صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۱ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۸۳۵۵۸۸
تاریخ انتشار: ۰۹ : ۱۷ - ۰۸ آذر ۱۴۰۳
 نیم قرن پس از مرگ این ستاره فیلم «اژدها وارد می‌شود»، تحقیقات نشان می‌دهد که بروس لی احتمالا به دلیل هیپوناترمی درگذشت؛ وضعیتی که در آن به دلیل مصرف بیش از حد آب یا مایعات، غلظت سدیم خون به‌شدت پایین می‌آید.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

همشهری آنلاین: پس از ۵۰ سال از مرگ ناگهانی اسطوره هنرهای رزمی محققان علت مرگ او را کشف کردند.

 نیم قرن پس از مرگ این ستاره فیلم «اژدها وارد می‌شود»، تحقیقات نشان می‌دهد که بروس لی احتمالا به دلیل هیپوناترمی درگذشت؛ وضعیتی که در آن به دلیل مصرف بیش از حد آب یا مایعات، غلظت سدیم خون به‌شدت پایین می‌آید.

پزشکان معتقدند راز تورم مغزی را که منجر به مرگ بروس لی شد، کشف کرده‌اند.

این هنرپیشه و رزمی‌کار افسانه‌ای ۲۰ ژوییه ۱۹۷۳ در سن ۳۲ سالگی به دلیل تورم مغز در هنگ‌کنگ درگذشت. اکنون پزشکان می‌گویند علت آن تورم نوشیدن بیش از حد آب بوده است.

طبق نوشته محققان در «مجله پزشکی کلیه» (Clinical Kidney Journal)، «ما فکر می‌کنیم ناتوانی کلیه‌ها در دفع آب اضافی باعث مرگ بروس لی شد.» جالب اینجا است که لی به جمله معروفش «مثل آب باش، دوست من» شناخته می‌شود اما به نظر می‌رسد که آب اضافی در نهایت باعث مرگ او شد.

به گزارش نیویورک‌پست، در آن زمان، پزشکان معتقد بودند که تورم مغز به دلیل مصرف مسکن بوده است، اما تقریبا ۵۰ سال پس از مرگ این ستاره فیلم «اژدها وارد می‌شود» (Enter the Dragon)، تحقیقات نشان می‌دهد که او احتمالا به دلیل هیپوناترمی (hyponatremia) فوت کرده است؛ وضعیتی که در آن به دلیل مصرف بیش از حد آب یا مایعات، غلظت سدیم خون به‌شدت پایین می‌آید.

این یافته‌های محققان با شایعاتی که درباره علت مرگ او وجود داشت، بسیار متفاوت بود؛ از جمله اینکه او به دست افراد تبهکار ترور شد یا اینکه دلباخته‌ای حسود او را مسموم کرد، قربانی یک نفرین شد یا به دلیل گرمازدگی درگذشت.

محققان در نتیجه‌گیری نوشتند: «ما فکر می‌کنیم بروس لی به دلیل نوع خاصی از اختلال عملکرد کلیه، یعنی ناتوانی در دفع کافی آب برای حفظ تعادل آب در بدن که عمدتا مربوط به عملکرد لوله‌های‌ کلیوی‌ (توبول‌ها) است، فوت کرده است. اگر مصرف بیش از حد آب با دفع مناسب از طریق ادرار جبران نشود، این وضعیت ممکن است به هیپوناترمی، ورم مغزی و مرگ در عرض چند ساعت منجر شود که با روند زمانی مرگ لی همخوانی دارد.»