صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۱ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۸۳۵۶۹۰
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۱۲ - ۰۹ آذر ۱۴۰۳
وزیر آموزش و پرورش گفت: از دغدغه‌های دانش‌آموزان تأثیر قطعی معدل است که به کمک شورای عالی انقلاب فرهنگی در دستور کار قرار می گیرد و بازبینی می‌شود تا مسائل نیروی انسانی دانشگاه فرهنگیان که بررسی خواهد شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

فارس: وزیر آموزش و پرورش گفت: از دغدغه‌های دانش‌آموزان تأثیر قطعی معدل است که به کمک شورای عالی انقلاب فرهنگی در دستور کار قرار می گیرد و بازبینی می‌شود تا مسائل نیروی انسانی دانشگاه فرهنگیان که بررسی خواهد شد.
 
اختتامیه دهمین اجلاسیه مجمع عالی بسیج دانش‌آموزی که در سالن همایش‌های دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
 
علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش در این همایش گفت: بسیج برای انقلاب، معماری انقلاب و حفظ تمامی دستاوردهای انقلاب یک معجزه است، اما اگر قرار باشد ما به عنوان دانش‌آموزان بسیجی، راه بسیج را ادامه دهیم، باید خودمان را بسازیم. ما زمانی می‌توانیم از بحران‌ها و در میدان مین‌ها عبور کنیم که خود ما ساخته شده باشیم. 
 
وی افزود: در دروان جنگ، دانش آموز بودم و در سخت ترین شرایط جنگ حضور داشتم؛ در واحد اطلاعات عملیات لشکر نصر سخت‌ترین شناسایی‌ها را انجام دادم در عملیات کربلای ۴ بودم، در واقع وقتی پای جان می‌آید می‌دانیم چقدر خود را ساخته‌ایم.
 
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: قرآن می گوید، مهم‌ترین عامل انحراف انسان، غفلت است، سرچشمه انحراف در تمام حوزه‌ها و جایگاه‌ها است؛ در ۱۲ آیه قرآن کریم به موضوع غفلت اشاره شده و ریشه همه بدبختی‌های انسان را غفلت معرفی کرده است. 
 
وی یادآور شد: راهبرد قرآن برای رهایی از غفلت، ذکر و یاد خدا معری شده است، از این رو هر چه پیوند ما با خدا بیشتر باشد استحکام ما در مسیر افزایش پیدا می‌کند. رابطه ما با نماز، قرآن و نماز شب چگونه است؟ اما باید بدانیم خیلی‌هایی که منحرف شدند، انسان‌های مومنی بودند اما منحرف شدند، لذا توسل باید در تمام مراحل سرلوحه باشد و خودسازی را محور برنامه‌ها قرار دهیم.
 
کاظمی تأکید کرد: هر چه قدر مسئولیت‌ها سنگین است باید ارتباط‌ها سنگین‌تر شود و از طرفی وقتی از بسیج حرف می‌زنیم یعنی تفکر و شبکه و سازمان در مرحله بعدی است، چه بسا کسانی که تفکر بسیجی دارند اما در این سازمان نیستند و آن‌ها هم بسیجی هستند.
 
وی عنوان کرد: تفکر بسیجی باید در رفتار ما متجلی باشد و تلاش کنیم این فرهنگ در محیط پیرامونی ادامه داشته باشد.
 
وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: امروز آنچه کشور ما در حوزه مختلف با آن روبرو است ناشی از غفلت در نظام تعلیم و تربیت است و امروز می‌بینیم آسیب‌های اجتماعی وجود دارد و دانش‌آموزان هم از دغدغه‌های خود گفتند.
 
زمینه را برای نقش پذیری دانش‌آموزان را در مدرسه ایجاد کنیم
 
وی ادامه داد: وقتی نتوانستیم فرایند نیروی انسانی را درست تدوین کنیم و مداخلات داشته‌أایم، تنها برون رفت توجه به نظام تعلیم و تربیت است.
 
وی عنوان کرد: بسیج دانش‌آموزی صرفا یک بسیج در کنار اقشار نیست، یک زیرساخت برای شکوفایی و رشد است، فرهنگ بسیج در تمام اقشار است و همین دانش‌آموزان فردا یک دانشجوی بسیجی، استاد بسیجی و معلم بسیجی هستند. اگر به دنبال توسعه بسیجی در اقشار دیگر هستید این بخش را دریابید چرا که زیر ساخت توسعه بسیج در حال و  آینده کشور اثربخش است.
 
وزیر آموزش و پرورش تأکید کرد: اعتقاد داریم در شرایط نابسامانی که در نظام تعلیم و تربیت داریم آنچه می تواند منجی این نظام در حوزه‌های فرهنگی و تربیتی باشد، این است که این باور را در ذهنمان ایجاد کنیم که زمینه را برای نقش پذیری دانش‌آموزان را در مدرسه ایجاد کنیم و هر دانش آموز حداقل یک عضو شبکه‌های تشکیلاتی باشد. تشکل‌های رسمی و قانونی مورد تأیید در مدرسه می تواند با هم افزایی زمینه شتاب بخشی را به این حرکت را فراهم‌ کند.
 
کاظمی ادامه داد: ما از ابتدای مهر موضوع مقاومت، توسعه و ترویج فرهنگ مقاومت و در آنچه در دنیای امروز رخ می دهد را قرار است آموزش دهیم که ده‌ها برنامه طراحی شده است و در هفته آینده پویش ملی بر مدار مقاومت برای کمک به مردم مظلوم غزه و لبنان رونمایی می‌کنیم، چرا که این ظلمی است که تاریخ به خود ندیده است.
 
وی ادامه داد: اولویت فوری ما بازگشایی آرام و بی دغدغه سال تحصیلی بود و اولویت‌های دیگری هم داریم؛ از دغدغه‌های دانش‌آموزان تأثیر قطعی معدل است که به کمک شورای عالی انقلاب فرهنگی در دستور کار قرار می گیرد و بازبینی می‌شود تا مسائل نیروی انسانی دانشگاه فرهنگیان که بررسی خواهد شد.
 
او گفت: اگر تغییراتی ایجاد بشود این تغییرات از دو سال دیگر قابل اعمال است. به این دلیل که دانش آموزی که امروز در پایه دوازدهم در کنکور شرکت می‌کند این شخص از دو سال گذشته یعنی پایه دهم و یازدهم  از زندگی خودش وقت گذاشته درس خوانده و تلاش کرده و امروز حق برای او حق مکتسبه ایجاد شده است یعنی هزینه کرده و وقت گذاشته و معدل او ۲۰ شده است. معدل دانش آموز دیگری  ۱۰ شده و حق این دانش آموزی که به واسطه این قانون تلاش کرده ضایع می‌شود. هیچکس و هیچ محکمه و قانونی این را قبول نمی‌کند. 
 
وزیر آموزش‌وپرورش یادآور شد: تحقق سند تحول بنیادین به عنوان محوري‌ترین برنامه را دنبال می کنیم و با تفاوت از آنچه در گذشته بوده است، اساسی ترین چالش ما تحول در برنامه درسی مدرسه ای است که به دنبال‌ برنامه یک نظام مهارتی و اثربخشی هستیم نه برنامه آموزشی حافظه محور و کنکور محور.
 
وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: موضوع آسیب های اجتماعی و توسعه و ترویج فرهنک قرآن و اقامه نماز و تقویت دانشگاه فرهنگیان به عنوان سرچشمه تولید نیروی انسانی و معلم تراز انقلاب از مهمترین برنامه های وزارتخانه است که دنبال می‌شود.