صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۵ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۸۳۴۸۵۸
تاریخ انتشار: ۴۸ : ۱۵ - ۰۵ آذر ۱۴۰۳
نوشیدن کاکائو ممکن است در کاهش اثرات استرس کمک کند و اثرات منفی غذاهای چربی را که بسیاری از ما در زمان استرس به آن‌ها روی می‌آوریم، جبران کند. استرس می‌تواند بر بدن تأثیر بگذارد، حداقل به‌طور موقت، و خوردن غذاهای چرب قبل یا در حین استرس می‌تواند باعث شود که بدن برای بازیابی به زمان بیشتری نیاز داشته باشد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

نوشیدن کاکائو ممکن است در کاهش اثرات استرس کمک کند و اثرات منفی غذاهای چربی را که بسیاری از ما در زمان استرس به آن‌ها روی می‌آوریم، جبران کند. استرس می‌تواند بر بدن تأثیر بگذارد، حداقل به‌طور موقت، و خوردن غذاهای چرب قبل یا در حین استرس می‌تواند باعث شود که بدن برای بازیابی به زمان بیشتری نیاز داشته باشد.

به گزارش انتخاب و به نقل از مدیکال نیوز تودی؛ کاکائو حاوی فلاونوئیدهایی است که به نظر می‌رسد از عملکرد عروق در برابر اختلالات موقتی ناشی از استرس محافظت می‌کند، که می‌تواند منجر به فشار خون بالا و مشکلات دیگر شود. به گفته یک مطالعه جدید از دانشگاه بیرمنگام در انگلستان، نوشیدن کاکائو ممکن است به ما کمک کند تا سریع‌تر از اثرات فیزیولوژیکی استرس، با وجود غذاهای چرب که در چنین زمان‌هایی به آن‌ها پناه می‌بریم، بهبود یابیم.

محققان این مطالعه که در نشریه Food & Function منتشر شده است، پیش‌تر نشان داده بودند که مصرف غذاهای چرب می‌تواند بر عملکرد عروقی تأثیر منفی بگذارد و میزان اکسیژن‌رسانی به قشر مغزی را در حین استرس کاهش دهد و مانع از بازیابی سریع بدن شود.

کاکائو حاوی فلاوانول‌هایی مانند اپی‌کاتچین است که باعث شل شدن لایه سلول‌های اندوتلیال رگ‌ها شده و عملکرد آن‌ها را بهبود می‌بخشد و به تنظیم فشار خون که یک واکنش معمول به استرس است، کمک می‌کند.

نوشیدن کاکائو و پاسخ بهتر به استرس

برای مطالعه فعلی، محققان ۲۳ مرد و زن جوان و سالم را انتخاب کردند. هرکدام از آن‌ها یک وعده غذایی پرچرب به همراه یک نوشیدنی کاکائو با مقدار بالای اپی‌کاتچین یا مقدار پایین آن حدود ۹۰ دقیقه قبل از انجام یک کار استرس‌زا به مدت ۸ دقیقه مصرف کردند. عملکرد عروقی آن‌ها از طریق اندازه‌گیری گشاد شدن جریان خون در بازو ارزیابی شد. این آزمایش در ابتدای آزمایش و سپس ۳۰ و ۹۰ دقیقه بعد از انجام کار استرس‌زا انجام شد.

برای گروهی که نوشیدنی کاکائو با اپی‌کاتچین بالا مصرف کرده بودند، اندازه‌گیری گشاد شدن جریان خون ۳۰ دقیقه بعد از استرس پایین‌تر بود، اما این میزان ۹۰ دقیقه بعد به طور قابل توجهی بهبود یافت، که نشان می‌دهد این گروه سریع‌تر از اثرات استرس بهبود می‌یابند.

در دیگر سنجش‌ها مانند اکسیژن‌رسانی به مغز، جریان خون بازو، فشار خون، فعالیت قلبی-عروقی و تغییرات خلق و خو، تفاوتی بین گروه‌های با اپی‌کاتچین بالا و پایین مشاهده نشد.

چرا غذاهای چرب استرس را بدتر می‌کنند؟

اگرچه غذاهای پرچرب ممکن است خوشمزه و راحت‌کننده باشند، تحقیقات قبلی نشان داده‌اند که اگر فردی به دنبال بازیابی از اثرات منفی استرس است، بهتر است از چنین غذاهایی پرهیز کند. این امر به‌ویژه برای افرادی که شغل‌های استرس‌زا دارند یا به طور مداوم تحت استرس هستند اهمیت دارد.

