صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۸۳۳۳۲۴
تاریخ انتشار: ۲۷ : ۲۱ - ۲۷ آبان ۱۴۰۳
شرق الاوسط نوشت: محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، در نشست فوق‌العاده عربی و اسلامی در تاریخ ۱۱ نوامبر جاری، بر لزوم «پایبندی اسرائیل به احترام به حاکمیت جمهوری اسلامی ایران و خودداری از تعرض به خاک این کشور» تأکید کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

روزنامه شرق الاوسط، نزدیک به سعودی جزئیاتی از احیای روابط میان تهران و ریاض را منتشر کرد. 

به گزارش انتخاب، شرق الاوسط نوشت: محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، در نشست فوق‌العاده عربی و اسلامی در تاریخ ۱۱ نوامبر جاری، بر لزوم «پایبندی اسرائیل به احترام به حاکمیت جمهوری اسلامی ایران و خودداری از تعرض به خاک این کشور» تأکید کرد.

در این گزارش آمده: پیش از آن، وزارت خارجه عربستان در ۲۶ اکتبر گذشته بیانیه‌ای صادر کرد و در آن «حمله نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران» را که نقض حاکمیت این کشور و مغایر با قوانین و عرف‌های بین‌المللی است، محکوم کرد.

بنابر گزارش شرق الاوسط، این دو موضع سیاسی صریح از سوی ریاض، کلیدی برای فهم مسیر توسعه روابط میان عربستان و ایران است. این روابط پس از امضای «توافق پکن» با میانجی‌گری چین در مارس ۲۰۲۳ آغاز شد و دو کشور در مناسبت‌های مختلف بر پایبندی خود به اجرای آن تأکید کرده‌اند.

این روزنامه نزدیک به سعودی تأکید کرد: عربستان سعودی استراتژی کاهش تنش در خاورمیانه را در پیش گرفته است و تلاش دارد از طریق گفت‌وگوی مستقیم، پرونده‌های باز با کشور‌های همسایه را حل‌وفصل کند. این بخشی از دیدگاهی است که ریاض معتقد است بهترین راهکار برای ساخت شبکه امنیتی منطقه‌ای است

الشرق الاوسط افزود: عربستان سعودی، به دنبال احیای روابط خود با ایران است، اما نه از موضع ضعف، بلکه از طریق راهکار‌هایی غیرمعمول و خارج از چارچوب‌های سنتی. 

«توافق پکن» نقطه عطفی در روابط سعودی-ایران است که با گام‌های ثابت و بدون عجله پیش می‌رود. با این حال، ریاض به دنبال ایجاد این روابط بر پایه‌هایی پایدار و مبتنی بر احترام به حاکمیت ملی، حسن هم‌جواری و خودداری از دخالت در امور داخلی دیگر کشورهاست.

در ادامه این مطلب همچنین آمده: با وجود پیچیدگی‌های نظامی و سیاسی در خاورمیانه، به‌ویژه پس از حوادث ۷ اکتبر ۲۰۲۳، عربستان و ایران توانسته‌اند روابط خود را به شکلی مدیریت کنند که ثبات قابل‌توجهی در خلیج فارس به وجود آورد. این دستاورد بدون تلاش مشترک دو کشور امکان‌پذیر نبود.

این روزنامه تصریح کرد: صراحت در گفتگو‌ها باعث شده است که روابط دو کشور به‌طور آهسته و بدون شتابزدگی توسعه یابد، زیرا هدف اصلی، ایجاد روابطی پایدار و سازنده است که نه‌تن‌ها منافع دو کشور را تأمین کند، بلکه بتواند تغییرات اساسی در منطقه ایجاد کند.