صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۲ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۸۳۷۰۶۳
تاریخ انتشار: ۱۷ : ۱۷ - ۱۶ آذر ۱۴۰۳
سخنگوی فضایی وزارت دفاع گفت: ماهواره‌بر سیمرغ بلوک انتقال مداری سامان را در ارتفاع ۴۰۰ کیلومتری مدار قرار می‌دهد و پس از تثبیت بلوک، فرآیند ارتقای مدار آغاز می‌شود و این بلوک محموله‌ها را به ارتفاع ۷۰۰۰ کیلومتری منتقل خواهد کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تسنیم: سیداحمدی حسینی مونس؛ سخنگوی فضایی وزارت دفاع درباره پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره‌بر سیمرغ و دستاوردهای جدید صنعت فضایی کشور توضیحاتی ارائه کرد.

تزریق محموله 300 کیلوگرمی به مدار

وی با تبریک این موفقیت بزرگ به ملت ایران گفت: بامداد امروز شاهد ثبت رکورد جدیدی در صنعت فضایی کشور بودیم. برای نخستین‌بار محموله‌هایی با مجموع وزن 300 کیلوگرم به مدار تزریق شد. ما در این چرخه هم ماهواره‌بر، هم ماهواره و هم بلوک انتقال مداری را داریم.

حسینی مونس تصریح کرد: این مأموریت با محوریت سازمان هوافضای وزارت دفاع انجام شد که شامل ماهواره‌بر سیمرغ در مجموعه وزارت دفاع توسعه پیدا کرد، بلوک انتقال مداری سامان در وزارت ارتباطات و ماهواره فخر1 در وزارت دفاع و شرکت صاایران بود.

نقش بلوک انتقال مداری سامان

حسینی مونس با اشاره به اهمیت بلوک انتقال مداری سامان توضیح داد: بلوک انتقال مداری وظیفه انتقال محموله‌ها از مدارهای پایین‌تر به مدارهای بالاتر را بعد از تثبیت برعهده دارد. در این ماموریت، ماهواره‌بر سیمرغ بلوک انتقال را در ارتفاع 400 کیلومتری مدار قرار می‌دهد و پس از تثبیت بلوک، فرآیند ارتقای مدار آغاز می‌شود و این بلوک محموله‌ها را به ارتفاع 7000 کیلومتری منتقل کرد. این قابلیت در منظومه‌سازی ماهواره‌های و مأموریت‌های پرتاب چندین ماهواره به‌صورت همزمان اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی گفت: انشالله در گام‌های بعدی صنعت فضایی هم در مجموعه وزارت دفاع بر روی بلوک‌های انتقال مداری سوخت مایع و هم بر روی بلوک‌های سوخت جامد در مراکز تحقیقاتی کشور فعالیت می‌شود که به صورت حلقه‌های زنجیره صنعت فضایی مکمل هم خواهند بود.

توسعه ماهواره‌بر سیمرغ و آینده صنعت فضایی

وی درباره به‌روزرسانی ماهواره‌بر سیمرغ گفت: فرآیند توسعه ماهواره‌برها در سازمان هوافضای وزارت دفاع بر اساس یک برنامه منسجم و پیوسته انجام می‌شود. پرتاب امروز، نسبت به پرتاب قبلی در کمتر از 10 ماه انجام شد که خود یک رکورد محسوب می‌شود. ارتقا در حوزه وزن ماهواره ها و دقت در تزریق را داشتیم. بهینه‌سازی هایی بر روی همین ماهواره بر انجام می‌شود. در آینده نزدیک، قابلیت حمل ماهواره‌های تا وزن 500 کیلوگرم نیز با ماهواره‌بر سیمرغ فراهم خواهد شد.

پرتابگرهای جدید ایران در نقشه راه

حسینی مونس افزود: نسخه‌های بعدی ماهواره‌برها شامل سریر و سروش نیز مطابق نقشه راه در حال توسعه هستند. به لطف خدا، ایران اکنون در حوزه پرتابگرهای مدار نزدیک زمین (LEO) به خودکفایی رسیده است و هیچ نیازی به پرتابگرهای خارجی ندارد.