صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۲ دی ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۸۳۳۲۴۱
تاریخ انتشار: ۵۴ : ۱۳ - ۲۷ آبان ۱۴۰۳
یک داروی جدید برای ترک سیگار به تازگی در دسترس قرار گرفته است که قرار است به هزاران نفر کمک کند تا سیگار را ترک کنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

یک داروی جدید برای ترک سیگار به تازگی در دسترس قرار گرفته است که قرار است به هزاران نفر کمک کند تا سیگار را ترک کنند.

به گزارش انتخاب به نقل از ایندیپندنت؛ وارنیکلین - که توسط شرکت داروسازی Teva UK تولید شده است - یک قرص روزانه است که با مقابله با میل به نیکوتین به افراد کمک می‌کند و به نظر می‌رسد در کاهش علائم ترک مانند تحریک‌پذیری و مشکلات خواب موثر باشد.

طبق گفته‌های سازمان سلامت ملی انگلستان (NHS)، اگر این دارو همراه با حمایت‌های رفتاری استفاده شود، می‌تواند به حدود یک نفر از هر چهار نفر کمک کند تا برای حداقل شش ماه سیگار را ترک کنند.

مسئولان تخمین می‌زنند که این دارو می‌تواند به بیش از 85,000 نفر در سال‌های آینده کمک کند تا سیگار را ترک کنند و همچنین از مرگ‌های ناشی از سیگار کشیدن تا 9,500 نفر جلوگیری کند.

داروی جدید ترک سیگار در NHS

خاصیت اعتیادآوری نیکوتین به عنوان یکی از دلایل اصلی دشواری ترک سیگار شناخته شده است، اما سیگار کشیدن چه تأثیراتی بر مغز دارد؟ برخی از تحقیقات نشان می‌دهند که سیگار کشیدن می‌تواند حجم برخی از قسمت‌های حیاتی مغز را تحت تأثیر قرار دهد.

دکتر استیون آلدر، متخصص اعصاب در Re:Cognition Health می‌گوید: «سیگار کشیدن می‌تواند حجم مغز را کاهش دهد.» مطالعات نشان می‌دهند که سیگار کشیدن باعث تحلیل مغز می‌شود، به ویژه در نواحی حیاتی برای حافظه، یادگیری و تصمیم‌گیری، مانند هیپوکامپوس و قشر پیشانی.

مواد شیمیایی سمی در سیگار، مانند نیکوتین و مونوکسید کربن، همچنین جریان خون به مغز را محدود می‌کنند و بنابراین تأمین اکسیژن به سلول‌های مغزی را کاهش می‌دهند، همانطور که این نورولوژیست توضیح می‌دهد.

«با گذشت زمان، این امر باعث آسیب به سلول‌ها و مرگ آن‌ها می‌شود و حجم مغز را کاهش می‌دهد.» آلدر هشدار می‌دهد. «علاوه بر این، سیگار کشیدن باعث افزایش استرس اکسیداتیو و التهاب می‌شود، که هر دو می‌توانند سرعت تخریب بافت مغز را تسریع کنند و منجر به ساختار مغزی کوچکتر و کم‌چگال‌تر شوند.»

سیگار کشیدن مداوم می‌تواند تأثیر زیادی بر بسیاری از عملکردهای شناختی مغز داشته باشد.

دکتر آلدر می‌گوید: «سیگار کشیدن باعث تسریع پیری مغز می‌شود، زیرا به رگ‌های خونی آسیب می‌زند و استرس اکسیداتیو را افزایش می‌دهد.» این امر مغز را در معرض رادیکال‌های آزاد قرار می‌دهد که به نورون‌ها آسیب می‌زنند و التهاب ایجاد می‌کنند و روند پیری را تسریع می‌کنند.

این تأثیرات منجر به کاهش سریع‌تر در عملکردهای شناختی مانند حافظه، سرعت پردازش و عملکرد اجرایی می‌شود.

علاوه بر این، نیکوتین جریان خون را محدود می‌کند و مغز را از اکسیژن محروم می‌سازد که باعث تسریع در تحلیل سلولی می‌شود.

با گذشت زمان، این اثرات جمع می‌شوند و باعث می‌شوند مغز سریع‌تر از آنچه در افراد غیرسیگاری اتفاق می‌افتد، پیر شود و آسیب‌پذیری به زوال شناختی مرتبط با افزایش سن را افزایش می‌دهد.»

دکتر آلدر هشدار می‌دهد که سیگار کشیدن خطر ابتلا به بیماری‌های نوروژنتیک مانند آلزایمر و پارکینسون را افزایش می‌دهد. «سیگار کشیدن استرس اکسیداتیو و التهاب را افزایش می‌دهد که به سلول‌های مغزی آسیب می‌زند و موجب تشکیل پلاک‌های آمیلوئید می‌شود که با بیماری آلزایمر مرتبط هستند.»

«کاهش جریان خون ناشی از انقباض نیکوتین همچنین خطر سکته مغزی را افزایش می‌دهد که می‌تواند منجر به دمانس عروقی شود.»

برخی از تحقیقات همچنین نشان می‌دهند که سیگار کشیدن ممکن است مسیرهای دوپامین را مختل کند و خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را افزایش دهد.

دکتر آلدر می‌گوید: «سیگار کشیدن همچنین با افزایش سطح سموم مغزی که عملکرد شناختی را مختل می‌کنند، مرتبط است.» «اثرات تجمعی سیگار کشیدن باعث می‌شود که مغز به شرایطی که باعث اختلال شناختی و از دست دادن حافظه می‌شوند، آسیب‌پذیرتر شود.»