صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۲ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۸۳۳۷۷۲
تاریخ انتشار: ۲۸ : ۲۱ - ۲۹ آبان ۱۴۰۳
یک متخصص سم‌شناسی مستقر در ایالات متحده، دکتر ایوان بورکارت، اعلام کرد که سمومی مانند سرب که گاهی برای پوشش لوله‌های آب استفاده می‌شود، می‌توانند جدا شده و با آب مخلوط شوند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یک متخصص سم‌شناسی مستقر در ایالات متحده، دکتر ایوان بورکارت، اعلام کرد که سمومی مانند سرب که گاهی برای پوشش لوله‌های آب استفاده می‌شود، می‌توانند جدا شده و با آب مخلوط شوند.
افراد در بریتانیا برای محافظت از خود در برابر آلاینده‌های سمی موجود در آب آشامیدنی، آب خود را تصفیه می کنند
 
به گزارش انتخاب و به نقل از میرور؛ برخی از مردم بریتانیا به نوشیدن آب لوله‌کشی علاقه دارند و این منبع رایگان را به جای آب‌های بطری‌شده ترجیح می‌دهند. آبی که از شیرهای خانه جاری می‌شود ابتدا از باران به دست می‌آید و سپس به رودخانه‌ها و جوی‌ها می‌ریزد. این آب سپس پمپاژ می‌شود تا تحت تصفیه در کارخانه‌های تصفیه آب قرار گیرد و پس از آن از طریق لوله‌ها به خانه‌های مردم منتقل شود.
 
سطح خلوص آب بستگی به میزان و کارایی تصفیه‌ای دارد که شرکت آب انجام می‌دهد. برخی از شرکت‌ها کارآمدتر از دیگران هستند و برخی دیگر ممکن است آلاینده‌هایی را باقی بگذارند که می‌توانند به انسان‌ها آسیب برسانند.
 
دکتر بورکارت هشدار فوری می‌دهد که عدم تصفیه صحیح آب می‌تواند جان افراد را به خطر بیندازد. زمانی که از او پرسیده شد که آیا یک سیستم تصفیه آب ساده کافی است، دکتر بورکارت پاسخ داد: «این بستگی به نوع فیلتر دارد. برخی از فیلترهای رایج و ارزان قیمت سموم را حذف نمی‌کنند و به اندازه کافی مواد شیمیایی را تصفیه نمی‌کنند.»
 
او سپس فهرستی از سموم خطرناک که در آب لوله‌کشی در سراسر جهان وجود دارند، ذکر کرد، از جمله «هورمون‌ها، اختلالات غدد درون‌ریز، آفت‌کش‌ها، فلزات سنگین، فلوراید و رواناب کشاورزی». او ادامه داد: «آلاینده‌های زیادی در آب لوله‌کشی وجود دارند که بستگی به جایی که زندگی می‌کنید، متفاوت است. برخی از این آلاینده‌ها بیشتر از دیگران خطرناک هستند.»
 
بزرگ‌ترین تهدید برای زندگی، مصرف فلزات سنگین مانند سرب است. «در موارد تاسف‌انگیزی، سطح بالای سرب به دلیل لوله‌های سربی که آب از طریق آنها منتقل می‌شود، گزارش شده است. بنابراین باید مراقب آبی که برای نوشیدن و پخت‌وپز استفاده می‌کنیم باشیم.»
 
مسمومیت با سرب به‌ویژه برای کودکان خردسال خطرناک است و می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند تأخیر در رشد، اختلالات یادگیری یا حتی بیماری نادر به نام «پیکا» شود که در آن افراد به طور غیرعادی اشیاء غیرخوراکی را می‌خورند.
 
در بزرگسالان، این مسمومیت می‌تواند باعث اختلالات خلقی، کاهش تعداد اسپرم‌ها، سقط جنین، تولد نارس یا مرگ جنین در زنان باردار شود و مجموعه‌ای از علائم وحشتناک دیگر را به همراه داشته باشد. تشخیص آن در ابتدا بسیار سخت است و علائم تنها زمانی ظاهر می‌شوند که مقادیر تهدیدآمیز فلز در بدن انباشته شده باشد.