صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۸ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۸۳۵۶۰۶
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۱۸ - ۰۸ آذر ۱۴۰۳
یک داروی تزریقی به نظر می‌رسد در کاهش حملات آسم و بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) بهتر از استروئیدها عمل کند.بنرالیزوماب توانست در زمان حملات، علائم تنفسی را بهتر کاهش دهد. افرادی که این دارو را دریافت کردند، مدت بیشتری بدون نیاز به مراجعه به پزشک یا بیمارستان سپری کردند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 
یک داروی تزریقی به نظر می‌رسد در کاهش حملات آسم و بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) بهتر از استروئیدها عمل کند.بنرالیزوماب توانست در زمان حملات، علائم تنفسی را بهتر کاهش دهد. افرادی که این دارو را دریافت کردند، مدت بیشتری بدون نیاز به مراجعه به پزشک یا بیمارستان سپری کردند.
 
به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ جفری پوینتینگ می‌گوید توصیف پریشانی ناشی از حملات آسم یا COPD دشوار است.او گفت:«راستش وقتی حمله‌ای رخ می‌دهد، توضیح احساساتتان برای دیگران بسیار سخت است – به سختی می‌توانید نفس بکشید.»
 
پوینتینگ، ۷۷ ساله از بانبری انگلستان، این سخنان را در یک بیانیه خبری بیان کرد.
اما یک داروی تزریقی موجود ممکن است این حملات را بسیار کمتر ترسناک کند.
 
پژوهشگران گزارش دادند که این داروی تأیید شده برای آسم می‌تواند جایگزینی برای استروئیدها در کاهش حملات آسم و COPD باشد.
بنرالیزوماب، که یک آنتی‌بادی مونوکلونال است، در کاهش علائم تنفسی مانند سرفه، خس‌خس سینه، تنگی نفس و خلط‌آوری بیش از استروئیدها مؤثر بود، بر اساس نتایج آزمایشی که در مجله The Lancet Respiratory Medicine منتشر شده است.
 
پس از سه ماه درمان، تعداد افرادی که با مصرف بنرالیزوماب دچار حمله آسم یا COPD شدند، چهار برابر کمتر از کسانی بود که استروئید پردنیزولون مصرف کردند.
 
دکتر مونا بَفادل، سرپرست این پژوهش و رئیس بخش پزشکی تنفسی در کالج کینگ لندن، گفت:
 
«این می‌تواند تغییر بزرگی برای افراد مبتلا به آسم و COPD باشد.»
او در یک بیانیه خبری ادامه داد:
«درمان برای تشدید آسم و COPD طی پنجاه سال گذشته تغییر چندانی نکرده است، با این حال این بیماری‌ها سالانه باعث ۳.۸ میلیون مرگ‌ومیر در سراسر جهان می‌شوند.»
 
«بنرالیزوماب یک داروی ایمن و مؤثر است که پیش از این برای مدیریت آسم شدید استفاده می‌شد. ما این دارو را به شیوه‌ای متفاوت – در زمان بروز تشدید علائم – استفاده کرده‌ایم تا نشان دهیم که نسبت به قرص‌های استروئیدی که تنها درمان موجود هستند، مؤثرتر است.»
 
پوینتینگ، که در این آزمایش شرکت کرده بود، این دارو را «فوق‌العاده» توصیف کرد.
او گفت:«هیچ‌گونه عوارض جانبی که قبلاً با قرص‌های استروئیدی تجربه کرده بودم، نداشتم. معمولاً شب اول پس از مصرف استروئیدها نمی‌توانستم بخوابم، اما شب اول در این آزمایش به راحتی خوابیدم و توانستم بدون مشکل به زندگی خود ادامه دهم.»
 
عملکرد بنرالیزوماب چگونه است؟
 
بنرالیزوماب سلول‌های سفید خونی خاصی به نام ائوزینوفیل‌ها را هدف قرار می‌دهد، که به التهاب ریه کمک می‌کنند.
سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) در سال ۲۰۱۷ این دارو را برای مدیریت آسم شدید تأیید کرد، اما این آزمایش به منظور بررسی اثربخشی آن در حملات آسم و COPD انجام شد.
 
طبق گفته پژوهشگران، تشدیدهای ائوزینوفیلی ۳۰ درصد از حملات COPD و تقریباً ۵۰ درصد از حملات آسم را تشکیل می‌دهند. در این اپیزودها، تعداد این سلول‌های سفید خون در ریه‌ها افزایش می‌یابد که منجر به خس‌خس سینه، سرفه و تنگی قفسه سینه می‌شود.
 
جزئیات آزمایش بالینی
 
در این آزمایش بالینی، بیماران مبتلا به آسم یا COPD به سه گروه تقسیم شدند: یک گروه بنرالیزوماب را در زمان حمله دریافت کرد، گروه دیگر قرص‌های پردنیزولون و گروه سوم هر دو درمان را دریافت کردند.
 
پژوهشگران دریافتند که گروه بنرالیزوماب نه تنها علائم کمتری داشتند، بلکه مدت بیشتری طول کشید تا دچار حمله‌ای شوند که به مراجعه به پزشک یا بستری شدن در بیمارستان نیاز داشته باشد.
همچنین، افرادی که این تزریقات را دریافت کردند، بهبود کلی در کیفیت زندگی خود داشتند.
 
چشم‌انداز آینده
 
تزریقات در طول آزمایش توسط متخصصان مراقبت‌های بهداشتی انجام شد، اما پژوهشگران گفتند که این دارو می‌تواند به‌طور ایمن در خانه یا در مطب پزشک نیز تجویز شود.
 
دکتر سانجی راماکریشنان، محقق ارشد و مدرس بالینی در دانشگاه استرالیای غربی، در یک بیانیه خبری گفت:«مطالعه ما امیدواری زیادی برای درمان آسم و COPD نشان می‌دهد.»
او افزود:«COPD سومین عامل مرگ‌ومیر در جهان است، اما درمان این بیماری همچنان در قرن بیستم باقی مانده است. ما باید قبل از آنکه زمان برای این بیماران به پایان برسد، گزینه‌های نجات‌دهنده‌ای به آن‌ها ارائه دهیم.»
 
این آزمایش بالینی با حمایت مالی شرکت AstraZeneca، سازنده بنرالیزوماب، انجام شد.