دکتر کاترینا رندرو، نویسنده مطالعه و استادیار علوم تغذیه در دانشگاه بیرمنگام، به Medical News Today گفت که:

«شغل‌های بسیار استرس‌زا می‌توانند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی را تا ۴۰ درصد در مقایسه با افرادی که از این استرس‌ها آزاد هستند، افزایش دهند. این احتمالاً حداقل به طور جزئی به دلیل اختلالات مداوم در عملکرد عروق ناشی از استرس است که احتمالاً به مشکلات دائمی تبدیل می‌شود.»

دکتر چنگ-هان چن، متخصص قلب و عروق و مدیر برنامه قلب ساختاری در مرکز پزشکی مموریال‌کیر سدل‌بک در لاگونا هیلز کالیفرنیا، که در این مطالعه شرکت نداشت، تأثیرات استرس مزمن را بر سلامت قلب و عروق توضیح داد. او گفت: «داشتن سطح استرس بالا به طور مداوم می‌تواند منجر به افزایش هورمون‌های استرس، التهاب و فشار خون شود، که می‌تواند به اختلالات قلبی‌عروقی مانند فشار خون بالا، حمله قلبی یا سکته مغزی منجر شود.»

دکتر رندرو اشاره کرد که حتی کاهش جزئی در گشاد شدن جریان خون می‌تواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی را افزایش دهد.

چرا فلاونوئیدهای کاکائو ممکن است اثرات استرس را کاهش دهند؟

دکتر رندرو توضیح داد که هنوز به طور کامل مشخص نیست که چرا مصرف غذاهای چرب بازیابی جریان خون را بعد از استرس به تأخیر می‌اندازد، اگرچه شواهدی از افزایش تری‌گلیسیریدها و پروتئین C-reactive در خون چند ساعت پس از مصرف غذاهای چرب وجود دارد. این سطوح بالا باعث کاهش نیتریک‌اکسید اندوتلیوم شده و عملکرد عروق را مختل می‌کند. این ممکن است دلیلی باشد که چرا کاکائو کمک می‌کند.

میشل روثنشتاین، متخصص تغذیه و کارشناس قلب و عروق، که در این مطالعه شرکت نداشت، بیان کرد که فلاونوئیدهای کاکائو «ممکن است با افزایش سطح نیتریک‌اکسید به کاهش زمان بازیابی از استرس کمک کنند، صرف‌نظر از اینکه فرد غذاهای چرب مصرف کرده باشد یا نه.»

دکتر رندرو نیز به این نکته اشاره کرد که اپی‌کاتچین در کاکائو «دستیابی به نیتریک‌اکسید که به عنوان یک گشادکننده عروق شناخته می‌شود، را بهبود می‌بخشد که موجب بهبود عملکرد عروقی می‌شود.»

کاکائو، چای سبز و توت‌ها ممکن است به مقابله با استرس کمک کنند

محققان همچنین دریافتند که کاکائو تأثیری بر کاهش اکسیژن‌رسانی به مغز تحت استرس ندارد.

دکتر چن توضیح داد که «تغییرات ناشی از استرس در جریان خون مغز می‌تواند به تغییرات شناختی مانند مشکلات در تمرکز، حافظه، تصمیم‌گیری یا حتی تغییرات خلق و خو منجر شود.»

با این حال، یافته‌های این مطالعه در مورد کاکائو امیدوارکننده است. دکتر رندرو نتیجه‌گیری کرد: «خبر خوب این است که اگر شما تحت استرس قرار دارید و نمی‌توانید از خوردن غذاهای چرب اجتناب کنید، با افزودن یک غذای سالم غنی از فلاونوئید به وعده غذایی خود، می‌توانید اثرات ترکیب استرس و چربی را بر عملکرد عروقی به حداقل برسانید.»

مطالعه همچنین اشاره می‌کند که می‌توانید برای دریافت همان مقدار فلاونوئیدهای مفید مانند مورد استفاده در این مطالعه، ۵.۵ قاشق غذاخوری کاکائو غیرپروسس‌شده، ۲ فنجان چای سبز یا ۳۰۰ گرم توت مصرف کنید.

دکتر رندرو اضافه کرد: «ما از مردم نمی‌خواهیم که در موقعیت‌های استرس‌زا شروع به خوردن غذاهای چرب کنند، اما در مواقعی که این اتفاق می‌افتد، یک استراتژی غذایی اضافی وجود دارد که می‌توانید از آن برای کاهش این اثرات استفاده کنید.»