صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

پنجشنبه - ۲۰ دی ۱۴۰۳
کد خبر: ۸۴۳۸۰۸
تاریخ انتشار: ۵۹ : ۱۴ - ۲۰ دی ۱۴۰۳
سعید سوزنگر، کارشناس حوزه اینترنت در گفت‌و‌گو با «انتخاب»
سعید سوزنگر، کارشناس حوزه اینترنت درباره اینترنت طبقاتی گفت: می‌خواهند بر اساس فهم و دانشی که ندارند و سوء نیت‌هایی که دارند جامعه را به جزیره‌های کوچکی تبدیل کنند که کنترلشان راحت‌تر باشد. مثلاً شرکت‌ها و اساتید دسترسی دهند و نظارت و کنترل حداکثری را پیاده‌سازی کنند. این اتفاق یک اتفاق بسیار خطرناک است و نباید به هر روش آن را قبول کنیم. همان قدر که فیلترینگ خطرناک است، اینترنت طبقاتی هم خطرناک است. 
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سعید سوزنگر، کارشناس حوزه اینترنت درباره اینترنت طبقاتی گفت: می‌خواهند بر اساس فهم و دانشی که ندارند و سوء نیت‌هایی که دارند جامعه را به جزیره‌های کوچکی تبدیل کنند که کنترلشان راحت‌تر باشد. مثلاً شرکت‌ها و اساتید دسترسی دهند و نظارت و کنترل حداکثری را پیاده‌سازی کنند. این اتفاق یک اتفاق بسیار خطرناک است و نباید به هر روش آن را قبول کنیم. همانقدر که فیلترینگ خطرناک است، اینترنت طبقاتی هم خطرناک است. 

سعید سوزنگر، کارشناس حوزه اینترنت درباره تلاش برای ایجاد اینترنت طبقاتی به «انتخاب» گفت: اینترنت یک بستر عمومی است و کف دسترسی مردم به شبکه‌های آزاد و گردش آزاد اطلاعات به عنوان حق شهروندی است. نمی‌توان این حق حداقلی را دسته‌بندی کنیم و برای روزنامه نگاران و اساتید تفاوت قائل شویم. اصلاً و ابداً نباید وارد این بازی شویم. در تمام جهان یک بستر اینترنت داریم که همان بستر برای بچه‌ها یک فضا ایجاد کرده محتوای بزرگسال را برای کودکان محدود کند. محدودیت‌های بیشتر و سلیقه‌ای، قابل قبول نیست. 

وی درباره توصیه وزیر علوم برای رفع فیلتر یوتیوب بیان کرد: وزیر علوم گفته می‌خواهد برای اساتید یوتیوب را آزاد کنند، اما این رفتار یک باب برای رشد ظلم به شهروندان است. آنها می‌خواهند بر اساس فهم و دانشی که ندارند و سوء نیت‌هایی که دارند جامعه را به جزیره‌های کوچکی تبدیل کنند که کنترلشان راحت‌تر باشد. مثلاً شرکت‌ها و اساتید دسترسی دهند و نظارت و کنترل حداکثری را پیاده‌سازی کنند. این اتفاق یک اتفاق بسیار خطرناک است و نباید به هر روش آن را قبول کنیم. همانقدر که فیلترینگ خطرناک است، اینترنت طبقاتی هم خطرناک است. 

او افزود: اینترنت طبقاتی نوعی از تداوم فیلترینگ است. دسته‌بندی اینکه مردم چه چیزی را ببینند یا نبینند اصلاً برای در حق نهاد قدرت نیست. گسترش فیلترینگ با اینترنت طبقاتی رخ می‌دهد. نباید جوی ایجاد کنند که اینترنت طبقاتی عادی جلوه داده شود. 

سوزنگر درباره روش توزیع اینترنت طبقاتی گفت: سه روش برای اینترنت طبقاتی وجود دارد یا بر اساس شماره موبایل دسترسی‌ها را مشخص می‌کنند؛ یا می‌گویند افراد‌ آی‌پی‌هایی که مصرف می‌کنند را اعلام کنند و اساتید برای خانه و دفترشان‌ای پی بی فیلتر بگیرند برخی را نیز با فیلترینگ ثابت کنترل می‌کنند، به یک بخش هم فیلترینگ می‌دهند. در کل این طرح و روش اجرا آن، از اساس اشتباه و بحران‌زاست.