صفحه نخست

تاریخ

ورزش

خواندنی ها

سلامت

ویدیو

عکس

صفحات داخلی

۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ساعت
کد خبر: ۸۳۳۰۰۵
تاریخ انتشار: ۵۶ : ۱۲ - ۲۶ آبان ۱۴۰۳
نشستن طولانی مدت می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و مرگ را افزایش دهد.نشستن بیش از ۱۰.۵ ساعت در روز با نارسایی قلبی و مرگ‌های مرتبط با قلب ارتباط دارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 
نشستن طولانی مدت می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و مرگ را افزایش دهد.نشستن بیش از ۱۰.۵ ساعت در روز با نارسایی قلبی و مرگ‌های مرتبط با قلب ارتباط دارد.ورزش نمی‌تواند به طور کامل این خطرات را جبران کند.
 
به گزارش انتخاب به نقل از هلث دی؛ یک مطالعه جدید هشدار می‌دهد که زمان سپری شده در حالت نشسته، دراز کشیده یا دراز کشیدن در طول روز می‌تواند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و مرگ را افزایش دهد. به طور خاص، صرف بیش از ۱۰.۵ ساعت در روز نشسته یا بی‌حرکت بودن به طور قوی با افزایش خطر نارسایی قلبی و مرگ‌های مرتبط با قلب ارتباط دارد. این موضوع حتی در افرادی که به میزان توصیه شده فعالیت بدنی دارند نیز صادق است.
 
دکتر شاعن خرشید، محقق ارشد و متخصص قلب در بیمارستان عمومی ماساچوست در بوستون، گفت: “یافته‌های ما حمایت می‌کند که کاهش زمان نشستن برای کاهش خطرات قلبی عروقی ضروری است و ۱۰.۶ ساعت در روز می‌تواند آستانه‌ای کلیدی باشد که با افزایش نارسایی قلبی و مرگ‌ومیر قلبی عروقی مرتبط است.” او تأکید کرد که نشستن یا دراز کشیدن برای مدت طولانی می‌تواند برای سلامت قلب مضر باشد، حتی برای کسانی که فعال هستند.
 
یافته‌های این مطالعه با مطالعه قبلی منتشر شده در PLOS One مطابقت دارد که نشان می‌دهد صرف زمان بیشتر در حالت نشسته باعث تسریع پیری قلب افراد می‌شود، حتی اگر افراد حداقل توصیه‌های روزانه فعالیت بدنی را انجام دهند.
 
روش‌شناسی مطالعه و نتایج
 
در این مطالعه جدید، محققان داده‌های مربوط به نزدیک به ۹۰,۰۰۰ نفر که در پروژه تحقیقاتی UK Biobank شرکت داشتند را تجزیه و تحلیل کردند. متوسط زمان نشسته برای شرکت‌کنندگان ۹.۴ ساعت در روز بود.
 
بعد از هشت سال پیگیری، مطالعه نشان داد که:
 
• ۵ درصد دچار ضربان قلب نامنظم شدند.
• ۲ درصد دچار نارسایی قلبی شدند.
• نزدیک به ۲ درصد دچار حمله قلبی شدند.
• حدود ۱ درصد به دلیل بیماری‌های قلبی جان خود را از دست دادند.
 
محققان دریافتند که رفتار نشسته به طور مداوم خطر ضربان قلب نامنظم و حمله قلبی را در طول زمان افزایش می‌دهد. با این حال، خطر نارسایی قلبی و مرگ‌های مرتبط با قلب تا زمانی که افراد بیش از ۱۰.۶ ساعت در روز نشسته نباشند، کم باقی ماند. اما پس از آن، این خطر به طور قابل توجهی افزایش یافت.
 
نکته مهم این است که نشستن طولانی مدت خطر نارسایی قلبی و مرگ‌های مرتبط با قلب را حتی برای افرادی که ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط تا شدید در هفته دارند، افزایش می‌دهد.
 
پیامدها برای سلامت عمومی
 
دکتر خرشید تأکید کرد که دستورالعمل‌های بهداشتی عمومی آینده باید بر کاهش زمان نشستن تمرکز کنند: “اجتناب از بیش از ۱۰.۶ ساعت در روز ممکن است هدف حداقلی واقعی برای بهبود سلامت قلب باشد.”
 
در یک مقاله همراه با مطالعه، دکتر چارلز ایتون از دانشگاه براون اشاره کرد که افراد معمولاً میزان فعالیت بدنی خود را بیش از حد برآورد کرده و رفتار نشسته خود را کمتر از حد تخمین می‌زنند. او پیشنهاد کرد که فقط با جایگزینی ۳۰ دقیقه از زمان نشستن روزانه با هر نوع فعالیت بدنی، می‌توان خطرات سلامتی قلب را کاهش داد.
 
دکتر ایتون همچنین اشاره کرد که اضافه کردن فعالیت متوسط تا شدید می‌تواند خطر نارسایی قلبی را ۱۵ درصد و مرگ‌های مرتبط با قلب را ۱۰ درصد کاهش دهد. حتی فعالیت سبک هم تفاوت ایجاد می‌کند و خطر نارسایی قلبی را ۶ درصد و مرگ‌های مرتبط با قلب را ۹ درصد کاهش می‌دهد.
 
نتیجه‌گیری
 
این مطالعه که در ۱۵ نوامبر ۲۰۲۴ در Journal of the American College of Cardiology منتشر شده است، اهمیت کاهش رفتار نشسته برای بهبود سلامت قلب را تأکید می‌کند، حتی اگر فرد فعالیت بدنی کافی انجام دهد. محققان این یافته‌ها را اخیراً در نشست سالانه انجمن قلب آمریکا ارائه کردند.
 
برای اطلاعات بیشتر، می‌توانید منابع دانشگاه جان هاپکینز در مورد “بیماری نشستن” را بررسی کنید.