صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۸۴۲۷۳۱
تاریخ انتشار: ۳۲ : ۱۳ - ۱۵ دی ۱۴۰۳
 فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران گفت: امیدواریم در هفدهم ژانویه شاهد امضای سند جامع همکاری ‌های دو کشور باشیم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با اسپوتنیک گفت: امیدواریم در هفدهم ژانویه شاهد امضای سند جامع همکاری ‌های دو کشور باشیم.
 
بر اساس گفتگو ها و آماده سازی ‌هایی که از قبل انجام شده بود من جمله هم در متن و هم در حاشیه سفر رئیس جمهور ایران به کازان که گفتگوهای تفصیلی با تمامی اعضا صورت گرفت؛ مشخصاً با خود روسیه شاهد سفر رئیس جمهور به روسیه خواهیم بود که امیدواریم دو موضوع کریدور شمال_جنوب که کارهای آن انجام شده و در حال پیش برد است و دوم طرح انتقال گاز روسیه به ایران که جزو موضوعاتی است که به صورت مشخص مورد تاکید و توافق دو طرف بوده اجرایی شود.
 
وی افزود: موقعیت ژئوپلیتیک و ژئو استراتژیک ایران به گونه ‌ای است که به معنای واقعی به عنوان یک چهار راه جهانی مطرح است، یکی از مسیرهای خیلی مشخصی که جریان تبادل کالا همواره در آن وجود داشته کشور ایران در مسیر جاده ابریشم بوده و به دلیل این موقعیت سرزمینی که نصیب کشور ما شده از آن در راستای گسترش کریدورها استفاده می‌کنیم.
 
سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران از آغاز مسیر راه آهن آستارا به رشت خبر داد وبیان کرد: این مسیر در حال بررسی است و در وزارت کشور با جدیت به دنبال آن هستیم، به دلیل ابعاد این پروژه مهم مسائل آن توسط شخص رئیس جمهور یا معاون اول دنبال می‌شود.
 
اکنون در حال کارهای زیرساختی این پروژه هستیم از جمله تملک زمین.
 
بخشی از راه آهن که در استان سیستان و بلوچستان واقع شده نیز در سفر وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران به این استان مورد تاکید قرار گرفت و در دستور کار وزارتخانه وجود دارد.
 
تبادل کالای بریکس ارزش بسیاری برای اعضا دارد
 
مهاجرانی در ادامه گفت: ما در تمامی سفرهای رئیس جمهور به ویژه در سفر کازان روسیه بر ایجاد مزیت برای استفاده از کریدور شمال_جنوب ایران تاکید داشتیم، در تمامی کشور ها بخش‌های دولتی می‌توانند مزیت هایی را برای بخش خصوصی ایجاد کنند تا از مسیری خاص استفاده شود.
 
در سفر رئیس جمهور به کازان روسیه و در اجلاس بریکس با کشورهای عضو این پیمان گفتگو هایی انجام شد تا این مزیت‌ ها به وجود بیاید، هم در راستای استفاده از کریدور شمال_جنوب ایران و هم در راستای قرار گرفتن روسیه به عنوان یک بازار.
 
وی افزود: بالغ بر ۴۰ درصد جمعیت جهان در پیمان بریکس قرار گرفته و تبادل کالایی که در این پیمان صورت می‌گیرد ارزش بسیاری را برای تمام شرکت کنندگان دارد.