صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۸۳۳۰۱۶
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۱۳ - ۲۶ آبان ۱۴۰۳
یک مطالعه جدید هشدار می‌دهد که در صورت ادامه روند فعلی، چهار نفر از هر پنج مرد و زن در ایالات متحده تا سال 2050 دچار اضافه وزن یا چاقی خواهند شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یک مطالعه جدید هشدار می‌دهد که در صورت ادامه روند فعلی، چهار نفر از هر پنج مرد و زن در ایالات متحده تا سال 2050 دچار اضافه وزن یا چاقی خواهند شد.

به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ بر اساس این مطالعه که در تاریخ 14 نوامبر در مجله «لنست» منتشر شد، حدود 213 میلیون آمریکایی بالای 25 سال تا 25 سال آینده وزن اضافی خواهند داشت و بیش از 45 میلیون کودک و جوان بین 5 تا 24 سال نیز در این گروه قرار خواهند گرفت.

بدتر اینکه، پژوهشگران پیش‌بینی می‌کنند چاقی با سرعت بیشتری نسبت به اضافه وزن افزایش خواهد یافت.

تا سال 2050، دو نفر از هر سه بزرگسال، یک نفر از هر سه نوجوان و یک نفر از هر پنج کودک در ایالات متحده چاق خواهند شد، طبق پیش‌بینی پژوهشگران.

تمام این اضافه وزن‌ها بحران بیماری‌های مزمن را در کشور ایجاد خواهد کرد، به گفته نویسنده اصلی مطالعه، امانوئلا گاکیدو، استاد مؤسسه بهداشت معیارها و ارزیابی (IHME) در دانشگاه واشنگتن.

او در بیانیه‌ای گفت: «اضافه وزن و چاقی می‌توانند مشکلات جدی بهداشتی ایجاد کنند که بسیاری از آن‌ها اکنون در سنین پایین‌تری رخ می‌دهند، از جمله دیابت، حملات قلبی، سکته مغزی، سرطان، اختلالات سلامت روان و حتی مرگ زودرس.» گاکیدو افزود: «هزینه‌های بهداشت عمومی و اقتصادی فزاینده خواهد بود، به طوری که بیش از 260 میلیون نفر در ایالات متحده، از جمله بیش از نیمی از کودکان و نوجوانان، انتظار می‌رود تا سال 2050 با اضافه وزن یا چاقی زندگی کنند.»

در این مطالعه، پژوهشگران با استفاده از 134 منبع داده منحصر به فرد، از جمله داده‌های نظرسنجی‌های ملی بزرگ، نرخ‌های آینده اضافه وزن و چاقی را پیش‌بینی کردند.

آن‌ها دریافتند که تقریباً سه‌چهارم جمعیت بزرگسال در سال 2021 دچار اضافه وزن یا چاقی بودند.

چاقی به‌ویژه به‌سرعت افزایش یافته است، به‌طوری‌که بین سال‌های 1990 تا 2021 در مردان (از 19% به 42%) و زنان (از 23% به 46%) دو برابر شده است.

گاکیدو گفت: «تحلیل ما شکست‌های دهه‌ای در مقابله با اپیدمی فزاینده اضافه وزن و چاقی در ایالات متحده را آشکار می‌کند.»

بالاترین سطح چاقی در جنوب کشور مشاهده می‌شود و پیش‌بینی می‌شود که این روند در آینده نیز ادامه یابد. به‌عنوان مثال، دو سوم از مردان در ویرجینیای غربی و کنتاکی و دو سوم از زنان در 12 ایالت تا سال 2050 چاق خواهند شد. پیش‌بینی می‌شود نرخ‌های چاقی به‌ویژه در میسیسیپی، ویرجینیای غربی، آرکانزاس و ایلینوی بالا باشد.

پژوهشگران همچنین دریافتند که افراد در سنین پایین‌تر دچار چاقی می‌شوند. به‌طور مثال، دو نفر از هر پنج زن متولد دهه 1960 تا سن 45 سالگی دچار چاقی شدند، اما همان میزان چاقی در زنان متولد دهه 1980 تا سن 30 سالگی ایجاد شده است.

این تحلیل جدید نشان داد که نرخ چاقی نوجوانان در ایالات متحده بین سال‌های 1990 و 2021 بیش از دو برابر شده است؛ از 9% به 23% در پسران و از 10% به 29% در دختران.

در سال 2021، حدود 15 میلیون کودک و نوجوان و بیش از 21 میلیون جوان بزرگسال دچار اضافه وزن یا چاقی بودند.

این مطالعه پیش‌بینی می‌کند که تا سال 2050، 3.3 میلیون کودک و نوجوان دیگر و همچنین 3.4 میلیون جوان بزرگسال دیگر دچار اضافه وزن یا چاقی خواهند شد.

پیش‌بینی می‌شود که نرخ چاقی نوجوانان به بالاترین سطح در میان مردان جوان در اوکلاهما (43%)، میسیسیپی (39.8%) و ویرجینیای غربی (37.7%) تا سال 2050 برسد و بر حداقل نیمی از زنان جوان در میسیسیپی، آرکانزاس، اوکلاهما و آلاباما تأثیر بگذارد.

با این حال، بیشترین تعداد بزرگسالان جوان چاق همچنان در کالیفرنیا (1.53 میلیون نفر) و تگزاس (1.49 میلیون نفر) در سال 2050 خواهد بود.

داروهای پیشرفته کاهش وزن مانند «وگویو» و «زپ‌باند» ممکن است به برخی افراد کمک کنند تا وزن خود را کنترل کنند، اما برای جلوگیری از این روند، سیاست‌گذاران باید به راه‌هایی برای ترویج وزن سالم توجه کنند، به‌جای اینکه تنها به مردم بگویند کمتر بخورند و بیشتر ورزش کنند.

ماری انگ، نویسنده همکار این مطالعه و استاد وابسته به IHME، گفت: «با توجه به پیش‌بینی‌ها برای افزایش اضافه وزن و چاقی، تقاضا برای داروهای ضد چاقی قطعاً افزایش خواهد یافت، اما این داروها یک راه‌حل معجزه‌آسا نیستند.»

گاکیدو همچنین تأکید کرد که معکوس کردن اپیدمی چاقی در ایالات متحده نیازمند حمایت دولت از برنامه‌هایی است که میزان فعالیت بدنی را افزایش دهند، مانند سرمایه‌گذاری در محله‌های ایمن و قابل پیاده‌روی، تضمین دسترسی به غذاهای سالم برای کودکان و نوجوانان، تنظیم صنایع غذایی و بازاریابی و دستیابی به سیستم‌های غذایی پایدار محیطی.

 مجله «لنست»، بیانیه خبری، 14 نوامبر 2024