صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

يکشنبه - ۲۳ دی ۱۴۰۳
کد خبر: ۸۴۴۲۷۴
تاریخ انتشار: ۱۹ : ۲۲ - ۲۲ دی ۱۴۰۳
استیو ویتکاف فرستاده ترامپ در حوزه خاورمیانه، روز شنبه برای پیشبرد توافق آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها در غزه وارد اسرائیل شد. ویتکاف از قطر به اسرائیل سفر کرده است تا در تلاش لحظه آخری ترامپ، تمامی طرف‌های درگیر را به نتیجه‌گیری توافق قبل از ۲۰ ژانویه ترغیب کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
باراک راوید در اکسیوس نوشت: استیو ویتکاف فرستاده ترامپ در حوزه خاورمیانه، روز شنبه برای پیشبرد توافق آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها در غزه وارد اسرائیل شد.
 
به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: ویتکاف از قطر به اسرائیل سفر کرده است تا در تلاش لحظه آخری ترامپ، تمامی طرف‌های درگیر را به نتیجه‌گیری توافق قبل از ۲۰ ژانویه ترغیب کند.
 
ترامپ تهدید کرده است که اگر حماس گروگان‌ها را تا زمان تحلیف او آزاد نکند، «جهنم در خاورمیانه» به پا خواهد شد. یک مقام ارشد اسرائیلی گفت ویتکاف در دیدار خود با نخست‌وزیر قطر در دوحه پیام ترامپ را مبنی بر ضرورت دستیابی به توافق در چند روز آینده منتقل کرده است.
 
ویتکاف روز شنبه با نخست‌وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، دیدار کرد و بر هدف ترامپ برای دستیابی به توافق قبل از ۲۰ ژانویه تأکید کرد.
 
اعضای تیم مذاکراتی اسرائیل و برت مک‌گورک، مشاور خاورمیانه‌ای رئیس‌جمهور بایدن، که در دوحه مستقر است، در یک تماس کنفرانسی وضعیت مذاکرات را بررسی کردند.
 
در پایان این دیدار، نتانیاهو دستور داد که مدیر موساد، دیوید بارنئا، مدیر شاباک، رونن بار، و ژنرال نیتزان آلون به دوحه سفر کنند تا توافق آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها را پیش ببرند.
 
یک مقام ارشد اسرائیلی اعلام کرد که ویتکاف چندین بار تأکید کرد که هدف، دستیابی به توافق تا روز تحلیف است.
 
او گفت که شکاف‌های موجود در مذاکرات میان اسرائیل و حماس در روزهای اخیر کاهش یافته است، اما هنوز به نقطه توافق نرسیده‌اند.
 
این مقام افزود: «احتمال دستیابی به توافق وجود دارد، اما چالش بزرگی است. اگر رؤسای تیم مذاکراتی اسرائیل به قطر سفر کرده‌اند، به این معناست که باور دارند توافق ممکن است. اما کار سختی خواهد بود.»
 
مذاکرات غیرمستقیم میان اسرائیل و حماس با میانجی‌گری قطر، مصر و ایالات متحده همچنان در دوحه ادامه دارد. مقامات آمریکایی می‌گویند که مک‌گورک و ویتکاف تلاش‌های خود را هماهنگ کرده‌اند.
 
حدود ۹۸ گروگان همچنان در دست حماس در غزه هستند که هفت نفر آن‌ها آمریکایی‌اند. اطلاعات اسرائیلی نشان می‌دهد که تقریباً نیمی از گروگان‌ها زنده‌اند که سه نفر از آن‌ها آمریکایی‌اند.
 
اگر توافقی حاصل شود، مرحله اول شامل آزادی ۳۳ گروگان (زنده یا کشته‌شده) خواهد بود.
 
همچنین، مرحله اول آتش‌بس شش تا هفت هفته‌ای در غزه و آزادی صدها زندانی فلسطینی را شامل می‌شود.
 
 
جان کربی، سخنگوی کاخ سفید، روز جمعه گفت: «پیشرفت‌هایی در مذاکرات حاصل شده و توافق ممکن است قبل از ۲۰ ژانویه به دست آید، اما به مصالحه‌های بیشتری نیاز است.»
 
مقامات اسرائیلی گفتند که نتانیاهو باید تصمیم بگیرد آیا مدیران موساد و شاباک به دوحه بروند یا نه تا توافق را نهایی کنند.
 
بیل برنز، مدیر سیا، به NPR گفت: «گروگان‌ها در شرایط جهنمی در تونل‌ها نگهداری می‌شوند و غیرنظامیان غزه نیز در شرایط جهنمی و رنج شدید قرار دارند.»
 
 
او افزود: «رهبران سیاسی باید تشخیص دهند که کافی است. گزینه‌ای بی‌نقص در خاورمیانه وجود ندارد و زمان آن رسیده است که توافقی حاصل شود.»