکه هیات دولت برای این طرح منابع مالی در نظر نگرفته است، اگر این طرح با همین روند ادامه یابد متوقف خواهد شد.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: رئیس جمهور و هیات دولت در نظر داشتند تا طی مدت ۲سال این طرح را در سراسر کشور اجرایی کنند اما تنها با این منابع مالی تنها در ۴ استان این طرح اجرایی شد واگر قرار است این طرح در کشور بد اجرا شود بهتر است متوقف شود تا منابع مالی برای آن در نظر گرفته و از سرخوردگی وپیامدهای سو که در آینده دامن این طرح را خواهد گرفت جلوگیری شود.

شهریاری در رابطه با اینکه مسئولان و اجرا کنندگان این طرح خبر ازعدم عقب گرد از طرح را اعلام کردند، گفت: آن زمانی که مسئولان این طرح چنین صحبتی را بیان کردند فکر نمی‌کردند که طرح پزشک خانواده در آینده‌ای نزدیک با مشکل مالی مواجه شود. واقعیت حوزه سلامت کشور ما این است که اگر در حوزه سلامت به پیشگیری‌ها توجه نشود قطعا با مشکلات عدیده دیگری در کشور مواجه خواهیم شد.

رئیس کمیسیون بهداشت درمان بهارستان در ادامه تصریح کرد: امروزه درکشور، انواع سرطان‌ها شیوع پیدا کرده که آلودگی هوا بخصوص در سطح شهر تهران و استفاده از غذا‌ها و میوه‌هایی که معلوم نیست موادغذایی آن چگونه تهیه می‌شود و یا سموم باقی مانده در سبزیجات و میوه‌ها عامل اصلی سرطان‌ها در کشور به شمار می‌رود.

وی در ادامه با بیان این مطلب که متاسفانه امروزه شاهد رشد سرطان درکشور هستیم، خاطرنشان کرد: استرس و عدم تحرک از دیگر موارد تشدید سرطان به شمار می‌رود.

نماینده زاهدان در خانه ملت گفت: به دلیل اینکه در اجرای موارد پیشگیری دیابت که شیوع دوبرابر در کشورپیدا کرده به دلیل بیکار شدن عده‌ای از کار، قوانین از سوی دولت اجرایی نمی‌شود.

شهریاری تاکید کرد: برای پیشگیری از بیماری‌ها و اجرای قوانین در این زمینه یک عزم و اراده جدی نیاز است اما مسوولین در کشور ما گرفتار بازی‌های سیاسی شده و از مشکلات اصلی دور گشته‌اند.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان در بهارستان تصریح کرد: کمیسیون بهداشت تاکنون جلسات بیشماری را برای بررسی و پیشگیری بیماری‌های خاص با مسئولان گذاشته است حتی در این راستا نامه‌ای نیز به وزیر بهداشت ارسال کرده که دانشگاههای پزشکی کشور با مشکلات جدی تامین دارو و هزینه‌های بیمارستان مواجه هستند.

وی در ادامه گفت: دولت  هزینه‌هایی را که در راستای تامین کمبود دارو و تجهیزات پزشکی باید اختصاص دهد هنوز تخصیص نداده و به اندازه کافی دارو در کشور ذخیره نشده است.

شهریاری تاکید کرد: در حال حاضر ما در کشور برای شش ماه در انبار‌ها دارو ذخیره کرده‌ایم این نیز به دلیل این است که دولت تنها ۶۰۰ هزار یورو برای تامین دارو به حوزه سلامت اختصاص داده و دارو‌ها به کشور هنوز وارد نشده است.

نمایده زاهدان در خانه ملت یادآور شد: در حالی که نمایندگان از سال گذشته کمبود دارو در کشور را بار‌ها به مسئولان وزارت بهداشت ودرمان گوشزد کرده‌اند اما مسئولان در این زمینه توجه شایانی نکرده‌اند.


وی گفت: مسئولان اجرایی برای ورورد هر کالایی از جمله لوازم آرایشی ارز تخصیص می‌دهند اما برای دارو، ارز را به سختی در اختیار وارد کنندگان دارو و مواد اولیه تهیه دارو قرار می‌دهند.

وی گفت: با اختصاص ارزی که دولت به بحث واردات دارو داده است در حال حاضر بیماران و بیمارستانهای کشور با مشکل شدید تامین دارویی اعم از داروهای بیماری خاص و صعب العلاج و داروهای بیهوشی مواجه هستند.

شهریاری از پاسخ به سوالات مربوط به رشد بیست درصدی ایدز در کشور خوداری کرد و گفت: در این زمینه بسیار صحبت شده و دیگر لازم نمی‌بینم که در این راستا حرفی بزنم چرا که در حوزه سلامت مسائل مهم دیگری نیز وجود دارد که بخواهیم در مورد آن صحبت کنیم.