صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۸۳۶۲۵۳
تاریخ انتشار: ۰۹ : ۱۱ - ۱۲ آذر ۱۴۰۳
سخنگوی وزارت خارجه گفت: ترکیه یکی از همسایگان مهم سوریه است و در روند آستانه نقش کلیدی دارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سخنگوی وزارت خارجه گفت: ترکیه یکی از همسایگان مهم سوریه است و در روند آستانه نقش کلیدی دارد.

اسماعیل بقایی همچنین گفت که گفت‌وگوهای ژنو معطوف به موضوع هسته‌ای نبوده و مباحث دیگر هم مطرح شده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین گفت: روند آستانه همچنان زنده است و ما به این فرایند همچنان معتقد هستیم.

این دیپلمات ارشد ایرانی درباره اظهارات عراقچی مبنی بر تغییر در دکترین هسته‌ای ایران بیان کرد: سیاست هسته‌ای ایران همچنان ثابت است و برنامه هسته‌ای ایران صلح آمیز بوده و خواهد ماند. آنچه در مصاحبه با گاردین بیان شد هشداری بود نسبت به تبعات و آثار رویکردهای غیرسازنده و بهانه جویانه برخی کشورهای غربی درباره برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران و اینکه این برخوردها باعث شده که یک گفتمانی در داخل ایران در بین نخبگان و مردم عادی شکل بگیرد که شاید مسیری که تا الان در مورد موضوع هسته‌ای طی کرده‌ایم مسیر مناسبی نبوده به خاطر اینکه علیرغم همه همکاری‌های ایران و گفت‌وگوها و مذاکرات با غربیها کماکان بهانه‌جویی‌ها ادامه دارد.وی افزود: عراقچی تأکید کرد که برنامه هسته‌ای ایران هم با توجه به فتوای مقام معظم رهبری و هم ارزیابی‌های مبتنی بر امنیت ملی کماکان صلح آمیز باقی خواهد ماند.

بقایی همچنین در پاسخ به سوالی گفت:‌ ترکیه یک کشور تاثیرگذار بر تحولات سوریه است و هم تاثیرپذیر. همه به این جمع بندی رسیده‌ایم که هرگونه ناامنی و گسترش تروریسم در سوریه فقط به سوریه محدود نمی‌ماند. هم ترکیه، روسیه و ایران در چارچوب روند آستانه برای تثبیت شرایط در سوریه تلاش‌های زیادی داشتند.

بقایی همچنین عنوان کرد: دوستان ترکیه‌ای ما به اندازه ما نسبت به سیر تحولات در سوریه نگران هستند و همه ما نسبت به این واقعیت آگاه هستیم که تروریسم در یک جا متمرکز نمی‌ماند و ماهیت ترورسم این است که تمایل  به انتشار دارد. این نگرانی مشترک باعث خواهد شد کشورهای منطقه به ویژه همسایگان سوریه برای توقف این روند تلاش کنند.

وی در پاسخ به سوالی گفت که نفع برنده اصلی از تحولات جاری در سوریه رژیم صهیونیستی است.سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: همه کشورهای منطقه کشورهای اسلامی که دغدغه صلح و امنیت در منطقه دارند باید این را در نظر بگیرند که منتفع اصلی از این روند دشمن مشترک امنیت و ثبات در منطقه یعنی رژیم صهیونیستی است. روند آستانه مثل هر ترتیبات دیگری ممکن است نقض شود اما این به معنای تضعیف و از بین رفتن آن نیست.

بقایی ادامه داد: بسیار امیدواریم مجموعه فعالیت‌های دیپلماتیک ایران و گفت‌وگوهایی که با ترکیه انجام می‌شود و در ادامه این فرایند گفت‌وگوهایی که با بقیه کشورهای منطقه انجام می‌شود به تثبیت اوضاع در منطقه کمک کند.

وی در پاسخ به سوالی درباره انتقادات وارده در پی برگزاری نشست در ژنو بیان کرد: ما از نقدها استقبال می‌کنیم. یک سیاست خارجی فعال و اثرگذار و فراگیر که وزیر خارجه بیان کرده لازمه آن این است که همزمان در جبهه‌ها و عرصه‌های مختلف در مقابله با چالش‌های مختلف عمل کنید. می‌دانیم به دلیل جایگاه ژئوپلتیک و همه داشته‌های ملت ایران، کشوری هستیم که در عرصه‌های مختلف باید قدرت بازیگری بازی سازی و هماوردی داشته باشیم. اینکه همزمان به موضوعات و چالش‌های منطقه بپردازیم و به مسائل دیگر را با دیگر کشورها بپردازیم لازمه وظایف وزارت خارجه است.

بقایی افزود: هدف از نشست خیلی صریح اعلام شد که این یک مذاکره در معنای دقیق دیپلماتیک نیست. یک گفت‌وگو است. ما با هر سه کشور اروپایی که نشست داشتیم رابطه دیپلماتیک داریم و سفارت دارند و ما هم سفارت داریم و گفت‌وگو با آنها امری طبیعی است. اما در این گفت‌وگوها با توجه به تحولات منطقه و اتفاقات پس از نشست نیویورک طبیعی بود از این فرصت استفاده کنیم هم برای بیان دغدغه‌هایمان و هم اینکه مواضع خود را صریح و بی واسطه با آنها در میان بگذاریم طبیعی است نظرات آنها را باید بشنویم این لازمه این است که بتوانیم ارزیابی دقیقی از مطالبات هم داشته باشیم و زمینه سازی کنیم که اگر قرار است مذاکره‌ای داشته باشیم به چه سمت و سویی برویم.وی گفت: بدون گفت‌وگو نه ما و نه طرف‌های مقابل از نگرانی‌های همدیگر مطلع نخواهیم شد.