صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۶ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۸۳۹۱۰۴
تاریخ انتشار: ۵۴ : ۱۴ - ۲۶ آذر ۱۴۰۳
تحقیقات جدید نشان می‌دهند که افزایش مصرف اسیدهای چرب امگا-۳، از جمله استفاده از مکمل‌های روغن ماهی، ممکن است رشد تومورهای سرطان پروستات را کند کند. این مطالعه نشان می‌دهد که مردانی که سطح امگا-۳ خود را افزایش دادند، عملکرد بهتری در تستی که رشد سرطان را اندازه‌گیری می‌کرد، نشان دادند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

تحقیقات جدید نشان می‌دهند که افزایش مصرف اسیدهای چرب امگا-۳، از جمله استفاده از مکمل‌های روغن ماهی، ممکن است رشد تومورهای سرطان پروستات را کند کند. این مطالعه نشان می‌دهد که مردانی که سطح امگا-۳ خود را افزایش دادند، عملکرد بهتری در تستی که رشد سرطان را اندازه‌گیری می‌کرد، نشان دادند.

به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ مردانی که به جای درمان‌های فعال برای سرطان پروستات کم‌خطر، از روش «نظارت فعال» استفاده می‌کنند، ممکن است با مصرف مکمل‌های روغن ماهی، شانس بهتری برای مدیریت بیماری خود داشته باشند.

دکتر ویلیام آرونسون، نویسنده این تحقیق و استاد اورولوژی در دانشگاه کالیفرنیا، لس‌آنجلس، بیان می‌کند: «نتایج ما نشان می‌دهند که تغییری ساده مانند تنظیم رژیم غذایی می‌تواند رشد سرطان را کند کرده و زمان بیشتری را قبل از نیاز به مداخلات تهاجمی فراهم کند.»

بر اساس توضیحات محققان، تغییرات در دستورالعمل‌های درمان سرطان پروستات باعث شده که بسیاری از مردان با تومورهای آهسته‌ رشد، به جای درمان‌های پیچیده و گاهی ناتوان‌کننده، به نظارت دقیق سرطان خود روی آورند.

با این حال، حدود نیمی از مردانی که «نظارت فعال» را انتخاب می‌کنند، در عرض پنج سال از تشخیص به جراحی و یا درمان دارویی نیاز پیدا می‌کنند.

آیا روش‌هایی وجود دارد که بتوانند پیشرفت تومور را به مدت طولانی‌تری به تأخیر بیاندازند؟

دکتر آرونسون و تیمش تحقیق کردند که آیا برخی مواد مغذی، مانند اسیدهای چرب امگا-۳ موجود در ماهی‌ها و مکمل‌های روغن ماهی، می‌توانند کمک کنند.

برای این منظور، آنها 100 بیمار که به سرطان پروستات با خطر پایین یا «متوسط مطلوب» مبتلا بودند و تصمیم به نظارت فعال گرفته بودند، انتخاب کردند. این مردان به‌طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: گروهی که رژیم غذایی معمول خود را ادامه دادند (گروه کنترل) و گروهی که مشاوره دریافت کردند تا مصرف امگا-۳ خود را افزایش دهند که شامل استفاده از مکمل‌های روغن ماهی می‌شد.

در همین حال، از آنها خواسته شد مصرف چربی‌های کمتر سالم به نام امگا-۶ (موجود در غذاهایی مانند چیپس، کلوچه، مایونز و سایر غذاهای سرخ‌شده یا فرآوری‌شده) را کاهش دهند.

برای پیگیری اینکه چگونه این تغییرات رژیم غذایی ممکن است بر پیشرفت سرطان پروستات تأثیر بگذارد، تیم آرونسون به‌طور منظم «شاخص Ki-67» هر مرد را آزمایش کرد.

Ki-67 شاخصی است که برای پیگیری سرعت تکثیر سلول‌های سرطان پروستات در طول زمان استفاده می‌شود.

یک سال پس از شروع مطالعه، مردانی که سعی کرده بودند تعادلی بین مصرف امگا-۳ و امگا-۶ برقرار کنند، کاهش 15 درصدی در شاخص Ki-67 خود نشان دادند. در حالی که مردانی که رژیم غذایی معمولی خود را دنبال کردند، افزایش 24 درصدی در این شاخص داشتند.

دکتر آرونسون گفت: «این تفاوت معنادار نشان می‌دهد که تغییرات رژیم غذایی ممکن است به کند کردن رشد سرطان کمک کند و ممکن است از نیاز به درمان‌های تهاجمی بیشتر جلوگیری کند.»

با این حال، یک نکته وجود داشت: اگرچه کاهش شاخص Ki-67 مردان امیدوارکننده بود، رژیم غذایی غنی از امگا-۳ تغییرات زیادی در «درجه گلیسون» آنها (معیار دیگری برای اندازه‌گیری پیشرفت سرطان پروستات) ایجاد نکرد.

بنابراین، تیم UCLA معتقد است که تحقیقات بیشتری برای تأیید اثرات بلندمدت مصرف امگا-۳ بر نتایج سرطان پروستات لازم است.