صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۸۳۳۲۷۶
تاریخ انتشار: ۳۹ : ۱۷ - ۲۷ آبان ۱۴۰۳
در گفت‌وگوی «انتخاب» با سه نفر از اعضای انجمن فولاد مطرح شد؛
محسن خراسانی، عضو انجمن فولاد، درباره تضمین آینده تولید فولاد مبارکه با ادغام های استراتژیک صنایع به «انتخاب» گفت: «نظام مند کردن صنایع فولادی اقدام درستی است. فولاد یک صنعت کارآفرین، سودآور و ضروری برای آینده ی کشور است. به نظر می رسد عزم جدی و لازم برای حمایت از صنایع فولادی وجود ندارد. واحدهای کوچک فولادی اگر با واحدهای بزرگ فولاد ادغام شوند، می توانند نقش موثری داشته باشند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

فولاد مبارکه به سوی ادغام استراتژیک با صنایع رفته و گام بلندی به جهت تضمین آینده ی خود و تامین مواد اولیه برداشته است. آینده ی پیش رو برای صنایع فولادی پیشرو در رقابت با کشورهای توسعه یافته و بزرگان فولاد جهان، لزوم بیشتری به همراهی با صنایع دیگر در کنار فولاد می بخشد. فولاد در کنار صنایع مختلف می تواند ضمن دست یافتن به استانداردهای جهانی و حرکت با مسیر توسعه ی فولاد در جهان، نگرانی های خود در جهت تضمین امنیت مواد اولیه را رفع کرد.

ادغام مستقلانه برای تامین مواد اولیه 

محسن خراسانی، عضو انجمن فولاد، درباره تضمین آینده تولید فولاد مبارکه با ادغام های استراتژیک صنایع به «انتخاب» گفت: «نظام مند کردن صنایع فولادی اقدام درستی است. فولاد یک صنعت کارآفرین، سودآور و ضروری برای آینده ی کشور است. به نظر می رسد عزم جدی و لازم برای حمایت از صنایع فولادی وجود ندارد. واحدهای کوچک فولادی اگر با واحدهای بزرگ فولاد ادغام شوند، می توانند نقش موثری داشته باشند. ما واحدهای کوچک فولادی داریم که مشکل صنایع درگردش و تولید دارند، اگر این ها با شرکت های عظیم همراه شوند، به نظر من احیا می شوند. فولاد مبارکه شرکت بسیار توانمند و بزرگی است اما باید بتواند به خودی خود تصمیم گیر باشد. دستورها به فولاد مبارکه باعث جلوگیری از سودبیشتر فولاد می شود. فولاد باید بتواند مستقلانه فعالیت کند و با ادغام شرکت های دیگر، بتواند چالش های مواد اولیه خود را حل کند.»

او افزود:«به جز این موارد باید به دیگر چالش های فولاد نیز توجه داشت. بحث صادرات فولاد که نزدیک یکسال است درگیر چالش های اساسی است، باید از سوی بانک مرکزی مورد توجه جدی قرار بگیرد. به نظر من سیاست ها در رابطه با فولاد خوب است اما عزم لازم برای آن وجود ندارد.»

اهمیت صنایع پایین دستی برای فولاد مبارکه 

رضا شهرستانی، عضو انجمن فولاد، درباره ی گام استراتژیک فولاد مبارکه در زمینی ادغام صنایع به «انتخاب» گفت: «اذغام پایین دستی الزاما نمی‌تواند آینده را تضمین کند اما ادغام بالادستی منجر به شرایط مناسب تری برای آینده‌ی فولاد مبارکه می‌شود. هر مجموعه‌ای که بتواند یک زنجیره ایجاد کند، قیمت تمام شده‌ی کالا را پایین می‌آورد و روند تولید را تسهیل خواهد کرد. ادغام استراتژیک صنایع گام بلندی است که فولاد مبارکه به آن ورود کرده است. در صنایع پایین دستی، محصول نهایی فولاد مبارکه در بخش‌های مختلفی درگیر است.در 700 نوع فعالیت فولادی، فولاد مبارکه نقش دارد. مدیریت و توجیه‌پذیری این حجم از مجموعه منطقی نخواهد بود و باید در برخی از امور با شرکت‌های کوچک همکاری کرد. مبارکه با ادغام بالادستی می‌تواند به نتایج مناسبی برای تضمین آینده‌ی تولید خود برسد. 

او افزود:«مشخصاً تمرکز بر ورق‌های خودروسازی می‌تواند با پرس‌های عظیم، کل هزینه‌ی تولید را پایین آورده است. محصولات هم عرض با ورق‌های عرض بالا و با کیفیت‌های بالاتر که با وزن پایین و کیفیت بالا ارائه کند.»

شهرستانی درباره ی تمرکز صنایع فولادی بر انرژی سبز گفت: «فولاد مبارکه به طور کلی باید به سمت انرژی سبز حرکت کند. از 2026 تا 2030، تولیداتی که با انرژی سبز تولید شده باشند، امتیازاتی دارند اما محصولاتی که با انرژی فسیلی ساخته می‌شوند، درگیر تعرفه‌های جهانی بالا می‌شوند.»

ادغام اوپال، حرکتی پیشرو از سوی فولاد مبارکه

کیوان جعفری، تحلیلگر ارشد حوزه معدن و فولاد، درباره ی ادغام اوپال و تضمین آینده فولاد مبارکه برای مواد اولیه به «انتخاب» گفت: ما دو نوع ادغام داریم، اول ادغام عمودی که فولاد قبلا هم انجام داده بود و تا صنایع بالادستی آن را تجربه کرده بود. ادغام افقی فولاد خیلی ارزشمند است و در دنیا هم مرسوم است. شرکت هایی که در زنجیره ی فولاد هستند ادغامشان منطقی نیست و باید شرکت های جدید را پیدا کرد. در دنیا کل زنجیره را یک شرکت در خود جمع نمی کند، بلکه با ادغام افقی، شرکت با تجربه ای را در اختیار می گیرد. ادغام اوپال با فولاد مبارکه یکی از نمونه های موفق ادغام افقی است. این اتفاق، تجربه ی موفقی خواهد بود که شرکت های دیگر هم آن را اجرا خواهند کرد. در دنیا مرسوم است که فولادی ها در کشور خودشان و کشورهای دیگر دست به این کار می زنند.»