پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : ایسنا: محمدباقر قالیباف بعد از ظهر چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ در نشستی مطبوعاتی که در آستانه سالروز شهادت آیت الله سید حسن مدرس و روز مجلس با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی برگزار شد، شرکت کرد.
قالیباف در ادامه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا اصلاحات اقتصادی جهت کاهش فشارهای اقتصادی بر کارگران و اقشار آسیب دیده، بدون رفع تحریمها و تعامل با جامعه بینالمللی ممکن است؟ و آیا برای رفع تحریمها و کاهش تنشهای منطقهای به عنوان رئیس مجلس مایل به از سرگیری مذاکرات با اروپا و آمریکا هستید؟ در صورتیکه اگر مذاکرات آغاز شود برنامهای برای جلوگیری از سنگ اندازی جریان تندرو در کشور دارید؟ اظهار کرد: من همیشه گفتم که تحریم یک کاغذ پاره نیست و حتماً در اقتصاد اثر دارد و کسی نمیتواند بگوید که اثر ندارد اما نکتهای که در زمینه انرژی گفتم مبنی بر اینکه ما این حجم از انرژی را هدر میدهیم به آمریکا و تحریم ربطی دارد؟ این مشکل خود ما است و خودمان باید توجه و بهرهوری را درست کنیم و کارمان را انجام دهیم.
وی افزود: قانون اقدام راهبردی نیامد که مانع برجام شود بلکه آمد که به برجام کمک و تسهیلگری کند؛ این قانون میگوید که توافق باید منجر به انتفاع اقتصادی واقعی شود نه صوری و همه بحث قانون اقدام راهبردی این بوده است؛ امروز ما هم از این قانون دفاع میکنیم و میخواهیم بگوییم که ما طرفدار حل موضوع هستیم نه اینکه مانع آن شویم اما این پرسش نیز مطرح است مبنی بر اینکه مگر با آمریکا مذاکره نکردند؟ مگر مذاکرات مستقیم در برجام انجام نشد؟ صداقت امریکا کجا رفت؟ برجام را پاره کرد و کنار گذاشت. ما نباید بگذاریم که این اتفاقات بیفتد. در بحث هستهای نیز بحث ما همین است و معتقدیم که هرجا که انتفاع اقتصادی برقرار شود و به طور واقعی تحریمها برداشته شود حتماً موافقیم اما نگاه کنید که آژانس در قطعنامهای که اخیراً صادر کرده چه رفتاری کرده است؛ اینها یک مفهوم دیگری هم دارد.
رئیس مجلس تصریح کرد: من معتقدم در عین حالی که باید توجه کنیم و ضعفهای خودمان را برطرف نماییم و مسیر خود را طی کنیم، در چهارچوبی که مجلس در قانون اقدام راهبردی تعیین کرد، نگاه ما در مجلس بر این مبناست که هر زمان که انتفاع اقتصادی واقعی اتفاق بیفتد حتماً با دولت همراهی خواهیم کرد.
قالیباف در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا مجلس شورای اسلامی قصد دارد که قانونی را تصویب کند تا بر اساس آن روی روابط آتی ایران و آمریکا تاثیر بگذارد؟ مثلاً اینکه بخواهد مذاکرات آتی ایران و کشورهای غربی را محدود یا تسهیل کند؟ تاکید کرد: دولت جدید آمریکا و رئیس جمهور آن برای ما حتماً با رقیبش متفاوت است؛ چراکه او شهید سلیمانی را به قتل رسانده است. امروز وقتی به یک دهه گذشته ترکیبی که او برای همکارانش انتخاب کرده است، نگاه میکنیم میبینیم که در صحبتها و تصمیماتشان همیشه خلاف ملت ایران و حرکتهای ملت ایران حرکت کردند بنابراین برای ما متفاوت است.
وی با بیان اینکه «البته که ما الان هیچ قضاوتی نداریم و منتظریم که ببینیم در عمل چه کاری را انجام میدهند»، افزود: عمل آنها در آینده تصمیمات ما را روشن میکند نه حرفهایی که آنها میزنند. نکته مهم که باید به آن توجه شود این است که امروز نتانیاهو در یک باتلاقی فرو رفته است؛ او ۷ اکتبر سال قبل تلاش کرد و گفت که من غزه را اینگونه میکنم اما دیدیم که یک سال بعد در سالگرد این عملیات، حماس تل آویو را مورد تهاجم عملیات موشکی خود قرار داد. به هر حال به نظر میرسد که نباید رئیس دولت جدید آمریکا در مسیر باتلاقی که نتانیاهو در منطقه ایجاد کرده است، حرکت کند؛ بنابراین عمل او است که تصمیمات ما را مشخص میکند.